Как да деактивирате акаунт в Instagram?instagram iztrivane na akaunt v instagram

Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за изключване 2023

Как да изтрия акаунт в Instagram, как мога да изтрия акаунта за постоянно? Въз основа на такива въпроси сме подготвили подробно ръководство. Изтриването на акаунт в Instagram е от голямо значение за потребителите на социални медии, които искат да изтрият завинаги своя акаунт. Всеки търси отговор на въпроса Как да закрие акаунта си в Instagram , чиято цел е не временно замразяване на акаунта, а окончателно закриване.

Отговорът на този въпрос разбира се е чрез въпросния линк. Ако искате да изтриете акаунта си в Instagram от настолната уеб версия или от телефона, можете да следвате стъпките, изброени в тази статия.

Как да изтрия акаунт в Instagram?

 • Отидете на страницата за постоянно изтриване на акаунт в Instagram.
 • Влезте с акаунта, който искате да изтриете.
 • Изберете причината за изтриване на вашия акаунт.
 • Въведете паролата си.
 • Потвърдете изтриването.

Стъпките за изтриване на акаунт в Instagram от настолната уеб версия или от телефона са по принцип същите. Ако искате да изтриете акаунта си на мобилно устройство, можете да използвате всеки мобилен браузър. Това може да е мобилната версия на Google Chrome или мобилната версия на Opera. Просто отворете горната връзка в който и да е мобилен браузър, който искате.

За да затворите акаунта си завинаги, можете да следвате следните стъпки:

1. Влезте в акаунта в Instagram

На първо място, за да затворите завинаги акаунта в Instagram, е необходимо да отидете на уеб страницата, подготвена от платформата за тази цел от връзката за изтриване на акаунт в Instagram. Първо влезте в секцията за изтриване на акаунт. Акаунтът за влизане в устройството трябва да е акаунтът, който искате да бъде изтрит.

Ако искате да изтриете друг акаунт, но не и текущия, натиснете потребителското име в горния десен ъгъл и излезте. След като излезете от акаунта, влезте в акаунта, който искате да изтриете.

2. Избор на причина за изтриване на акаунт

Instagram използва всяка възможност, за да идентифицира проблеми и недостатъци в платформата на социалните медии. Няма да сгрешим, ако кажем, че това е един от тях. Той има за цел да разбере дали може да бъде коригиран, като попита потребителите, които искат да напуснат платформата, какъв е проблемът.

Платформата също така се опитва да убеди потребителите да не закриват акаунта си, в зависимост от направения избор. Например, ако заявите, че имате опасения за сигурността, те ще се защитят срещу това и ще се опитат да спечелят доверието ви.

Причините за изтриване на акаунта включват:

 • Притеснения относно поверителността
 • Без акаунт за следване,
 • Има твърде много реклами
 • Използване на друг акаунт
 • Отнема много време,
 • Трудност при използване на приложението.

Можете да изберете една от тези причини или можете да посочите причината, поради която искате да напуснете, като поставите отметка в опцията „Нещо друго“. Ако това не е сред опциите поради причината, поради която искате да напуснете платформата, то е сред другите опции като опция, която можете да използвате.

3. Въвеждане на парола

Преди да можете окончателно да затворите акаунта си, трябва да потвърдите, като въведете паролата си. В този раздел можете да потвърдите, че акаунтът принадлежи на вас, като въведете паролата си в празното поле.

4. Потвърждаване на закриване на акаунт

Накрая потвърдете действието. След като потвърдите изтриването, имате право на достъп отново до акаунта си за кратък период от време, например 1 месец, но внимавайте, ако влезете отново в акаунта си в рамките на този период, процесът на автоматично изтриване ще бъде прекратен. В резултат на това вашият акаунт няма да бъде изтрит след 1 месец.

Изтриването на акаунт може да продължи до 90 дни след потвърждението. През това време данните продължават да се съхраняват. С други думи, всички ваши данни няма да бъдат изтрити веднага щом потвърдите изтриването на акаунта си. Този процес е доста дълъг и изисква търпение. Ако влезете със същия акаунт след потвърждаване на транзакцията, процесът на изтриване на данни ще бъде спрян и ще продължите да използвате акаунта си.

Трябва също да запомните, че всички ваши данни не се изтриват след този процес. Платформата може да съхранява вашите данни за определен период от време, за да не носи отговорност за материални и морални вреди, произтичащи от поведението на потребителя. За повече информация относно това можете да разгледате правилата на Instagram за защита на данните и хостинг.

Не забравяйте да архивирате данните си, преди да потвърдите това действие. Въпреки че има възможност Instagram да продължи да има достъп до вашите данни дори в края на процеса, вие нямате такъв шанс. Поради тази причина проверете секцията с архивирани истории и публикации, прегледайте вашите чатове.

Можете също така да следвате тези стъпки, за да направите резервно копие на вашия акаунт:

 • Натиснете иконата на профила в долния десен ъгъл.
 • Натиснете трите линии в горния десен ъгъл.
 • Докоснете опцията „Вашите жестове“.
 • Натиснете опцията „Изтеглете вашата информация“.
 • Вашият регистриран имейл адрес се намира тук. Ако този имейл адрес не е наличен, въведете вашия собствен имейл адрес.
 • Докоснете бутона „Заявка за изтегляне“.
 • Данните се изпращат на имейл адреса в рамките на 48 часа.

Връзка за закриване на акаунт в Instagram – 2023 г
Ако искате да закриете акаунта си бързо и лесно, можете да завършите процеса чрез връзката за закриване на акаунт в Instagram.

Каква е разликата между изтриване на акаунт и замразяване?

Има голяма разлика между изтриване на акаунт и замразяване. Ако изтриете акаунта си в приложение за социални медии като Instagram, няма да имате достъп до този акаунт отново. Ако деактивирате акаунта си, той ще бъде затворен само за определен период от време.

Ако замразите акаунта си и влезете със същия акаунт след известно време, потребителите може да продължат да виждат акаунта ви както преди. В процеса на изтриване можете да влезете в акаунта си за определен период от време (30 дни). След като влезете в акаунта си, изтриването ще бъде отменено.

Разбира се, определено трябва да запомните, че ако се опитате да влезете след 30 дни, ще откриете, че нямате достъп до акаунта си. Instagram извършва изтриването след изтичане на 30 дни. Вашият акаунт ще бъде затворен завинаги.

Препоръчваме ви да следвате стъпките за замразяване на акаунта си в Instagram, за да не загубите своите последователи, харесвания и коментари към вашите публикации. Ако следвате тези стъпки, ще имате шанс да влезете отново в акаунта си в бъдеще.

Ако причината да изтриете акаунт в Instagram е, че сте в натоварен период, би било по-добър избор да замразите акаунта, вместо да го изтриете за постоянно.

Как да затворя откраднат акаунт в Instagram?

 • Поискайте повторно задаване на парола.
 • Помолете приятелите си да докладват акаунта.
 • Поискайте поддръжка от Instagram.

Ако акаунтът ви е бил откраднат от някой друг, може да искате да затворите акаунта си, за да защитите акаунта си и приятелите си. Ако хакерът се свърже с хората, които ви следват, и ги подмами да изтеглят зловреден софтуер, това може да доведе до катастрофа за вашите приятели.

От друга страна, тези, които смятат, че тази сметка е ваша, смятат, че вие ​​сте направили дяловете по сметката. Ако злонамереният човек прави публикации, които ще навредят на репутацията ви, хората може да имат погрешни мисли за вас.

За да предотвратите това, можете да затворите акаунта си, като следвате стъпките по-долу.

Заявка за повторно задаване на парола
Когато влезете в Instagram, ще видите секцията за вход. Точно под опцията „Вход с Facebook“, „Забравена парола?“ връзката ще бъде включена. Кликнете върху тази връзка. Въведете своя имейл, телефон или потребителско име в полето и натиснете бутона „Изпрати линк за влизане“.

Връзката за вход ще бъде изпратена на вашия имейл адрес или телефонен номер. Можете да получите нова парола, като щракнете върху предоставената ви връзка за нулиране на парола. След това можете да деактивирате акаунта си от настройките на акаунта.

Не забравяйте да изключите всички устройства от акаунта след повторен достъп до акаунта. Ако не сте получили връзка за нулиране на имейл адреса или телефонния номер, които сте използвали за отваряне на акаунта си, можете да продължите към втория метод.

Помолете приятели да докладват акаунт
Това е един от най-добрите начини да затворите акаунта си. Въпреки че Instagram не закрива акаунт за кратко време при жалба само на един човек, той се занимава с акаунти, докладвани от повече от един човек за по-кратко време.

Ако искате вашите приятели да ви уведомят, че акаунтът е бил хакнат, можете да го оставите затворен, докато не си възвърнете контрола над акаунта.

Искане на поддръжка от Instagram
Ако не можете да получите достъп до акаунта си в Instagram чрез първия метод, натиснете опцията „Получаване на помощ при влизане“ в секцията за вход.

След това въведете вашето потребителско име, имейл адрес или телефонен номер и „Нуждаете се от още помощ?“ Докоснете. Докоснете „Нямам достъп до този имейл адрес или телефонен номер“ в секцията за изпращане на код за сигурност и следвайте инструкциите на екрана. Ако акаунтът ви в Instagram включва вашите снимки, може да бъдете помолени да качите видеоклип на собственото си лице по време на фазата на удостоверяване.

Подобни публикации

 1. Как да деактивирам iMessage на iPhone и iPad?
 2. Как да излезете от Google акаунт на Android?
 3. Как да се откажа от Телеграм Премиум?
 4. Как да нулирате Instagram Explore?
 5. Какво е Android Studio и как да го използвате?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.