Как да превключите към 5G в iPhone?iphone 5g

Как да превключите към 5G на iPhone?

В Apple ще бъде активен на 5G iPhone с поддръжка на iOS 16.4. И така, Как да превключите към 5G на iPhone? Ето подробностите! Гигантската технологична марка от САЩ , Apple , се появи пред своите потребители с първата бета версия за разработчици на iOS 16.4 на 17 февруари. Стабилната версия на актуализацията ще бъде пусната през март. Новоиздадената актуализация ще предложи на потребителите на iPhone много функции, като поддръжка на 5G връзка . При iPhone 12 , iPhone 12 Pro , iPhone 12 mini , iPhone 12 Pro Max някои големи оператори ще започнат да работят с 5G клетъчни мрежи.

Как да използвам 5G на iPhone?

На iPhone 5G ще бъде достъпен за моделите, изброени по-горе в момента. За да използвате 5G на тези устройства, е необходим поддържащ оператор. Изисква се и за 5G клетъчен план. Ако сте закупили новия си iPhone със SIM карта, трябва да го използвате. Ако искате да използвате старата SIM карта на iPhone с 5G, тогава би било по-добре да се свържете с вашия оператор.

Иконата 5G ще се появи в лентата на състоянието на устройството, когато вашият оператор има 5G покритие и 5G клетъчният план е активиран. Тази икона; означава, че вашият оператор може да се свърже с интернет чрез 5G и да използва 5G мрежата. Тази поддръжка на връзка започва да се използва без никакви проблеми, след като процесите на отключване на 5G се извършват на iPhone чрез SIM картата.

Обща информация за използване на 5G на iPhone

Настройките по подразбиране за 5G на iPhone устройства оптимизират използването на живота на батерията въз основа на данни и план за данни. Опциите, които споменахме, са; Става дума за това кога да се използва 5G и колко данни ще използва в приложенията. Потребителите могат да персонализират тези опции за себе си.

Потребителят може да направи свои собствени настройки чрез Настройки > Клетъчни > Опции за клетъчни данни. Потребители с две SIM карти; Можете да промените опциите според себе си, като следвате стъпките „Настройки > Клетъчни“.

hАко 5G не се показва в лентата на състоянието

  • Първо проверете дали имате 5G покритие. (Ако имате проблеми с това, трябва да се свържете с вашия оператор.)
  • Отидете в Настройки > Клетъчни > Опции за клетъчни данни.
  • Ако на екрана се появи изображение, показващо, че 5G е активен, няма проблем. Ако няма изображение, преминете към следващата стъпка.
  • Накрая включете и изключете самолетен режим.

Данни и глас
5G може да повлияе на живота на батерията на iPhone устройства. За да избегнете това, трябва да следвате следните стъпки:

1. LTE : LTE мрежата се използва навсякъде, където е налично 5G.
2. 5G Auto : Активира режим Smart Data. Забележимо увеличава скоростта на 5G. Животът на батерията се удължава, когато iPhone устройствата автоматично превключват към LTE.
3. 5G Вкл .: Показва, че 5G може да се използва. Може да намали живота на батерията.
4. 5G може да се включи, като следвате стъпките „Настройки > Клетъчни > Опции за клетъчни данни Глас и данни.

Режим данни
Режим с ниски данни : Поставя на пауза фоновите задачи с автоматични актуализации, намалявайки както клетъчните данни, така и използването на Wi-Fi.
Разрешаване на повече данни в 5G : Активира функции за по-високо използване на данни за администраторите на приложения и системи.
Стандартен : Позволява фонови задачи с автоматични актуализации по клетъчна мрежа. Използва стандартни настройки за качество за FaceTime и видеоклипове.

В нашата статия говорихме за техниката за преминаване към 5G на iPhone устройства. Също така Как да извършвате Wi-Fi разговори на iPhone и телефон с Android? Можете да прочетете нашата статия, за да разберете отговора на въпроса.

Подобни публикации

  1. Научете как водата може да ремонтира вашия екран мигновено!
  2. Как да знаете часа, дори ако батерията ви е изтощена в iOS 18?
  3. Представена е VisionOS 2! Ето функциите
  4. Представен iOS 18: Вълнуващи функции!
  5. Забравете MacBook, iPhone и iPad! Бъдещето на Apple ще бъде това устройство

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.