Как да добавите отметка в Excel?Как да добавите отметка в Excel?

Excel предоставя много практичен начин за добавяне на отметка. И така, как да добавите отметка в Excel? Ето отговора на любопитния въпрос!

Excel позволява добавяне на отметка. И така, какви стъпки трябва да следвате, за да добавите отметка на популярната услуга, предлагана от Microsoft? В тази статия ще отговорим подробно на въпроса, зададен от много хора.

Има различни услуги, предлагани от базирания в САЩ софтуерен гигант Microsoft преди години и все още са популярни днес. Сред тези услуги е Microsoft Excel.

Позволявайки на потребителите да подготвят електронни таблици, Excel е много полезен благодарение на своите формули. Освен формули в програмата могат да се добавят различни знаци. Това значително улеснява живота на хората, използващи програмата.

Някои потребители може да имат нужда от отметка, когато подготвят документи по която и да е тема в електронната таблица. В такъв случай е въпрос на голямо любопитство как да добавите въпросния знак. Подготвили сме подробно ръководство за любопитните да отговорят на този въпрос.

Какви са стъпките за добавяне на отметка в Excel?

 • Отворете програмата Excel.
 • Влезте в менюто Добавяне.
 • Натиснете бутона „Икона“ горе вдясно.
 • Изберете „Wingdings“ от секцията „Шрифт“.
 • Въведете 252 в полето в долната част.
 • Кликнете върху отметката.
 • Натиснете бутона „Добави“.
 • Затваряне на прозореца.
 • Отметката ще бъде добавена към текущо избраната клетка.
 • Можете да копирате и поставите отметката в други клетки.

В програмата, използвана от милиони хора по света, можете лесно да добавите отметка към клетка. За целта трябва само да следвате няколко стъпки в популярната услуга.

За въпросния процес първо отворете програмата Microsoft Excel, инсталирана на вашия компютър. След като отворите програмата, ще видите различни менюта в горната част. От тези менюта щракнете върху менюто „Добавяне“. След това натиснете бутона „Икона“, разположен в горния десен ъгъл.

Ще се отвори прозорец веднага след натискане на бутона „Икона“. Трябва да изберете шрифта „Wingdings“ от секцията Font в прозореца, който се отваря. След това напишете числото 252 в секцията „Код на знаци“ в долната част.

Ако въведете числото 252 в секцията „Код на символа“, ще се появят различни икони, включително отметка. Кликнете върху отметката и след това натиснете бутона „Вмъкване“ или „Вмъкване“. След като направите това, можете да затворите прозореца.excel simvol

Ще видите, че клетката, която сте избрали, преди да извършите тази операция, има отметка върху тази клетка. Ако искате да добавите отметката към други клетки, всичко, което трябва да направите, е да копирате отметката и да я поставите в други клетки.

В популярната програма, предлагана от софтуерния гигант, има и друг метод за изработване на табелата. Възможно е да изпълните този метод само с клавишна комбинация. За целта, първо, трябва да изберете шрифта Wingdings 2 от секцията за шрифтове в горната част на програмата.

След като изберете шрифта, изберете клетката, към която искате да добавите знак, и след това използвайте клавишната комбинация Shift + P. Когато направите това, ще видите, че знакът е добавен към избраната клетка.

За да добавите кръст (x) в Excel, просто използвайте клавишната комбинация Shift + O. По този начин можете бързо да добавяте кръстчета и отметки към клетките, които искате. Ако не искате да се занимавате с избора на шрифт Wingdings 2, има друг метод.

Кликнете върху клетката, където искате да добавите въпросния знак. След това задръжте клавиша Windows. Натиснете клавиша (точка). Ако направите това, ще се отвори прозорец с емотикони. Можете да изберете отметката в прозореца, който се отваря.

Как да добавите квадратче за отметка в Excel?

 • Отворете програмата Excel.
 • Влезте в раздела Разработчик.
 • Натиснете бутона „Добави“.
 • Поставете отметка в квадратчето.
 • Добавете квадратчето за отметка към клетката.

Можете също да добавите квадратче за отметка чрез популярната програма. Квадратчето за отметка може да бъде особено полезно в списъците със задачи. Можете да добавите квадратче за отметка до дейностите, които извършвате. Когато щракнете върху квадратчетата за отметка, автоматично ще се добави отметка.

За да добавите отметката към електронната таблица, първо трябва да отворите програмата Excel. След като отворите програмата, щракнете върху раздела „Разработчик“ в горната част. Ако не виждате този раздел, натиснете раздела „Файл“ и след това вижте секцията „Опции“.

Разгледай Още: Какво е Pinterest? Как да използвам?

Кликнете върху раздела „Персонализиране на лентата“ в секцията „Опции“. Можете да изберете опцията „Разработчик“ в раздела, който сте отворили, така че опцията да се появи на главната страница на програмата. В раздела Разработчик щракнете върху иконата на чантата с текст „Добавяне“.

Щракването върху бутона „Добавяне“ в раздела Разработчик ще отвори прозорец. Изберете квадратчето за отметка в изскачащия прозорец. След това добавете квадратчето за отметка към клетката, към която искате да го добавите. Ако квадратчето за отметка идва със статия, можете лесно да изтриете статията. Ако задържите клавиша Ctrl и щракнете върху квадратчето за отметка, можете да преместите плочката.

В тази статия обяснихме как да добавите отметка и да създадете квадратче за отметка в Excel, една от най-популярните услуги в света. Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу.

Освен това, ако искате да научите как да създавате графики в услугата, предпочитана от много хора по целия свят, можете да разгледате статията, в която отговорихме на въпроса как да създавате графики в Excel . Можете лесно да добавите диаграма към лист в Excel, като следвате стъпките в нашето ръководство.

Подобни публикации

 1. Как да покажа файлово разширение? (Windows 7/8/10/11)
 2. Как да си скрия номера?
 3. Безплатно инсталиране на вайбър
 4. Как да си свалим музика на телефона?
 5. Как да активирам тъмен режим на Instagram?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.