Как да изчистите кеша на iPhone и iPad?kak da izchistim kesha na iphone ipad

Как да изчистите кеша на iPhone и iPad

Можете да освободите място за съхранение, като изчистите кеша на iPhone и iPad. И така, как да изчистите кеша на iPhone и iPad? Ако мястото за съхранение на вашия iPhone и iPad е на път да свърши, това може да се дължи на кеша. Когато използвате повече приложения, е необходимо повече място за съхранение на вашето устройство за съхраняване на информация. За щастие изчистването на кеша на вашите iPhone и iPad устройства е доста лесно. И така, Как да изчистите кеша на iPhone и iPad?

Кешът е термин, използван за временни данни, съхранявани от приложения и уебсайтове. Например, когато посетите визуално интензивен уебсайт, той се кешира от вашия браузър и можете да получите достъп до него по-бързо при следващото си посещение.

Тази ситуация, която е много полезна по отношение на ефективността, за съжаление не е достатъчно ефективна по отношение на пространството за съхранение. Можете да освободите място в паметта, като изчистите кеша в определени моменти. За щастие, процесът на почистване на кеша на устройства iPhone и iPad може да се извърши по много практичен начин.

Как да изчистите кеша на Safari на iPhone и iPad?

1. Отворете настройките на устройството.
2. Влезте в категорията Safari.
3. Изберете „Изтриване на хронология и данни за уебсайтове“.

Ако искате да освободите място от страната за съхранение на вашия iPhone или iPad, можете да изчистите кеша на уеб браузъра. Възможно е лесно да почистите кеша в Safari, който е сред най-използваните браузъри.

За да изчистите кеша, първо трябва да отворите менюто с настройки на устройството. Въведете категорията Safari на страницата, която се отваря. След това докоснете опцията „Изчистване на историята и данните за уебсайта“. Това ще изчисти историята на браузъра, бисквитките и кеша.

Какви са стъпките за изтриване на приложения на iPhone iPad?

  • Вижте страницата с настройки.
  • Отворете категорията Общи.
  • Влезте в раздела за съхранение.
  • Докоснете приложение.
  • Натиснете бутона „Изтриване на приложение“.

Можете също да изтриете приложения, за да освободите място за съхранение. За целта влезте в категорията Общи от страницата с настройки. В следващата стъпка отворете секцията Съхранение. Изберете приложение от списъка и натиснете бутона „Изтриване на приложение“. След известно време процесът ще приключи.

Работят ли приложенията за почистване за iPhone и iPad?

Докато търсите полезни приложения за изчистване на кеша, може да сте попаднали на различни приложения в App Store. Тъй като безплатните версии на тези приложения предлагат много малко възможности, те често ви насърчават да плащате.

Поради ограниченията на операционната система iOS, тези приложения не могат да направят толкова, колкото се надявате. Като следвате стъпките по-горе, можете едновременно да свършите работата си и да запазите парите си в портфейла си.

Както можете да видите, изчистихме кеша на браузъра на нашите iPhone и iPad. Трябва да запомните, че трябва да правите това редовно. Тъй като, в зависимост от употребата, кеш данните ще се увеличат отново с течение на времето.

Ако имате проблеми с освобождаването на място за съхранение, можете да помислите за архивиране на вашите снимки и видеоклипове на вашия компютър като едно от най-ефективните решения.

Подобни публикации

  1. Стана ясна цената на iPhone SE 4, който ще разтърси пазара на смартфони!
  2. Asus Rog съюзник
  3. Проблемът в iOS 17.5 създаде бъркотия в iPhone
  4. Как да използвам ChatGPT в WhatsApp?
  5. Как се прави грис

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.