Как да намерите песни, които се възпроизвеждат на Instagram и TikTok?reels tiktok namirane na pesni

Как да намерите песни, които се възпроизвеждат на Instagram и TikTok?

Знаете ли, че можете бързо да намерите звуците, които се възпроизвеждат в Instagram Reels и TikTok с едно движение? Ето всички стъпки, които трябва да следвате!

Тайната на Откриването: Как да Намерите Песните от Instagram и TikTok

Някои звуци бързо се издигат до върха на списъците с популярни звуци в Instagram и TikTok. Видеоклиповете, които използват популярни звуци, могат да бъдат открити по-лесно. Когато дадено аудио съдържание е в тенденция, потребителите могат да записват същото аудио под различни имена и да го добавят към своите видеоклипове. Това позволява на хората, които ще направят нова публикация, да използват този глас.

Да приемем, че сте харесали звука във видеоклип, на който сте попаднали в емисията Reels в Instagram или TikTok. Искате да използвате този звук в собственото си съдържание или просто искате да знаете името на възпроизвежданата песен и на кого принадлежи. Можете да извършите този процес с прости стъпки както в Reels, така и в TikTok. Ето ръководството за намиране на песента, която се изпълнява в Reels и TikTok!

Как да намерите песента, която се изпълнява в Instagram Reels?

Ако харесвате звука, използван във видеоклип, докато гледате Reels в Instagram, можете лесно да намерите песните, изпълнявани във всички видеоклипове, които харесвате отсега нататък, като следвате тези стъпки само веднъж.

На iPhone:

 1. Отидете в Настройки.
 2. Отворете Центъра за управление в Настройки.
 3. Превъртете надолу до края на страницата и изберете „Разпознаване на музика“.
 4. Отидете в Instagram и намерете видеоклипа със звука, който харесвате.
 5. Докато се възпроизвежда този звук, отворете контролния център, като плъзнете надолу от горния десен ъгъл на екрана.
 6. Можете лесно да намерите музиката, която искате, като щракнете върху иконата „Shazam“ в този раздел и слушате музиката.

На устройства с Android:

 • Ако искате да завършите този процес наведнъж, както при iPhone, първо трябва да изтеглите приложението „Shazam“ на вашето устройство.
 • Трябва да разрешите това приложение да се използва в други приложения, като отидете в секцията с настройки и преминете към раздела с разрешения.
 • След като дадете това разрешение, когато превключите към потока на Instagram Reels, логото на Shazam трябва да се появи на лентата с инструменти вдясно.
 • Когато има звук, който харесвате във видеоклипа на Reels, можете да намерите на коя песен и кой изпълнител принадлежи този звук с едно кликване, като натиснете този бутон.

Като алтернатива:

 1. Името на използвания звук е написано до знака за бележка в долния ляв ъгъл на видеото Reels, което сте харесали в Instagram.
 2. Когато щракнете върху тази статия, други видеоклипове, използващи същия звук, се изброяват един по един.
 3. Има и опции за запис на видео и аудио в горната част. Можете да запазите звука в акаунта си, като изберете една от тези опции.
 4. В този случай обаче може да сте използвали файлове, съдържащи същия звук, произведен от други, вместо оригиналния звуков файл.

Майсторски Съвети: Допълване на Снимки с TikTok AI Филтри

Как да намерите песента, която се изпълнява в TikTok?

 1. За да намерите песента, която харесвате в TikTok, можете да приложите същите методи, които можете да намерите за видеоклипове в Instagram Reeels.
 2. Независимо дали вашето устройство поддържа Android или iOS, можете да намерите имената на тези звуци, като активирате функцията „разпознаване на звук и музика“ или интеграцията „Shazam“ и на двете и позволите на помощните инструменти да слушат възпроизвежданата музика, докато използвате приложение.
 3. В допълнение към този метод в TikTok можете да получите достъп до информация за възпроизвеждания звук от знака за бележка в долния ляв ъгъл на възпроизвежданото видео, точно както в Instagram.

Подобни публикации

 1. Как да намерите изгубен молив на Apple?
 2. Какво e TikTok Studio? Какво предлага TikTok Studio?
 3. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
 4. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
 5. Как се прави скрийншот на лаптоп?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.