Как да подготвим презентация с Google Drive?google drive 2023

Как да подготвим презентация с Google Drive?

Подготвили сме подробно ръководство за хората, които се чудят как да подготвят презентация с Google Drive. Ето стъпките, които трябва да следвате!

Какви стъпки трябва да изпълните, за да подготвите презентация с Google Drive ? В тази статия обяснихме как да правите слайдове от популярната услуга за съхранение в облак. Можете да създадете презентация, като следвате стъпките в нашето ръководство.

Благодарение на офис инструментите, които съдържа, услугата, която ни позволява да осъществяваме достъп и да редактираме нашите документи само с интернет връзка, без да е необходима каквато и да е програма, подобри значително своите инструменти през годините.

Можете да подготвите слайдове много лесно с услугата, наречена „Google Slides“ в популярната услуга за съхранение в облак, наречена Google Drive. Трябва само да следвате някои стъпки за този процес.

Стъпки за подготовка на презентация с Google Drive

 • Посетете сайта на Google Drive.
 • Влезте в акаунта си.
 • Натиснете бутона „Нов“ в горния ляв ъгъл.
 • Кликнете върху „Google Презентации“.
 • Посочете заглавието и подзаглавието на слайда.
 • Можете да добавяте слайдове, диаграми, изображения и т.н. от менюто
 • Вмъкване. можете да добавите
 • Можете да редактирате темата и да промените фона от слайд менюто.
 • Можете да изтеглите презентацията от меню Файл.

След като влезете с нашия Google акаунт от адреса на Google Drive, системата ще ви насочи към страницата, където се намират вашите файлове. За да създадете нашия презентационен файл в този раздел, щракнете върху бутона „Нов“, който виждате вляво.

Както можете да видите, когато щракнете върху бутона „Нов“, ще ни очакват различни видове документи и тъй като нашата тема е да създадем презентация, трябва да продължим, като щракнете върху опцията „Google Slides“.

Когато щракнете върху опцията „Google Slides“, ще се отвори нов раздел във вашия уеб браузър и ще се появи страницата за създаване на презентация. Можете незабавно да видите как е системата за представяне, като незабавно попълните секциите за заглавие и подзаглавие. Разбира се, разделите тук ще се определят според темата, за която подготвяте своята презентация.

1. Можете да добавяте нови слайдове, текстови полета, звуци, изображения, видеоклипове, фигури, таблици, графики и други чрез менюто Вмъкване.

2. Можете да изтриете текущия слайд, да повторите слайда, да промените фона и оформлението, да добавите преходи, да редактирате темата или да изберете друга тема чрез менюто на слайда.

3. От менюто Файл можете да изтеглите, споделите или отпечатате слайда, който сте подготвили, да създадете копие на презентацията, да импортирате слайдовете и много други.

В тази статия обяснихме как да подготвим презентация, като представихме популярната услуга за съхранение в облак. Можете да подготвите слайдове по практичен начин, като следвате стъпките в нашето ръководство. Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу.

Освен това, ако се чудите как да споделяте файлове в популярната услуга за съхранение, можете да разгледате статията, в която отговорихме на въпроса Как да споделяте файлове в Google Drive.

Подобни публикации

 1. Как да добавите GIF към Gmail?
 2. Как да създадете папка в Gmail?
 3. Как да изпращате големи файлове чрез Gmail?
 4. Как да изтриете групови имейли в Gmail?
 5. Как да изтеглите видеоклипове от YouTube без програми?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.