Как да споделяте файлове в Google Drive?google drive 2023

Как да споделяте файлове в Google Drive 2023?

Ако се чудите какви стъпки трябва да следвате за споделяне на файлове в Google Drive, вие сте на правилното място. В тази статия отговорихме на вашия въпрос. Google Drive позволява споделянето на файлове да става много лесно и бързо. За да споделите файл с други хора през услугата, използвана от милиони потребители, трябва да следвате някои стъпки. В тази статия ще научите как да направите това.

Софтуерният гигант Google стартира своята услуга за съхранение в облак, наречена Google Drive през 2012 г. Платформата, която позволява на потребителите сигурно да съхраняват своите файлове, има огромна популярност.

Платформата за облачно съхранение, която се използва от по-голямата част от интернет потребителите, има удобен за потребителя интерфейс. По този начин услугата, която е много лесна за използване, предлага различни функции, за да изведе потребителското изживяване на следващото ниво. Тези функции включват споделяне на файлове.

Може да се наложи да споделите файл с повече от един човек. В такъв случай можете да използвате функцията за споделяне на файлове на популярната услуга за съхранение в облак. И така, какви стъпки трябва да предприема, за да приложа този процес? Можете да споделите, като следвате стъпките в ръководството, което сме подготвили по ред.

Какво трябва да се направи за споделяне на файлове в Google Drive?

 • Отворете уеб браузъра.
 • Посетете сайта на Google Drive.
 • Натиснете бутона „Отидете на вашия диск“.
 • Щракнете върху бутона „Отиди на Диск“.
 • Влезте в акаунта си.
 • Кликнете веднъж върху файла, който искате да споделите.
 • Кликнете върху иконата на човек в горния десен ъгъл.
 • Изберете „Вземете връзка за споделяне“.
 • Определяне на авторитета на другите хора.
 • Натиснете бутона „Копиране на връзката“.
 • Кликнете върху бутона „Готово“.
 • Изпратете връзката на други потребители.

Трябва само да следвате няколко стъпки, за да споделите файл с други интернет потребители чрез услугата, предлагана от Google. Ако следвате тези стъпки, можете да споделите файла, който искате, с вашите приятели или семейство.

За да извършите споменатата операция, първо отворете уеб браузъра, инсталиран на вашия компютър. Посетете уебсайта на Google Drive в браузър. След като сте на официалния сайт на услугата, щракнете върху бутона „Отидете на вашия диск“. На страницата, която се отваря, трябва да натиснете бутона „Отиди на Drive“.

На страницата за вход въведете вашия имейл адрес или телефонен номер, регистрирани във вашия акаунт. След това щракнете върху бутона „Напред“. След това въведете паролата на вашия акаунт и натиснете бутона „Напред“ веднага след това. Ако направите това, ще влезете в акаунта си.

След като влезете в акаунта си, ще получите достъп до страницата си в Google Диск. Ако файлът, който искате да споделите, не е във вашия акаунт, можете да извършите процеса на качване за много кратко време. За да направите това, натиснете бутона „Ново“, разположен в горния ляв ъгъл на главната страница на услугата. Ще се отвори прозорец.

От прозореца, който се отваря, изберете опцията „Качване на файл“. След това намерете файла, който искате да качите, и щракнете върху него, за да завършите процеса. Кликнете върху файла, който искате да споделите, на началната страница на платформата за облачно съхранение. Когато направите това, в горния десен ъгъл ще се появят различни опции.

Кликнете върху иконата на човек от опциите в горния десен ъгъл. Веднага след този процес изберете опцията „Вземете връзка за споделяне“. Щракнете върху квадратчето точно под „Споделянето на връзката е включено“. В прозореца, който се отваря, ще видите опциите „Всеки с връзката редактира“, „Всеки с връзката коментира“, „Всеки с връзката преглежда“ и „Други“.

Тези опции ви позволяват да определите пълномощията на хората, които ще имат достъп до вашия документ. Например, ако изберете опцията „Всеки с връзката редактира“, потребителите могат да редактират документа, който споделяте. Ако вместо това изберете „Всеки с изгледи на връзката“, други хора няма да могат да правят промени във вашия документ.

След като завършите процеса на оторизация, натиснете бутона „Копиране на връзката“. След това щракнете върху бутона „Готово“. Трябва да изпратите връзката, така че други потребители да имат достъп до вашия файл. Вашите приятели или семейство ще могат да видят файла, който сте споделили, ако кликнат върху връзката, която сте изпратили.

Хората, които имат достъп до вашия файл, могат да преглеждат, редактират и коментират файловете в съответствие с посочените от вас правомощия.

Също така е възможно споделяне на файлове на устройства с операционни системи Android и iOS. За този процес първо трябва да докоснете вертикалната икона с три точки, разположена в долния десен ъгъл на файла или папката, които искате да споделите. Можете да изберете бутона „Споделяне“ в прозореца, който се отваря и да следвате инструкциите.

В тази статия обяснихме стъпките, които трябва да следвате, за да споделяте файлове през популярната услуга за съхранение в облак. Можете да завършите процеса, като следвате стъпките в ръководството, което сме подготвили по ред. Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу.

Можете да разгледате Как да подготвим презентация с Google Drive?

Подобни публикации

 1. Как да намерите изгубен молив на Apple?
 2. Какво e TikTok Studio? Какво предлага TikTok Studio?
 3. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
 4. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
 5. Как се прави скрийншот на лаптоп?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.