Как да проверите честотата на кадрите на видеото в Windows 10?

windos 10 kare

Как можете да проверите дали видеото има променлива честота на кадрите в Windows 10? Колкото по-висока е скоростта на кадрите, FPS, толкова по-плавно видео можете да гледате.

Как да проверите FPS в Windows 10? Как можете да проверите дали видеото има променлива честота на кадрите в Windows 10 ? Ще ви обясним как да намерите честотата на кадрите на видеоклипа.

На първо място, каква е честотата на кадрите, какво прави тя? Нека отговорим на тези въпроси.

Ако можете да получите изображения кадър по кадър, толкова по-ниска рамка скоростта на видео . С други думи, гледате видеоклип, който не е плавен, с назъбени изображения. Колкото по-висока е честотата на кадрите, толкова по-бързо е поточното предаване на видеото. Да дам пример; 25 FPS се нарича средна честота на кадрите . 25 FPS означава, че във видеоклипа последователно се появяват изображения от 25 кадъра в секунда. Колкото по-висок е FPS, толкова по-течно можете да гледате видеоклипа.

Приложенията за запис на екрана позволяват на потребителите да избират честотата на кадрите за запис и обикновено нямат проблем да записват с тази скорост. Ако обаче искате да запазите изображение, което уврежда графичния процесор , скоростта на кадрите може да спадне. Например играете игра, графичният процесор може да ви даде по-висок FPS във вашата игра и да го ограничи при запис. Ако подозирате, че скоростта на кадрите е спаднала в даден момент по време на запис на видео, можете да използвате FFMPEG за проверка .

FFMPEG изтегляне и контрол на честотата на кадрите

FFMPEG е инструмент за команден ред и е изключително лесен за инсталиране. Ако го използвате често, може би е добра идея да добавите PATH .

Отворете File Explorer и отидете до папката, съдържаща видеоклипа, за който искате да проверите честотата на кадрите . Въведете ‘cmd’ в лентата за местоположение и натиснете Enter. По този начин се отваря прозорец на командния ред, сочещ към тази папка. Можете да стартирате ffmpeg -i video_Name.mp4 -vf vfrdet -f null – за да проверите за вариация в честотата на кадрите . Не забравяйте да промените файла Video_Name.mp4 на истинското име и разширение на видеото.

Ако не е нула, има известно отклонение в честотата на кадрите, но не се казва кои части от видеото имат по-ниски или по-високи честоти на кадрите [Parsed_vfrdet_0 @ 0x56518fa3f380] VFR: 0.400005 (15185/22777) мин: 1801 макс: 3604) информацията се отразява на вашия екран.

0.400005 показва, че около 40% от видеото има променлива честота на кадрите. Следващото число е номерът на рамката с променлива скорост (15185) и номерът на фиксираната ставка (22777). Тези две числа съставляват общия брой кадри във видеото . Не винаги е лесно да се открие вариация в честотата на кадрите.

Подобни публикации

  1. Какво е AirDroid, какви са неговите характеристики, как да се използва?
  2. Как да намерите песни които за първи път чувате?
  3. Как тайно да гледате и изтегляте истории в Instagram?
  4. Как да изтрия историята на гледане на Netflix?
  5. Как да отворя на живо в Tiktok?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.