Как да проверите честотата на кадрите на видеото в Windows 10?windos 10 kare

Как можете да проверите дали видеото има променлива честота на кадрите в Windows 10? Колкото по-висока е скоростта на кадрите, FPS, толкова по-плавно видео можете да гледате.

Как да проверите FPS в Windows 10? Как можете да проверите дали видеото има променлива честота на кадрите в Windows 10 ? Ще ви обясним как да намерите честотата на кадрите на видеоклипа.

На първо място, каква е честотата на кадрите, какво прави тя? Нека отговорим на тези въпроси.

Ако можете да получите изображения кадър по кадър, толкова по-ниска рамка скоростта на видео . С други думи, гледате видеоклип, който не е плавен, с назъбени изображения. Колкото по-висока е честотата на кадрите, толкова по-бързо е поточното предаване на видеото. Да дам пример; 25 FPS се нарича средна честота на кадрите . 25 FPS означава, че във видеоклипа последователно се появяват изображения от 25 кадъра в секунда. Колкото по-висок е FPS, толкова по-течно можете да гледате видеоклипа.

Приложенията за запис на екрана позволяват на потребителите да избират честотата на кадрите за запис и обикновено нямат проблем да записват с тази скорост. Ако обаче искате да запазите изображение, което уврежда графичния процесор , скоростта на кадрите може да спадне. Например играете игра, графичният процесор може да ви даде по-висок FPS във вашата игра и да го ограничи при запис. Ако подозирате, че скоростта на кадрите е спаднала в даден момент по време на запис на видео, можете да използвате FFMPEG за проверка .

FFMPEG изтегляне и контрол на честотата на кадрите

FFMPEG е инструмент за команден ред и е изключително лесен за инсталиране. Ако го използвате често, може би е добра идея да добавите PATH .

Отворете File Explorer и отидете до папката, съдържаща видеоклипа, за който искате да проверите честотата на кадрите . Въведете ‘cmd’ в лентата за местоположение и натиснете Enter. По този начин се отваря прозорец на командния ред, сочещ към тази папка. Можете да стартирате ffmpeg -i video_Name.mp4 -vf vfrdet -f null – за да проверите за вариация в честотата на кадрите . Не забравяйте да промените файла Video_Name.mp4 на истинското име и разширение на видеото.

Ако не е нула, има известно отклонение в честотата на кадрите, но не се казва кои части от видеото имат по-ниски или по-високи честоти на кадрите [Parsed_vfrdet_0 @ 0x56518fa3f380] VFR: 0.400005 (15185/22777) мин: 1801 макс: 3604) информацията се отразява на вашия екран.

0.400005 показва, че около 40% от видеото има променлива честота на кадрите. Следващото число е номерът на рамката с променлива скорост (15185) и номерът на фиксираната ставка (22777). Тези две числа съставляват общия брой кадри във видеото . Не винаги е лесно да се открие вариация в честотата на кадрите.

Подобни публикации

  1. Защо и как да почистите Google Pixel Buds?
  2. Как да научим английски? Какво се изисква да се научи?
  3. Как да използвате Shazam на заключен екран на iPhone?
  4. Методи за създаване на GIF файлове от видеоклипове без използване на програми
  5. Как да активирам безплатен бърз интернет от Йеттел?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.