Как да разберем дали airpods са оригинални?Как да разпознаем фалшиви AirPods? Методи за откриване

Как да разпознаете фалшиви AirPods? В това ръководство споделяме с вас методи за откриване на фалшиви AirPods. Ето подробностите, за които много потребители са любопитни! Как да разпознаете фалшиви AirPods? В днешно време е напълно възможно да срещнете фалшификати на почти всеки продукт, но когато става въпрос за безжични слушалки, ситуацията може да стане неразрешима. В тази статия ще ви помогнем да разберете дали AirPods, които сте закупили или ще закупите, са оригинални или не, с методите за запитване за оригиналност на airpods.

Моделите AirPods и AirPods Pro на Apple са едни от най-успешните продуктови линии на компанията. Ето защо неговите клонинги се пускат точно както много други продукти на Apple. Ето защо, ако мислите да си купите чифт AirPods, трябва да действате много внимателно както за джоба, така и за здравето си.

Когато хвърлим бърз поглед в интернет, попадаме на много фалшиви, клонирани продукти, продавани като „точни клонинги“ на цени като 20, 40 и 60 лв. И така, какво трябва да направите, за да сте сигурни, че продуктите, които купувате или ще купувате, не са един от тези?falshivi airpods

Обикновено не се изисква експертен опит, за да се разграничат фалшиви или клонирани продукти в значителна част от електронните продукти, но когато става въпрос за AirPods или AirPods Pro, за съжаление е необходимо да знаете, че този процес не е толкова лесен.

Ако искате да сте спокойни и да стоите далеч от случай на измама, трябва да знаете всички методи, които отговарят на въпроса как да откриете фалшиви AirPods. Подготвили сме специално ръководство за това.

Вижте методите по-долу, за да разберете дали даден модел AirPods или AirPods Pro е фалшив или оригинален

Как да разпознаем фалшиви AirPods?

 • Проверете качеството на материала на слушалките.
 • Проверете размера на AirPods.
 • Проверете качеството на звука на слушалките.
 • Опитайте да използвате услугата Find.
 • Разлика в цената
 • Проверете Bluetooth менюто.
 • Запитване за серийния номер.
 • Вижте функцията Force Touch.
 • Проверете командата „Hey Siri“.
 • Вижте функцията за активно шумопотискане.
 • Проверете силата на връзката на големи разстояния.
 • Поставете отметка в квадратчето.
 • Сравнете с оригинални устройства.
 • Получете поддръжка от техническа служба.

Изброили сме методите, които могат да бъдат приложени за хора, които се интересуват от отговора на въпроса как да открият фалшиви AirPods. Можете да разгледате подробностите за методите в списъка по-долу.

Проверете качеството на материала на слушалките

Оригиналните модели AirPods са с високо качество на материалите. Фалшивите AirPods, от друга страна, може да съдържат някои производствени дефекти и също така са направени от материал с по-ниско качество. Затова проверете дали има производствен дефект в продукта и проверете качеството на материала.

Проверете размера на AirPods

Възможно е да има разлика в размера между оригиналните AirPods и фалшивите Airpods. Тази разлика може да помогне да се определи дали продуктът е оригинален или не. Ако имате различни AirPods у дома, сравнете размера на двете слушалки.

Проверете качеството на звука на слушалките

Друг начин да забележите фалшиви AirPods е лошото качество на звука. Оригиналният продукт предлага много ясен и висококачествен звук. Следователно можете да проверите качеството на звука, за да разберете дали продуктът е фалшив или не.

Опитайте да използвате услугата Find My

Как да разпознаете оригиналните AirPods? Начините да разберете включват опит да използвате услугата Find My. Услугата Find My на Apple обикновено не работи с фалшивата версия на слушалките. Тази функция е разработена за намиране на устройства на Apple като AirPods, iPhone и iPad.

Разлика в цената

Фалшивите продукти често се продават на много по-ниска цена от оригиналния продукт. Например, второто поколение AirPods Pro има цена от 500 лв. Не е възможно да продадете тази слушалка за 100 лв.

Проверете менюто Bluetooth

Влезте в категорията Bluetooth в менюто с настройки на iPhone. Докоснете иконата (i) до AirPods. Следващата страница ще покаже различна информация, включително серийния номер на слушалките.

Сериен номер на заявката

Първият и обикновено най-надежден начин да разберете дали слушалките, които сте закупили, са оригинални или фалшиви, е да проверите серийния номер от системата на официалния уебсайт на Apple.

Първото нещо, което трябва да направите, е да сравните серийния номер на действителната кутия на продукта със серийните номера на чантата за носене на продукта. Ако тези два серийни номера са еднакви, потърсете този сериен номер от системата на Apple.

За да направите това, отидете на услугата за справка със сериен номер на Apple . Ако Apple идентифицира правилно серийния номер с вашето устройство, вашето устройство най-вероятно е оригинално. Ако системата даде грешка тук, вашето устройство определено е фалшиво.

От друга страна, имайте предвид, че можете да закупите фалшиви устройства , които идват с оригинална кутия и калъф за носене . В този случай може да имате нужда от повече съвети.

Вижте функцията Force Touch

Отговорът на въпроса как да забележите фалшиви AirPods Pro е да проверите функцията Force Touch. Технологията Force Touch, използвана в модела AirPods Pro, работи с натиск, а не с докосване, за разлика от други модели.

Когато приложите натиск върху тази област, която сме маркирали на изображението по-долу, можете да спрете музиката, да преминете към следваща или предишна песен или да отговорите на повиквания.

Ако тази област на вашите AirPods Pro разпознава докосвания, но не и натиск, вашето устройство най-вероятно е фалшиво. За да откриете това, докоснете тази област на вашето устройство, докато музиката е включена. Ако няма реакция, вашето устройство най-вероятно е оригинално.

Проверете командата „Hey Siri“

С чипа H1 на Apple, AirPods Generation 2 и AirPods Pro могат автоматично да разпознават командите „Hey Siri“, дори ако устройството ви е далеч. Проверете дали тази функция е налична, тъй като тази технология не е налична на много евтини и фалшиви устройства.

За да разберете дали тази функция работи или не и да намерите отговора на въпроса как да откриете фалшиви AirPods, поставете слушалките на ушите си и поставете телефона си на далечно място (където не може да разпознае гласа ви). Междувременно, ако Siri изпълнява тази функция и отговаря, когато кажете „Хей, Сири, задайте аларма за седем вечерта“, дори е по-вероятно вашето устройство да е оригинално.

Вижте функцията за активно шумопотискане

Една от най-важните иновации, предлагани с AirPods Pro, е функцията за активно шумопотискане. Въпреки че някои фалшиви продукти имитират тази технология, не е толкова лесно. Сега отидете в YouTube от вашия компютър или таблет и дръжте слушалките си включени във вашия iPhone. След това отворете видеоклипа по-долу при пълна сила на звука на вашия компютър, таблет или друго устройство.

Междувременно дръжте активния шумозаглушител изключен и не пускайте музика

Включете активното шумопотискане след известно време след отваряне на видеоклипа. Ако устройството ви е оригинално, този шум ще изчезне значително. Трябва да отбележим, че дори устройството ви да е оригинално, звукът може да не изчезне напълно, но ще бъде намален до почти несъществуващо ниво. Ако обаче устройството ви не е оригинално, този шум ще продължи почти толкова, колкото и преди.
Проверете силата на връзката на големи разстояния

Един от най-успешните аспекти на моделите AirPods е, че те установяват успешна връзка дори на сравнително големи разстояния. С други думи, когато оставите телефона си в стаята и отидете в кухнята със слушалки, обикновено не срещате прекъсвания или прекъсвания на звука.

От друга страна, ако получавате случайни порязвания и счупвания, дори когато телефонът ви е в джоба ви, на масата или дори на много къси разстояния, вашето устройство най-вероятно е фалшиво.
Поставете отметка в квадратчето

Една от най-очевидните разлики между фалшивите устройства е върху кутията: в този момент можете да започнете, като проверите дали логото е оригинално. Трябва също така да проверите дали съдържанието на кутията на продукта е правилно. След това трябва да потърсите правописни грешки, грешки в шрифта и общи размери.

Сравнете с оригинални устройства

Ако имате достъп до устройство, за което сте сигурни, че е оригинално, поставете продукта, който сте закупили или ще закупите, редом с оригиналния продукт и го сравнете по отношение на дизайн, звуково представяне и т.н. Обикновено не трябва да забелязвате разлика, дори и лека.

Ако видите разлики между два продукта в дизайна, дизайна на кутията, съдържанието на кутията, звуковото представяне или други точки, за съжаление продуктът, който сте закупили или ще закупите, може да е фалшив продукт. Следователно би било полезно да стоите далеч от него.

Получете поддръжка от техническо обслужване

В краен случай, ако не сте доволни от закупения от вас продукт и искате да получите информация за неговата автентичност, намерете официален оторизиран сервиз, който се занимава с вашите AirPods и му обяснете ситуацията. Обикновено вашият продукт ще бъде прегледан в рамките на няколко дни и ще бъдете информирани дали е оригинален или не.

Можете да използвате тази стъпка само за продуктите, които сте закупили, но услугата може да ви даде документ, в който се посочва, че този продукт е фалшив продукт. По този начин можете да се свържете с мястото, откъдето сте го закупили, и да поискате замяна или възстановяване на сумата за този продукт.

Какви са вредите от фалшивите AirPods?

 1. Всеки момент има опасност от експлозия.
 2. Може да причини увреждане на ушите.
 3. Потребителите могат да загубят слуха си завинаги.
 4. В зависимост от употребата може да доведе до смърт.

Използването на фалшиви AirPods може да доведе до силна експлозия. Това може да доведе до загуба на слуха, различни наранявания на тялото или смърт поради използването на слушалките.

За да избегнете тези проблеми, от голямо значение е внимателно да прочетете, оцените и приложите методите в тази статия, където отговаряме на въпроса как да открием фалшиви AirPods.

Къде да купя AirPods?

За да сте сигурни, че няма да купувате фалшиви AirPods, трябва да купувате продукта само от оторизирани продавачи. Ако направите това, шансовете ви да закупите фалшив продукт ще бъдат много по-ниски, отколкото ако го купите от произволно място.

Както може би сте забелязали, дори някой, който е много запознат с технологиите, може да се затрудни да намери отговора на въпроса как да разпознае фалшиви AirPods и да определи дали AirPods е фалшив или оригинален.

Производителите имат и продължават да правят страхотни копия на фалшиви продукти. Ако това ръководство ви е помогнало да разберете как да забележите фалшиви AirPods, не забравяйте да го споделите с приятелите си, за да могат и те да се възползват от него.

Подобни публикации

 1. Как да деактивирам iMessage на iPhone и iPad?
 2. Как да излезете от Google акаунт на Android?
 3. Как да се откажа от Телеграм Премиум?
 4. Как да нулирате Instagram Explore?
 5. Какво е Android Studio и как да го използвате?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.