Илон Мъск направи модела на изкуствен интелект Grok с отворен кодgrok ai ilon musk

Илон Мъск направи модела на изкуствен интелект Grok с отворен код, както беше обещано!

Илон Мъск направи Grok, който разработи като съперник на друг изкуствен интелект, с отворен код. Ето подробностите! Миналата седмица Илон Мъск каза, че xAI ще предложи чат бот Grok с отворен код с изкуствен интелект, за разлика от OpenAI. Версия с отворен код на чатбота вече е достъпна в GitHub.

Какво отличава Grok от другите модели на изкуствен интелект?

Когато чатботът Grok беше пуснат за първи път, за достъп беше необходим X абонамент (т.е. платена синя отметка). Целта на Grok беше да бъде по-весел и актуален чатбот алтернатива на ChatGPT на OpenAI или Gemini на Google. Въпреки това се казва, че той няма по-забележителни характеристики в сравнение с конкурентите си.

Grok, за разлика от друг изкуствен интелект, е проектиран да предоставя по-забавни и актуални отговори. Поради тази причина Мъск препоръчва хората, които не харесват хумора, да не използват Grok. Той направи следното изявление по този въпрос:

„Системата е проектирана да отговаря на въпроси с малко хумор и има бунтарска жилка. Така че, ако мразите хумора, моля, не го използвайте!“

Grok има 314 милиарда параметъра. Това ще бъде много полезно за разработчиците, защото те ще могат да използват безплатно инфраструктурата на Grok в собствените си проекти. Все още няма подробна информация за превръщането на Grok в отворен код, но потребителите могат да получат достъп до изходните кодове на GitHub.

Подобни публикации

  1. Съперничещият изкуствен интелект на ChatGPT идва от Amazon!
  2. MIT ще позволи на потребителите да говорят с бъдещото си аз
  3. Изкуственият интелект вече превзема игралната индустрия
  4. Още телефони с Android ще могат да използват Gemini в съобщения
  5. Samsung: Започва революцията в интелигентния дом с изкуствен интелект!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.