Как да увеличите живота на батерията на телефони с Android?kak da udaljim jivota na bateriyata v android

Как да увеличите живота на батерията на телефони с Android?

Какви са методите за удължаване на живота на батерията на смартфона с операционна система Android? Ето начини да увеличите живота на батерията на телефоните! За потребители, които не искат да зареждат често мобилното си устройство, има методи за удължаване на живота на батерията на телефона с Android. Тези методи помагат на смартфоните да издържат по-дълго при зареждане. В статията, която подготвихме, обяснихме кои методи могат да се приложат за увеличаване на живота на батерията.

Важен проблем е бързото изтощаване на заряда на смартфоните, които са станали част от живота ни и които използваме често през деня. Има редица фактори, които влияят на краткия живот на батерията. Те включват екран с високо ниво на яркост, приложения, работещи във фонов режим и др.

Можете да приложите различни методи, за да накарате телефоните да издържат възможно най-дълго. И така, какви са начините за увеличаване на живота на батерията на телефона с Android?

Методи за удължаване на живота на батерията на телефон с Android

 • Намалете яркостта на екрана.
 • Изключете автоматичната яркост.
 • Активирайте режима за пестене на енергия.
 • Изключете функциите, които не използвате.
 • Изтрийте приложения, които консумират прекалено много батерия.
 • Деактивирайте функцията за вибрация.
 • Задайте времето за изчакване на екрана.
 • Предпочитайте Lite версията на приложенията.
 • Изключете Always-On Display.
 • Изберете тъмен режим.
 • Заредете телефона си правилно.
 • Деинсталирайте приложенията, които не използвате.
 • Намалете яркостта на екрана
 • Влезте в настройките на телефона.
 • Отворете категорията на дисплея.

Намалете яркостта на екрана

Високата яркост на екрана се отразява негативно на живота на батерията. Поради тази причина можете да настроите яркостта на екрана на средно ниво. Можете или да следвате стъпките по-горе, или можете практически да намалите яркостта чрез панела за известия.

Изключете автоматичната яркост

 • Отворете менюто с настройки.
 • Вижте категорията на екрана.
 • Деактивирайте автоматичната яркост.

Можете да деактивирате автоматичната яркост, за да издържите по-дълго батерията. За целта можете да влезете в категорията Display в менюто с настройки и да изключите въпросната функция.

Активирайте режима за пестене на енергия

 • Отворете менюто с настройки.
 • Въведете категорията на батерията.
 • Активирайте режима за пестене на енергия.

Режимът за пестене на енергия в смартфоните позволява зареждането да продължи по-дълго. Следователно можете да активирате режима за пестене на енергия чрез категорията Батерия в менюто с настройки.

Изключете функциите, които не използвате

Функции като Bluetooth и местоположение консумират заряд във фонов режим. Можете да деактивирате тези функции, когато не ги използвате. Можете да изключите тези функции от менюто с настройки или от панела за известия.

Изтрийте приложенията, които изтощават батерията

Някои приложения консумират прекалено много батерия. Приложенията, които консумират най-много батерия, карат батерията да се изтощи за по-кратко време. Ако не използвате тези приложения, можете да ги изтриете. За изтриване можете да влезете в категория Приложения в менюто с настройки и да изберете приложението и да натиснете бутона „Изтриване“.

Деактивирайте функцията за вибрация

Функцията за вибрация консумира определено количество енергия на мобилни устройства. Това се отразява негативно на заряда. Ако наистина не се нуждаете от тази функция, можете да я деактивирате.

Задаване на изчакване на екрана

Колкото по-дълго остава включен екранът на вашия смартфон, толкова повече батерия изразходва. Следователно намаляването на времето на екрана допринася за увеличаване на живота на батерията. Можете да зададете периода на изчакване на екрана чрез категорията Екран, намираща се в менюто Настройки.

Предпочитайте олекотената версия на приложенията

Олекотените версии на приложенията помагат да се консумира по-малко батерия в сравнение с обикновената версия. Поради тази причина, ако не се нуждаете от функциите, които не са във версията Lite, можете да изберете тези приложения.

Изключете винаги включен дисплей

Функцията Always-on Display на някои смартфони влияе негативно върху зареждането. Ако искате да увеличите живота на батерията на телефона с Android, можете да деактивирате тази функция. Можете да получите достъп до тази функция чрез категорията Display.

Изберете тъмен режим

Ако имате смартфон с OLED или AMOLED дисплей, можете да изберете тъмен режим. По този начин можете да гарантирате, че зарядът на вашето мобилно устройство ще продължи по-дълго. Ако вашето устройство има тази функция, можете да получите достъп до нея чрез категорията Display. Можете също да активирате тъмен режим в приложения, които го поддържат.

Зареждайте телефона си правилно

Правилното зареждане на устройството е сред методите за удължаване живота на батерията на телефона. Внимавайте устройството да не достигне 100% по време на зареждане. Освен това не чакайте нивото на батерията на телефона да падне до 0 процента за зареждане. Можете да зареждате устройството, когато е около 30%.

Деинсталирайте приложения, които не използвате

Дори ако приложенията, инсталирани на вашия смартфон, не се използват, те консумират енергия във фонов режим. Това се отразява негативно на зареждането. Следователно можете да изтриете приложенията, които не използвате, чрез категорията Приложения.

Подобни публикации

 1. Преглед на Roborock S8 MaxV Ultra
 2. Как се Прави Регистрация в Inbet?
 3. Най-голямото изобретяване от iPhone! Как ще е роботът на Apple?
 4. Голямо развитие за електрически велосипеди
 5. Red Magic представя новия лаптоп Titan 16 Pro

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.