Как iPhone ще открие депресия и когнитивно увреждане?apple and iphone

Apple ще открие депресия и когнитивно разстройство с iPhone
Как iPhone ще открие депресия и когнитивно увреждане? Новото проучване на Apple ще предотврати леко когнитивно увреждане.

iPhone се  стреми да диагностицира депресия и когнитивно увреждане рано. Новата функция, върху която работи американският производител на технологии Apple, ще промени както мобилните навици, така и откриването на леки когнитивни нарушения.

Apple вярва, че iPhone може да открие депресия, тревожност и когнитивно увреждане, използвайки поредица от цифрови сигнали. Здравните данни, използвани в изследването, ще включват физическа активност и сън. 

Американският технологичен гигант има за цел да гарантира, че цялата диагностична работа остава на устройството, без да изпраща никакви данни до сървърите му, за да защити поверителността на здравето на своите потребители.

Прочети Още: iPhone ще може да открие депресията

Как iPhone ще открие депресия и когнитивно разстройство?

Apple работи върху технологиите, за да помогне за диагностициране на депресия и когнитивен упадък, като се насочва към инструменти, които биха могли да разширят нарастващото портфолио от здравни услуги, според хора, запознати с материята и документи, прегледани от The Wall Street Journal .

Наличните данни ще включват анализ на изражението на лицето на участниците, начина, по който говорят, скоростта и честотата на походката им, моделите на съня и сърдечната и дихателната честота. Той също така ще измерва скоростите на въвеждане, честотата на правописни грешки и съдържанието на това, което пишат, наред с други точки от данни, според хора, запознати с изследванията и документацията.

Но степента на проследяване на потребителите, която може да е необходима, според експерти, може да предизвика опасения за поверителността . Така че документите, които ще бъдат създадени от Apple, ще работят на устройствата, които ще бъдат използвани за обработката им, а Apple има за цел да разработи алгоритъм, който не изпраща данните до сървърите си.

Изследването на Калифорнийския университет ще проследява данни от 3 000 доброволци, започващи тази година, докато биотехнологичната компания  Biogen ще наеме близо 20 000 души през следващите две години, около половината от които имат рискови фактори за когнитивно увреждане.

Течовете подчертават, че това проучване е на много ранен етап и може да доведе до заключения. Докато е известно, че неща като депресията водят до различни модели на използване на смартфони, истинското предизвикателство се крие в създаването на алгоритми, които са достатъчно надеждни за точно диагностициране на определени състояния.

Но се казва, че ръководителите на Apple са оптимисти (според доклада на The Wall Street Journal): 

Докато проучването е на ранен етап, висшите ръководители на Apple са развълнувани от възможността. Джеф Уилямс, главен оперативен директор на Apple, който ръководи отдел здравеопазване, развълнувано говори пред служителите за потенциала на компанията да се справи с нарастващите нива на депресия и тревожност, както и други мозъчни разстройства.

Подобни публикации

  1. Цената на позлатената серия iPhone 15 Pro е достъпна!
  2. Infinix ще представи GT 10 Pro модел с Cyberpunk дизайн на GameX
  3. Идват смарт телефони, поддържащи продуктивен изкуствен интелект
  4. Xiaomi представи интелигентен масажен стол
  5. Apple е на път да стане най-големият производител на смартфони за годината за първи път!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.