Как се шифроват офис файловете?

office parola

Ако искате да защитите документи на Word, Excel или PowerPoint, като ги шифровате, можете да разгледате нашето ръководство.

Ако искате да защитите с парола документите, които създавате в приложенията на Microsoft Office, и да ги споделите само с хората, които посочите, можете да извършите процеса на криптиране в много прости стъпки. Как да шифровам документи на Office в това ръководство Ние ще ви го предадем.

Ако имате документи със специално съдържание в приложения като Word, Excel, PowerPoint, Access и искате да ги защитите с парола, докато ги споделяте, можете да направите това, без да използвате допълнителен инструмент. Благодарение на функцията Protect Document, вградена в приложенията, е възможно да добавите парола за секунди.

На първо място, ние отваряме документа или презентацията, които искате да шифровате. В менюто Файл щракваме върху бутона Информация . На екрана, който се отваря, щракваме върху падащото меню Защита на документа и кликваме върху опцията Шифроване с парола .

След добавяне на паролата, която ще добавите към документа към този раздел и повторно въвеждане на следващия екран, щракваме върху бутона OK и запазваме документа си.

Когато искате да прегледате съответния документ по-късно, ще видите екран като този по-горе. След като въведете паролата си, можете да видите съдържанието.

Excel, PowerPoint и др. Можете да защитите вашите документи и презентации, като ги прилагате в приложения. Същите стъпки ще важат за всички приложения.

Ако искате да премахнете паролата, ще бъде достатъчно да изчистите и запазите полето на екрана за добавяне на парола, след като изпълните същите стъпки.

Подобни публикации

  1. Как да решим проблема с iPhone и iPad без зареждане?
  2. Как да измерим реалния капацитет на Powerbank?
  3. Как да изтрия акаунт в Google?
  4. Как да променя опциите за влизане в Windows 10?
  5. Как да изтрия Adobe Flash Player?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.