Как се шифроват офис файловете?

office parola

Ако искате да защитите документи на Word, Excel или PowerPoint, като ги шифровате, можете да разгледате нашето ръководство.

Ако искате да защитите с парола документите, които създавате в приложенията на Microsoft Office, и да ги споделите само с хората, които посочите, можете да извършите процеса на криптиране в много прости стъпки. Как да шифровам документи на Office в това ръководство Ние ще ви го предадем.

Ако имате документи със специално съдържание в приложения като Word, Excel, PowerPoint, Access и искате да ги защитите с парола, докато ги споделяте, можете да направите това, без да използвате допълнителен инструмент. Благодарение на функцията Protect Document, вградена в приложенията, е възможно да добавите парола за секунди.

На първо място, ние отваряме документа или презентацията, които искате да шифровате. В менюто Файл щракваме върху бутона Информация . На екрана, който се отваря, щракваме върху падащото меню Защита на документа и кликваме върху опцията Шифроване с парола .

След добавяне на паролата, която ще добавите към документа към този раздел и повторно въвеждане на следващия екран, щракваме върху бутона OK и запазваме документа си.

Когато искате да прегледате съответния документ по-късно, ще видите екран като този по-горе. След като въведете паролата си, можете да видите съдържанието.

Excel, PowerPoint и др. Можете да защитите вашите документи и презентации, като ги прилагате в приложения. Същите стъпки ще важат за всички приложения.

Ако искате да премахнете паролата, ще бъде достатъчно да изчистите и запазите полето на екрана за добавяне на парола, след като изпълните същите стъпки.

Подобни публикации

  1. Как да преодолеем синдрома на понеделник?
  2. Как да използвате тъмния режим на Google на работния плот?
  3. Как Mastercard ще предотврати крипто измамите?
  4. Как да заснема скрито видео на Android?
  5. Как да си сложим наша песен за рингтон на iphone?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.