Ще се унищожи ли Covid-19 с горещо време?corona virus 2020

Ще забави ли Covid-19 и ще завърши ли с горещо време? Разгледахме го от някои аспекти.

Тъй като огнището на Covid-19 продължава да се разпространява бързо, много хора смятат, че епидемията ще се забави и ще завърши с горещо време. Истина ли са всички тези твърдения? Разгледахме го от някои аспекти.

Ще бъде ли горещото време решението?

Много заболявания са склонни да се увеличават или намаляват в зависимост от сезонните периоди. Например, някои заболявания като грип са склонни да достигнат своя пик през зимните месеци, докато някои заболявания като коремен тиф са склонни да достигнат своя връх през лятото.

Разбира се, в този момент много хора се чудят – не е изненадващо – има ли сезонен ефект за новия тип коронавирус .

Както можете да си представите, има два противоположни мнения за този въпрос. Докато единият сегмент смята, че този вирус ще намалее с горещо време, другият твърди, че няма да има ефект. В интерес на истината SARS-CoV-2 е доста нов вирус все още и е ясен факт, че нямаме достатъчно данни, за да правим прогнози по този въпрос.

Отново, тъй като епидемията от ТОРС, която беше поставена под контрол през 2003 г., беше взета под контрол за кратко време (поради нейната структура), не е възможно да се добие представа, като се разгледа този вирус. Въпреки това все още има някои признаци дали новият вирус ще бъде засегнат от сезонни условия, базирани на други видове коронавирус.

Положителни данни

Проучване, проведено преди около десет години в Университета в Единбург, Англия , установи, че три вида коронавирус, които причиняват инфекции на дихателните пътища, показват отчетлива сезонност през зимата.

Според тези данни тези вируси причиняват главно инфекции през декември и април. Всъщност може ясно да се каже, че те имат подобен модел на грип. Въпреки това се наблюдава четвърти тип коронавирус с по-рядка структура.

(Забележка: Не забравяйте, че хората в момента имат четири различни вида коронавирус. Те причиняват настинки и обикновено не причиняват тежки картини.)

Има някои водещи намеци, че Covid-19 може да варира в зависимост от сезонните условия. Например, смята се, че настоящото бързо разпространение е причинено от студено и сухо време.

Проучване, което събира данни от около 500 места, разкрива също, че съществува връзка между Covid-19 и температурата, скоростта на вятъра и относителната влажност. Още едно изследване показва, че повишаващата се температура има пропорционална структура с падащия вирус. Разбира се, нека подчертаем, че засега точността на тези изследвания не е доказана.

Отрицателни данни

В допълнение към предишните данни можем да кажем, че пандемичните заболявания обикновено не се влияят от сезонни условия, като се имат предвид предишните пандемични заболявания. Например испанският грип през 1918 г. достигна своя връх през летните месеци. От друга страна, както споменахме в началото, нормалните грипни заболявания достигат своя връх през зимните месеци.

Изследвания, проведени в университета в Мериленд, разкриват , че вирусът се разпространява най-много на места със средна температура от 5 – 11 градуса . Значителен брой случаи обаче са се появили и в тропиците, което означава, че може да срещнем много по-нисък резултат от очаквания в точката на сезонността.

Основа на вируса

Коронавирусите имат структура, наречена вирусна обвивка . Вирусната обвивка се състои от двоен слой липиди. Поради протеините (mambran, плик, ошипените) в плика, които са посочени като корона, тя се нарича корона, което означава корона сфера в Латинска .

Изследванията върху вируси с други вирусни обвивки показват, че това покритие има силна чувствителност към топлина. С други думи, вирусите с вирусна обвивка често показват силна сезонна чувствителност. Разбира се, ако трябва да заявим отново, може да се случи обратното при пандемични ситуации.

В резултат: Може да не свърши

Когато разглеждаме актуалните данни, за съжаление не изглежда възможно да се отървем от епидемията Covid-19 с настъпването на летните месеци. Въпреки това може да се наблюдава значително намаляване на случаите.

И така, какво мислите по този въпрос? Не забравяйте да споделите своите виждания с нас.

Подобни публикации

  1. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  2. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  3. Каква е разликата между PDR и психологията?
  4. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?
  5. Учените работят върху ваксина срещу COVID за пиене

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.