Какво е Google Формуляри? Как да използвам?



kakvo e google forms

Какво е Google Формуляри? Как да използвам?

Подготвили сме ръководство за хората, които са любопитни за отговора на въпроса „Какво е Google Forms?“ Също така ще разгледаме по-отблизо как се използва услугата. Какво е Google Forms, който успява да запази популярността си от години ? Услугата, която може да се използва през уеб браузъра без необходимост от изтегляне, се отличава с модерния си интерфейс, както и с функциите, които предлага.

В това ръководство ще отговорим на някои често задавани въпроси, включително как да използвате Google Формуляри. Преди да навлезем в това как да използваме онлайн базираната услуга, нека да разгледаме какво точно прави.

Какво е Google Формуляри?

Google Forms е онлайн услуга, която ви позволява да създавате анкети. Можете да посочите заглавието на анкетата, да избирате от множество типове въпроси, да пренареждате въпроси, като ги плъзгате и пускате и др.

Има опции за персонализиране на цвят, изображение и шрифт. Можете да персонализирате анкетата, така че да изглежда по-стилно. Можете да споделите подготвената от вас анкета с други хора по много практичен начин.

Налични са графики, където данните за отговорите могат да се видят в реално време. Освен това можете да отворите данните с Google Spreadsheets за по-подробен анализ. Можете да отговорите на създадена анкета от мобилно устройство, таблет или компютър.

Как да използвам Google Формуляри?

Имате нужда от Google акаунт, за да използвате Google Forms, който е много лесен за използване. Ако не сте създали акаунт в Google преди, можете да щракнете върху „Регистрирайте се безплатно“ на официалния уебсайт на онлайн услугата и да следвате стъпките на екрана.

1. Ако имате акаунт в Google, щракнете върху бутона „Вход“ и влезте в акаунта си, като въведете информацията си за членство.
2. За да създадете нов проект, щракнете върху опцията „Празен формуляр“ в горния ляв ъгъл на екрана.
3. След като щракнете върху опцията „Празен формуляр“, можете да посочите името на анкетата, въпроси и отговори, да изберете вида на въпросите и други на страницата, която се отваря. За да добавите още въпроси, просто щракнете върху иконата „+“, разположена от дясната страна на екрана.
4. За да промените вида на въпроса, можете да щракнете върху текста „Множествен избор“, който е избран по подразбиране, и да изберете различен тип въпрос от прозореца, който се отваря. Можете да добавяте изображения, като щракнете върху иконите за изображение и видео.
5. Кликнете върху иконата „Персонализиране на темата“ в горния десен ъгъл на екрана. В следващата стъпка можете да промените шрифта и цвета на темата и да добавите изображение за заглавката. Можете да кликнете върху иконата с око в горната част, за да видите как изглежда анкетата, която сте подготвили.
6. След като процесът на редактиране приключи, можете да щракнете върху бутона „Споделяне“ и да споделите анкетата с други потребители, като следвате инструкциите на екрана.
7. В това ръководство отговорихме на някои често задавани въпроси, включително въпроса за какво служи Google Forms. Не забравяйте да споделите вашите мисли за въпросната услуга с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Как да деактивирам iMessage на iPhone и iPad?
  2. Как да излезете от Google акаунт на Android?
  3. Как да се откажа от Телеграм Премиум?
  4. Как да нулирате Instagram Explore?
  5. Какво е Android Studio и как да го използвате?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.