Какво е сглобяема къща? Какво е префабрик?prenosima prefabrik kashta

Какво е сглобяема къща? За закупуване ли е?

Какво е сглобяема къща, как се прави, купува ли се? Подготвили сме ръководство за тези, които са любопитни за отговорите на тези и подобни въпроси. Ето какво трябва да знаете! Коя е сглобяемата къща , която е във фокуса на вниманието, защото е много по-безопасна от стоманобетонните конструкции ? В статията, която подготвихме, ще отговорим на някои въпроси относно сглобяемите конструкции.

След земетресението през февруари 2023 г. имаше увеличение на търсенето на сглобяеми къщи поради съображения за сигурност. Започнаха обаче да се търсят отговори на много въпроси за сглобяемите конструкции. И така, какви са предимствата и недостатъците на сглобяемите къщи?

Какво е сглобяема къща?

Всички части на сглобяемите къщи, които не се нуждаят от изкопни основи, включително прозорци и врати, се произвеждат във фабриката. Произведените части се изнасят на земята и се монтират. Всъщност можем да го сравним с лего. Можете да създадете структура, като комбинирате предварително проектирани лего части.

Не всички от тези структури, които съществуват от началото на 20 век, са едноетажни. Може да се изпълни и на два етажа според желанието на потребителите. Освен етажността предварително може да се определи разположението на помещенията и големината на сградата.

Сериозно предимство е възможността да се осигури топло и звукоизолация в сглобяемите къщи, както и в стоманобетонните конструкции. Тези къщи разполагат и с канализация и електрическа инсталация. Така няма проблем по два важни въпроса.

Сглобяемите къщи могат да бъдат монтирани на желаното място за около седмица, което значително съкращава времето за изграждане на къщата. Разбира се, този период може да варира в зависимост от характеристиките на конструкцията.

Можете да разглобите сглобяемите къщи и да ги монтирате на друго място по всяко време. И така, как се прави сглобяема къща?

Как се прави сглобяема къща?

Преди да се пристъпи към етапа на сглобяване на частите, произведени в завода, се приготвя подовият бетон. Преди изливането на бетона земята се изравнява. След извършване на този процес се прави дренажната система и след това се излива бетон.

В следващата стъпка се изчертават В и К инсталациите. Може да се направи и топло и звукоизолация, но това зависи от желанията на потребителите. След извършване на необходимата подготовка се пристъпва към сглобяването на частите. Сглобяемите къщи имат среден живот от 40 до 60 години. Качеството на използвания материал влияе върху живота на конструкцията.

Можете ли да си купите сглобяема къща?

Сглобяемите къщи имат няколко предимства, включително не изискват строителен процес, поддържат изолация и могат да бъдат демонтирани и инсталирани на различно място по всяко време. Имайки предвид всички тези предимства, може да се закупи сглобяема къща. Трябва да се отбележи, че трябва да имате документи и разрешение за регулация за сглобяемата къща.

Често задавани въпроси

Има ли смисъл да купувам сглобяема къща?

Сглобяемите къщи имат много предимства. Някои от тези предимства са поддръжка на топло и звукоизолация, демонтаж по всяко време, без необходимост от строителство. Ето защо има смисъл да се купува сглобяема къща за хора, които притежават земя.

Захранването с ток и вода в сглобяемата къща ли е?

Електричество и вода се доставят за сглобяеми къщи, където напоследък има повишено търсене, но за тях се изисква абонамент и лиценз за къща. Тези, които имат лиценз, могат да получат абонамент за ток и вода.

Колко е цената на сглобяемата къща?

Цената на сглобяемите къщи може да варира според качеството на материала, етажността и големината на сградата. В момента едноетажна сглобяема къща от 100 квадратни метра може да се намери за 50 хиляди, а двуетажна сглобяема къща от 128 квадратни метра може да се намери за приблизително 90 хиляди.

Подобни публикации

  1. Как да прехвърля данни от стар iPhone към нов iPhone?
  2. Как да инсталирате безплатен Windows 11?
  3. Пуснато приложението Vision Pro на TikTok
  4. Миграцията на потребителите на телефони с Android към iPhone
  5. Лаптоп с подвижен екран идва от Lenovo!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.