Отстранена е сериозна уязвимост в iOS устройстваios otstranena uyazvimost

Отстранена е сериозна уязвимост в iOS устройства: Пусната е актуализация!

Новата уязвимост, открита в iOS устройства, кара хакерите да експлоатират устройствата от известно време. Apple бързо пусна нова актуализация. Докато много уязвимости в шпионския софтуер се появиха през последните няколко месеца, последната причини сериозни проблеми с iOS устройства. Apple пусна нова актуализация на операционната система за iPhone и iPad, за да коригира уязвимост, която се използва активно от хакери.

В изявление Apple потвърди, че е получила доклад за това и е предприела бързи действия, за да гарантира, че нейните устройства остават защитени. Този тип проблем се приема много сериозно от компанията и е радостно да видим, че те предприемат бързи действия за разрешаването му.

Какъв вид проблеми причинява уязвимостта в iOS устройствата?

Въпросната уязвимост беше открита от изследовател, който предпочете да остане анонимен, а Citizen Lab изигра критична роля в подпомагането на Apple да открие и отговори на проблема. Тази изследователска група за цифрови права, която работи в рамките на Munk School на Университета в Торонто, отдавна е известна с усилията си да разкрие използването на правителствени хакерски инструменти от организации като NSO Group.

Трябва да се отбележи, че тази уязвимост е в WebKit, браузърът на Apple, който се превърна в популярна цел за хакери поради широкия си достъп до данните на устройството. Въпреки това виждането, че Apple работи усилено за преодоляване на подобни уязвимости, дава на потребителите увереност. Толкова много, че скорошно преброяване показва, че има само няколко грешки на iOS устройства, които може да са били активно експлоатирани от началото на годината.

Ако използвате устройство с операционна система iOS, винаги е важно да поддържате устройството си актуално и да го защитавате срещу потенциални заплахи. Следователно, ако актуализацията не дойде автоматично, можете да я проверите ръчно от секцията за актуализация на софтуера.

Подобни публикации

  1. Какъв е ключът към безопасността в дигиталната ера?
  2. Lockly Smart Lock: Характеристики и цена на заключване на врати със сканиране на лица
  3. Ограничаване на Социалните Медии за Младежи в Англия: Нови Регулации на Хоризонта
  4. Най-използваните пароли в света
  5. Google вече ще ви предупреждава, ако данните ви се откраднат! Как?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.