Какво е виртуална реалност (VR)?kakvo e virtualna realnost

Какво е виртуална реалност (VR)?

Какво точно е виртуална реалност (VR), която се отнася до виртуална вселена, далеч от физическия свят? Ето всички подробности за виртуалната реалност (VR)! Виртуална реалност (VR) ; Отнася се за виртуална вселена, далеч от физическия свят. С други думи; Това е използването на компютърна технология за създаване на симулирана среда. “VR” представлява инициалите на английските думи “Virtual Reality”. Виртуалната реалност е много различна в сравнение с традиционните потребителски интерфейси.

Тя позволява на потребителите да имат ново и различно изживяване. Потребителите намират изживяване направо вътре, вместо да гледат на екрана. Във виртуалната реалност потребителите влизат в 3D светове. Симулирането и трансформирането на много емоции като обоняние, компютър, докосване, зрение и слух също е виртуална реалност.

Какво представляват приложенията за виртуална реалност (VR)?

  • Събития на живо
  • Производство на автомобили
  • Електронна търговия и пазаруване
  • Здравеопазване

1. Събития на живо
NextVR; Това е базирана в Лагуна Бийч компания. NextVR е платформа, която е на път да се превърне в Netflix за виртуална реалност на бъдещето. Можем да кажем, че LiveLike е специална VR платформа, разработена за спортни ентусиасти. С LiveLike потребителите ще могат да усетят изживяването на стадиона удобно от вкъщи в деня на мача.

2. Производство на автомобили
Виртуалната реалност прави работата на автомобилната индустрия много по-лесна. Компаниите, работещи в автомобилната индустрия, могат да се възползват от виртуалната реалност за своите нови дизайни. Новите дизайни могат да бъдат тествани в различни сценарии. Освен това, преди да бъдат създадени прототипите, се получават идеи за производителността на продуктите.

3. Електронна търговия и пазаруване
Приложения като Trillenium са разработени , за да осигурят пазаруване в реален живот . Онлайн пазаруването може да става чрез посещение на магазините чрез такива приложения.

4. Здравеопазване
Секторът, който най-рано започна да използва концепцията за виртуална реалност, е здравеопазването. Във виртуална реалност здравни услуги; Използва се в области като лечение на фобии, хирургическа симулация, обучение на умения, роботизирана хирургия. Виртуалната реалност не представлява риск за пациентите. Напротив, играе важна роля за придобиването на нови умения в лечението.

Как работи виртуалната реалност (VR).

виртуална реалност; Провежда се на смартфони и компютри, където се изпълняват мобилни приложения. В тези устройства; 360-градусовите видеоклипове се представят на потребителите под формата на 3D графики и 3D изображения. VR системи; се състои от екрани с висока разделителна способност, интегрирани в стените. Те също са VR системи на компютри, които заобикалят околната среда.

Средите, в които се използва виртуална реалност, се увеличават с всеки изминал ден. виртуална реалност; Професионален опит с VR очила и слушалки. HTC Vive , Oculus VR система и др. Можете да изпитате виртуална реалност със специални слушалки. VR слушалките проследяват движенията на главата на потребителя. Той открива къде гледа потребителят и какво вижда. Концепцията за виртуална реалност излезе на преден план във филма „Ready Player One“ на Стивън Спилбърг през 2018 г.

Какви са ползите от виртуалната реалност (VR) за бизнеса?

С развитието на хардуера за виртуална реалност (VR) компаниите придобиха много предимства. Опитът с виртуална реалност вече е достъпен. Може лесно да се трансформира във функционални и иновативни приложения. Филми, игри и др. превозните средства могат да се възприемат в 3D благодарение на VR.

Той предоставя на потребителите различно изживяване. С тази концепция образователните модели придобиха различно измерение. Могат да бъдат разработени продукти, проектирани с ефективни и нови настройки за виртуална реалност.

Дизайн, изисквания и психология на цифровите игри

Виртуалната реалност също има голям принос в света на индустриалните производители и дизайнери. Към света на бизнеса; разходи, време и др. също осигурява предимства. Играе важна роля при анализа и определянето на нуждите на институциите. За целта се извършват предварителни проучвания, проверки и експертизи относно виртуалната реалност.

Какво е добавена реалност (AR)?

Разширената реалност (AR), която произхожда от английски, се нарича разширена реалност с други думи . Разширената реалност се появява в резултат на обработката на реални изображения на компютъра и превръщането им в интерактивни. Концепцията за разширена е използвана за първи път от Томас Каудел през 1990 г. Наблюдението на тази концепция в ежедневието се изчислява през 2010 г.

Изследвания на добавена реалност; Често се използва в мобилни приложения. Към снимки и видео в мобилни приложения; Работи като филтри, информация и визуални ефекти се правят благодарение на добавената реалност. Лещите на Snapchat са пример за добавена реалност.

В същото време бяха проведени проучвания на AR в играта Pokemon Go . Когато се разглежда в примерите, които споменахме, добавената реалност; Базира се на добавянето на цифрови елементи, състоящи се от изображения на живо с камерата на смартфона.

Какви са разликите между добавената реалност и виртуалната реалност?

Като цяло понятията добавена реалност и виртуална реалност са много объркани една с друга. Всъщност и двете са много различни концепции една от друга. Можем да изброим разликите между AR и VR, както следва;

AR прави реалния живот интерактивен. Концепцията за VR, от друга страна, предлага напълно различно изживяване от реалния живот.
VR приложения; Състои се от очила и качулки, които покриват цялото зрително поле. AR работите могат да се използват като мобилно приложение.
VR се основава на живот в напълно виртуална вселена, която няма връзка с реалния живот. AR е обратното на посочената ситуация.

Често задавани въпроси
По-долу сме събрали най-често задаваните въпроси и отговори за виртуалната реалност (VR).

1. Какво означават AR и VR?
VR; Базиран е изцяло на виртуалната вселена, далеч от реалния живот. AR; поддържа виртуална реалност. С други думи, той се състои от нов слой реалност, проектиран върху реалността.

2. Какво означава VR съдържание?
VR съдържание; 360 градусово видео заснемане, 3D анимация и 3D моделиране.

3. Какво е VR игри?
Създаване на виртуален свят чрез носене на VR очила; Нарича се VR игра. Благодарение на VR очилата, играчите наистина се чувстват като в играта.

В нашата статия засегнахме важни точки за виртуалната реалност. Ако желаете, можете също да прочетете нашата статия, озаглавена Виртуалната реалност може да се използва при лечение на болка и тревожност.

Подобни публикации

  1. Достатъчно ли е 8 GB RAM за Mac?
  2. Новото приложение за споделяне на снимки на TikTok Notes
  3. Характеристики на часовник Smart Band 9 на Xiaomi
  4. Microsoft представи своите компютри, поддържани от изкуствен интелект
  5. Apple Watch ще може да измерва кръвното налягане!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.