Какво е виртуална реалност (VR)?kakvo e virtualna realnost

Какво е виртуална реалност (VR)?

Какво точно е виртуална реалност (VR), която се отнася до виртуална вселена, далеч от физическия свят? Ето всички подробности за виртуалната реалност (VR)! Виртуална реалност (VR) ; Отнася се за виртуална вселена, далеч от физическия свят. С други думи; Това е използването на компютърна технология за създаване на симулирана среда. “VR” представлява инициалите на английските думи “Virtual Reality”. Виртуалната реалност е много различна в сравнение с традиционните потребителски интерфейси.

Тя позволява на потребителите да имат ново и различно изживяване. Потребителите намират изживяване направо вътре, вместо да гледат на екрана. Във виртуалната реалност потребителите влизат в 3D светове. Симулирането и трансформирането на много емоции като обоняние, компютър, докосване, зрение и слух също е виртуална реалност.

Какво представляват приложенията за виртуална реалност (VR)?

  • Събития на живо
  • Производство на автомобили
  • Електронна търговия и пазаруване
  • Здравеопазване

1. Събития на живо
NextVR; Това е базирана в Лагуна Бийч компания. NextVR е платформа, която е на път да се превърне в Netflix за виртуална реалност на бъдещето. Можем да кажем, че LiveLike е специална VR платформа, разработена за спортни ентусиасти. С LiveLike потребителите ще могат да усетят изживяването на стадиона удобно от вкъщи в деня на мача.

2. Производство на автомобили
Виртуалната реалност прави работата на автомобилната индустрия много по-лесна. Компаниите, работещи в автомобилната индустрия, могат да се възползват от виртуалната реалност за своите нови дизайни. Новите дизайни могат да бъдат тествани в различни сценарии. Освен това, преди да бъдат създадени прототипите, се получават идеи за производителността на продуктите.

3. Електронна търговия и пазаруване
Приложения като Trillenium са разработени , за да осигурят пазаруване в реален живот . Онлайн пазаруването може да става чрез посещение на магазините чрез такива приложения.

4. Здравеопазване
Секторът, който най-рано започна да използва концепцията за виртуална реалност, е здравеопазването. Във виртуална реалност здравни услуги; Използва се в области като лечение на фобии, хирургическа симулация, обучение на умения, роботизирана хирургия. Виртуалната реалност не представлява риск за пациентите. Напротив, играе важна роля за придобиването на нови умения в лечението.

Как работи виртуалната реалност (VR).

виртуална реалност; Провежда се на смартфони и компютри, където се изпълняват мобилни приложения. В тези устройства; 360-градусовите видеоклипове се представят на потребителите под формата на 3D графики и 3D изображения. VR системи; се състои от екрани с висока разделителна способност, интегрирани в стените. Те също са VR системи на компютри, които заобикалят околната среда.

Средите, в които се използва виртуална реалност, се увеличават с всеки изминал ден. виртуална реалност; Професионален опит с VR очила и слушалки. HTC Vive , Oculus VR система и др. Можете да изпитате виртуална реалност със специални слушалки. VR слушалките проследяват движенията на главата на потребителя. Той открива къде гледа потребителят и какво вижда. Концепцията за виртуална реалност излезе на преден план във филма „Ready Player One“ на Стивън Спилбърг през 2018 г.

Какви са ползите от виртуалната реалност (VR) за бизнеса?

С развитието на хардуера за виртуална реалност (VR) компаниите придобиха много предимства. Опитът с виртуална реалност вече е достъпен. Може лесно да се трансформира във функционални и иновативни приложения. Филми, игри и др. превозните средства могат да се възприемат в 3D благодарение на VR.

Той предоставя на потребителите различно изживяване. С тази концепция образователните модели придобиха различно измерение. Могат да бъдат разработени продукти, проектирани с ефективни и нови настройки за виртуална реалност.

Дизайн, изисквания и психология на цифровите игри

Виртуалната реалност също има голям принос в света на индустриалните производители и дизайнери. Към света на бизнеса; разходи, време и др. също осигурява предимства. Играе важна роля при анализа и определянето на нуждите на институциите. За целта се извършват предварителни проучвания, проверки и експертизи относно виртуалната реалност.

Какво е добавена реалност (AR)?

Разширената реалност (AR), която произхожда от английски, се нарича разширена реалност с други думи . Разширената реалност се появява в резултат на обработката на реални изображения на компютъра и превръщането им в интерактивни. Концепцията за разширена е използвана за първи път от Томас Каудел през 1990 г. Наблюдението на тази концепция в ежедневието се изчислява през 2010 г.

Изследвания на добавена реалност; Често се използва в мобилни приложения. Към снимки и видео в мобилни приложения; Работи като филтри, информация и визуални ефекти се правят благодарение на добавената реалност. Лещите на Snapchat са пример за добавена реалност.

В същото време бяха проведени проучвания на AR в играта Pokemon Go . Когато се разглежда в примерите, които споменахме, добавената реалност; Базира се на добавянето на цифрови елементи, състоящи се от изображения на живо с камерата на смартфона.

Какви са разликите между добавената реалност и виртуалната реалност?

Като цяло понятията добавена реалност и виртуална реалност са много объркани една с друга. Всъщност и двете са много различни концепции една от друга. Можем да изброим разликите между AR и VR, както следва;

AR прави реалния живот интерактивен. Концепцията за VR, от друга страна, предлага напълно различно изживяване от реалния живот.
VR приложения; Състои се от очила и качулки, които покриват цялото зрително поле. AR работите могат да се използват като мобилно приложение.
VR се основава на живот в напълно виртуална вселена, която няма връзка с реалния живот. AR е обратното на посочената ситуация.

Често задавани въпроси
По-долу сме събрали най-често задаваните въпроси и отговори за виртуалната реалност (VR).

1. Какво означават AR и VR?
VR; Базиран е изцяло на виртуалната вселена, далеч от реалния живот. AR; поддържа виртуална реалност. С други думи, той се състои от нов слой реалност, проектиран върху реалността.

2. Какво означава VR съдържание?
VR съдържание; 360 градусово видео заснемане, 3D анимация и 3D моделиране.

3. Какво е VR игри?
Създаване на виртуален свят чрез носене на VR очила; Нарича се VR игра. Благодарение на VR очилата, играчите наистина се чувстват като в играта.

В нашата статия засегнахме важни точки за виртуалната реалност. Ако желаете, можете също да прочетете нашата статия, озаглавена Виртуалната реалност може да се използва при лечение на болка и тревожност.

Подобни публикации

  1. Dacia Duster ще смени името си!
  2. Филтърът за стареене в реално време става популярен в TikTok
  3. Как да увелича снимката на профила в Discord?
  4. Как да конвертирате MOV файлове в MP4?
  5. Honor Magic 6 Pro със 160 MP перископна камера Характеристики, цена и дата на пускане

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.