Какво трябва да направите за да не се включат в черен списък в Търсачките?

tarsashki 2020

Срещали ли сте се с предупредително съобщение, което казва: „Сайтът, който посещавате, съдържа злонамерен софтуер“ на червен фон, когато сте посетили уебсайт преди ? Това е достатъчна причина много посетители да напуснат уебсайта, а почти всички потребители на интернет напускат уебсайта, когато срещнат това предупреждение.

Ако получите това предупредително съобщение, когато се опитвате да получите достъп до уебсайт, това е защото уебсайтът е в черен списък от Google и други търсачки. Причината уебсайтовете в черния списък на търсачките е, че те искат да защитят посетителите от злонамерено съдържание .

Google и други търсачки редовно изпращат паяци на уебсайта, за да обхождат уебсайт. Ако уебсайтът се счита за заплаха, той се премахва от резултатите от търсенето. Това може да бъде голям проблем за малкия бизнес, който разчита на уебсайта, за да улови потенциални клиенти и да ги превърне в клиент.

Какво означава да бъдеш в черен списък?

Дори и да не знаете, че имате зловреден софтуер на уебсайта си, след като Google или друга търсачка маркира вашия уебсайт, ще разберете, че има зловреден софтуер на вашия уебсайт.

Премахването на уебсайта ви от Google или резултатите от друга търсачка ще доведе до това, че хората вече няма да ви намерят. Когато уебсайтът ви е в черен списък, потребителите не само могат да намерят вашия уебсайт в Google , но това предупредително съобщение се изпраща на потребители, които идват директно на вашия уебсайт . Можете да прогнозирате повече или по-малко ефекта от това върху вашите продажби. Колкото по-дълго уебсайтът ви остава по този начин, толкова по-сериозни щети ще настъпят.

Черният списък на уебсайта може да причини огромни щети , особено за малкия бизнес. Например, след като уебсайт е бил в черен списък, се забелязва 50% спад на трафика към него.

Какво може да се направи, за да се предотврати влизането на уебсайта в черния списък?

  • Първо трябва да използвате WAF (защитна стена на уеб приложението), за да предотвратите киберпрестъпниците да поставят злонамерен софтуер на вашия уебсайт, като използват уязвимостите на вашия уебсайт . Това ще предотврати поставянето на зловреден софтуер на вашия уебсайт и ще помогне да се премахне най-важната причина да бъдете в черния списък.
  • Открийте злонамерен софтуер на уебсайта си, преди търсачките да го открият. Изчакването, докато в черния списък, може да бъде много вредно за вас.
  • Трябва да проучите външните връзки много добре. Всички връзки, предоставени на вашия уебсайт за реклама, партньорска или препращаща към друг сайт, трябва да бъдат правилно оценени. Когато Google забележи, че връзките ви принадлежат към уеб сайта за спам, дори и да нямате злонамерено съдържание, той може да постави в черен списък вашия сайт.

Черният списък може трайно да навреди на малкия ви бизнес, но не трябва да обвинявате Google за това.Google гарантира, че само потребителите на интернет са в безопасност.

Подобни публикации

  1. Какво е AirDroid, какви са неговите характеристики, как да се използва?
  2. Как да намерите песни които за първи път чувате?
  3. Как тайно да гледате и изтегляте истории в Instagram?
  4. Как да изтрия историята на гледане на Netflix?
  5. Как да отворя на живо в Tiktok?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.