Китай преминава към базирана на Linux операционна система

linux openkylin

Китай, който от много години се опитва да сложи край на ефекта на Windows върху своите компютри, се готви да премине към базираната на местно производство Linux операционна система Kylin.

Китай, който трябваше да бъде зависим от Windows поради своите операционни системи, а следователно и от Америка, се готви да направи нова стъпка към технологична независимост. Китай, който от много години използва свои собствени социални медии, приложение за незабавен чат и търсачки, скоро ще се отърве от огромното превъзходство на Windows.

Китай, който се готви да премине към базираната на Linux операционна система Kylin , пусната през 2001 г., ще инициира промяната предимно от университети и обществени институции. Трансформационният ход, който включва много китайски технологични компании, достигна финалните етапи. Най-новата версия на операционната система, openKylin, се очаква да бъде обявена скоро.

Прочети Още: Твърди се, че Oppo работи върху 2 нови сгъваеми телефона

Новата операционна система всъщност може да не е невинна!

От години е известно, че базираните на Linux операционни системи могат да работят много по-оптимизирано от Windows в рамките на персонализиране. Особено правителството и разработчиците на openKylin, които смятат, че технологията и разработчиците трябва да използват оптимизирани Linux системи, за да могат да работят по-удобно, оптимизират новите си системи за AMD и Intel чипове.

От друга страна се смята, че технологичното развитие все пак не е толкова невинно. Отдавна има хакерски атаки от Китай срещу западни държави. Според експерти преминаването към новата операционна система може да направи хакерските атаки по-трудни за проследяване и да скрие международните киберпрестъпления.

Освен това придобиването на технологична независимост е от голямо значение за Китай. Китай се нуждае от технологична независимост, за да нахлуе в Тайван, с който имат проблеми от много години и все още не го признават като държава. Защото TSMC, компанията, която произвежда 50% от всички чипове в света, се намира в Тайван. Като страна, чиято икономика зависи най-вече от външната търговия с технологии, изглежда малко вероятно Китай да се опита да нахлуе в Тайван. Китай може да се подготвя за нова инвазия, като предприеме местно производство и намали технологичната си зависимост от Тайван.

Подобни публикации

  1. Най-накрая чакана функция! Deezer вече може да разпознава песен от вашето мрънкане
  2. Най-популярните музикални ботове на Discord
  3. Безплатен екранен рекордер за Windows
  4. Новата актуализация на Windows 11 внася значителни промени в OneDrive
  5. Най-добрите безплатни офис програми за Windows

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.