Китайски студенти са изобретили “ наметало невидимка „kitay izobrete djeletka nevidima

Сбъдната мечта: мантията невидимка е изобретена в Китай!

Новата технология, върху която работи екип от китайски студенти, служи за избягване на засичане от камери с изкуствен интелект. Ето подробностите!

Екип от китайски студенти е изобретил “ наметало невидимка “ , което крие хората от охранителните камери и дори успява да заблуди програмите за изкуствен интелект . Този специален камуфлаж означава, че потребителят не се разпознава като човек от изкуствения интелект и следователно може да създаде уязвимост на сигурността, особено след като може да доведе до използване от злонамерени хора.

Според новините на The Sun, екип от университета в Ухан е изобретил технология, наречена InvisDefense , която ще позволи на хората да се измъкнат от системи за охранителни камери, контролирани от изкуствен интелект.

Въпреки че изглежда като нормално яке за човешкото око, усъвършенстваните алгоритми създават шарки, които скриват потребителя от орловия поглед на машините. Тази технология излъчва топлинни сигнали, за да обърка инфрачервените камери през нощта, докато моделите работят, за да заслепят AI камерите през деня.

Мантията невидимка е относително „истинска“

Революционната технология работи и в някои системи за откриване в самоуправляващи се превозни средства, но не може да измами камерите за наблюдение от хора.

Професор Уанг Джън , който ръководеше проекта , каза пред South China Morning Post:

„Днес много устройства за наблюдение могат да откриват човешки тела. Пътните камери имат функции за откриване на пешеходци, а интелигентните автомобили могат да идентифицират пешеходци, пътища и препятствия. Нашата Invisdefense позволява на камерата да ви заснеме, но не им позволява да разберат дали сте човек или не .“

Разгледай Още: Веднъж видимите съобщения идват в WhatsApp!

Тази технология спечели технологичния конкурс на Huawei и ще бъде представена на посетителите на конференцията за изкуствен интелект AAAI 2023, която се провежда в САЩ през февруари.

Подобни публикации

  1. Европейският съюз започна официално разследване за TikTok!
  2. YouTube продължава да се бори с TikTok
  3. Защо Илон Мъск ще изключи телефонния си номер?
  4. Най-добрата операционна система за 2023 – 2024 е Windows 10
  5. Произведени са мини роботи, по-малки от насекоми! Какво може да направи?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.