Как да правите екранни снимки на Windows 10?windows 10 ekranna snimka

Как да правите екранни снимки на Windows 10?

Как да правите екранни снимки в Windows 10 (Win 10)? В ръководството, което подготвихме, сме включили много информация, включително пряк път за получаване на SS в Windows 10.

Как да правите екранни снимки в Windows 10? Много потребители търсят отговора на този въпрос, защото на клавиатурата им няма клавиш „Print Screen“ или въпросният клавиш е станал неработещ поради различни проблеми.Ако бутонът Print Screen на вашата клавиатура не работи, трябва да знаете, че има много методи, които можете да използвате, за да направите екранна снимка на вашия компютър. Първият от тези методи е използването на клавишни комбинации.

Вторият метод е да отворите инструмента за изрязване. Този инструмент идва с операционната система Windows 10. Следователно не е необходимо да изтегляте отделна програма, за да го използвате.Третият метод е да използвате програми за екранни снимки. За този метод сме изброили няколко програми, които са доста успешни в своята област. Можете да ги прегледате по-долу и да използвате каквото искате.

Как да направите екранна снимка на Windows 10

 • Можете да използвате прекия път „Windows + Shift + S“.
 • Можете да направите екранна снимка, като отворите инструмента за изрязване.
 • Можете да използвате програма за екранни снимки за Windows 10.

Първият метод, който можете да използвате, за да вземете SS в операционната система Windows 10 на Microsoft, е пряк път за екранна снимка. Ако предпочитате този метод, ще бъде достатъчно да натиснете клавишите Windows + Shift + S едновременно , за да направите екранна снимка.След натискане на тези клавиши изображението на екрана леко ще потъмнее и в горната част ще бъдат изброени общо четири опции. Първата от тези опции е избраната по подразбиране и ви позволява да изберете конкретна област и да я направите като екранна снимка.

Втората опция ви позволява да правите екранни снимки, като рисувате на ръка. Третата опция отнема целия прозорец, докато четвъртата опция ви позволява да запазите целия работен плот като екранна снимка.При втория метод въвеждаме „Инструмент за изрязване“ в полето за търсене, като използваме функцията за търсене на Windows . В прозореца, който се отваря, избираме желания формат за изрязване от секция „Режим“ и натискаме опцията „Нов“. Както можете да видите, изпълнението на този метод е същото като първия метод.

Третият метод е да използвате програма за екранни снимки за Windows 10. Съставихме списък с най-добрия софтуер за екранни снимки на Windows 10, за да ви помогнем при избора на програма. Можете да ги намерите по-долу.

Какво представляват програмите за заснемане на екрана на Windows 10?

 • LightShot
 • Icecream Screen Recorder
 • Greenshot
 • ShareX
 • PicPick
 • Snagit
 • Screenpresso
 • TinyTake
 • ScreenRec
 • Gyazo

По-горе са програмите, които ви позволяват да правите екранни снимки. Можете да получите достъп до подробностите за тези програми по-долу.

LightShot
LightShot е една от най-популярните програми за екранни снимки, които можете да използвате на вашия компютър с Windows 10. След като изтеглите и инсталирате програмата, всичко, което трябва да направите, е да натиснете бутона „Print Screen“. Ако направите това, можете да завършите процеса на екранна снимка.

Програмата, която привлича вниманието с удобния си интерфейс, е много лесна за използване. Това позволява на потребителите да извършват споменатата операция без никакви проблеми. Можете да изтеглите програмата на вашия компютър и да започнете да я използвате.

Icecream Screen Recorder
Icecream Screen Recorder се откроява като една от програмите, която ви позволява да правите както запис на екрана, така и екранни снимки. В тази програма, която често се предпочита от потребителите на Windows 10, на потребителите се предлагат и различни разработени инструменти. Това позволява значително подобряване на потребителското изживяване.

Greenshot
Greenshot, което е приложение с отворен код, е програма, която можете да използвате, за да правите екранни снимки точно като LightShot. Освен това можете да редактирате екранните снимки, които правите с инструментите в приложението, преди да ги запазите, и да ги запазите по-късно.

Можете да използвате програмата на турски, като изберете опцията за турски език по време на инсталацията на Greenshot, която поддържа много езици. Програмата, която има различни функции, също е много лесна за използване.

ShareX
Друго приложение, което работи с бутона „Print Screen“, се откроява като ShareX. Отново това приложение с отворен код ви позволява да правите не само екранни снимки, но и екранни записи. Трябва също да се каже, че в това приложение има много специални функции. Можете да изтеглите програмата с успешен интерфейс безплатно.

PicPick
PicPick е петият в нашия списък. Това приложение, което съдържа много инструменти за преоразмеряване, изрязване и обогатяване на заснетите изображения, също така ви позволява да прехвърляте екранните снимки, които правите, в различни социални медийни платформи с едно щракване.

Snagit
Можете да правите екранни снимки много лесно и бързо на Snagit, който привлича вниманието с богатите си функции. Инструментите за редактиране също са налични в програмата. По този начин е възможно да се извършват различни операции за редактиране на екранните снимки.

В програмата има и запис на екран, който предлага лесен за използване интерфейс благодарение на успешния си интерфейс. С този инструмент можете да записвате екрана си. С функцията за маркиране в програмата можете да добавяте готови тагове, дати и часове към изображенията. По този начин можете да търсите по критерии като име, етикет, дата и час. Това спестява време.

Screenpresso
Screenpresso, който е много лесен за използване, позволява на потребителите да правят екранни снимки по практичен начин. Можете да направите екранна снимка на прозорец, независимо дали искате целия екран или само определена област. Успешният софтуер включва и инструменти за редактиране.

Програмата включва и запис на екрана. С тази функция можете да записвате екрана си в HD или друго качество. Така не е необходимо да изтегляте и инсталирате допълнителна програма за запис на екрана.

TinyTake
Благодарение на TinyTake, който може да се използва на Windows и Mac, можете да правите екранни снимки и да споделяте изображенията, които правите, по практичен начин. Можете да заснемете регион, прозорец или целия екран. Програмата има някои преки пътища за извършване на различни операции.

ScreenRec
ScreenRec е успешна услуга, достъпна за Windows, Mac и Linux. Правейки процеса на екранна снимка възможно най-лесен, програмата също така позволява екранната снимка да бъде споделяна бързо.

Gyazo
Благодарение на програмата, наречена Gyazo, която има успешен потребителски интерфейс, можете да направите екранна снимка на област, която искате. Програмата, която предлага практическа употреба благодарение на поддръжката си за бърз достъп, включва и функцията за споделяне.

Разгледай Още: Как да отварим и да редактираме PSD файлове без Photoshop?

В тази статия отговорихме на въпроса как да правите екранни снимки на Windows 10. И така, какво мислите за методите и приложенията в този списък? Не забравяйте да споделите мнението си по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
 2. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
 3. Как се прави скрийншот на лаптоп?
 4. Телеграм не изпраща смс код? Проблем и Решение в лесни стъпки
 5. Как да активирам електронен ваучер за храна? Е – Voucher

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.