Всички мета приложения са забранени в една държаваfacebook meta zabrana

Всички мета приложения са забранени в една държава: Ще бъдат премахнати от App Store!

Apple каза, че е наредено да премахне WhatsApp и Threads от китайския App Store. Местните жители на Китай вече няма да могат да използват никакви Meta приложения. Ето подробностите!facebook meta zabrana
Apple трябваше да въведе нова достъпност поради правилата на Европейския съюз. Сега има проблеми с Китай. Потребителите на Apple в Китай вече няма да могат да намират и изтеглят приложения WhatsApp и Threads от App Store.

Компанията заяви, че е премахнала приложенията от App Store, за да изпълни заповедите, които е получила от администрацията на киберпространството, китайския интернет регулатор, и че тези заповеди са „базирани на опасения за националната сигурност“.

Освен това администрацията на киберпространството подчерта, че е длъжна да спазва законите на страните, в които оперира, дори ако правилата не са договорени.

Ще се изисква VPN за достъп до приложения

Китайската защитна стена блокира много чужди приложения и технологии в страната, изисквайки от местните жители да използват VPN за достъп до някое от тях. Приложенията на Meta за Facebook и Instagram вече бяха блокирани. Въпреки това WhatsApp и Threads бяха достъпни за изтегляне досега.

Изявлението на администрацията на киберпространството, че тези приложения представляват проблем за националната сигурност, отразява аргумента на американските законодателни органи да блокират TikTok в страната. В настоящата версия на законопроекта ByteDance ще има една година да се отдели от TikTok или платформата за споделяне на кратки видеоклипове ще бъде забранена от магазините за приложения. Този законопроект, който е част от пакета, се очаква да мине в Камарата на представителите и този пакет включва също помощ за Украйна и Израел.

Подобни публикации

  1. Добри новини за нови функции на Windows за стари компютри!
  2. Илон Мъск иска да създаде супер компютър
  3. Ново разширение на Google Gemini е в YouTube Music
  4. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  5. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.