Microsoft обявява Windows 11 SE за системи от нисък клас

microsoft windows 11 se

Обявена е Windows 11 SE, която ще се хареса на студентите. Може ли новата операционна система на Microsoft да се конкурира с ChromeOS?

Microsoft  представи новата операционна система Windows 11 SE , насочена към студентите . Последният опит на Microsoft да победи Chromebook е малко по-различен.

Microsoft създаде нова версия на Windows 11, предназначена за ученици и училища. Windows 11 SE ще се предлага само на евтини лаптопи и ще съперничи на гамата Chromebook на Google.

Функции на Windows 11 SE за студенти

Windows 11 SE използва различен подход към версията на Windows за училища и е подобен на посоката, в която Microsoft е тръгнала първоначално, преди да бъде отменена с Windows 10X . Windows 11 SE ще се предлага само на нови евтини устройства и само за клиенти на училища и образование.

Докато Windows 11 SE е естествено оптимизиран за Microsoft Edge, Office и облачните услуги на Microsoft, той не се ограничава само до приложения на Microsoft.

Прочети Още: PUBG New State, пуснат за iOS и Android: Какви са системните изисквания?

„ Windows 11 SE поддържа и приложения на трети страни, включително Zoom и Chrome , защото искаме да дадем на училищата избор да използват това, което работи най-добре за тях “, казва Пейдж Джонсън, ръководител на маркетинга в образованието на Microsoft . 

Windows 11 SE няма да се доставя с Microsoft Store. Вместо това Microsoft позволява определени приложения на трети страни за ИТ администратори да бъдат предоставени на SE устройства. Този списък с приложения в момента включва Chrome и Zoom, но Microsoft все още не е споделила окончателния списък с одобрени приложения.

Разделът Widgets на Windows 11 също беше премахнат на SE, тъй като Microsoft го разсейва в класна стая. Microsoft Edge също ще бъде конфигуриран да приема разширения за Chrome, които са изключени по подразбиране в Windows 11.

Windows 11 SE също така архивира документи в OneDrive по подразбиране с поддръжка офлайн, за да улесни учениците да използват своя лаптоп с Windows 11 SE извън класната стая.

Windows 11 SE се предлага само на евтини лаптопи, продавани в училища. Acer, Asus, Dell, Dynabook, Fujitsu, HP, JK-IP, Lenovo и Positivo произвеждат лаптопи с Windows 11 SE през следващите месеци.

Microsoft дори има свой собствен Surface Laptop SE за $249, който поставя началото на Windows 11 SE . Базовият модел се предлага с процесор Intel Celeron, 4 GB RAM, 64 GB eMMC съхранение и 11,6-инчов (1366 x 768) дисплей.

Подобни публикации

  1. Китай преминава към базирана на Linux операционна система
  2. Най-популярните музикални ботове на Discord
  3. Безплатен екранен рекордер за Windows
  4. Новата актуализация на Windows 11 внася значителни промени в OneDrive
  5. Най-добрите безплатни офис програми за Windows

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.