Microsoft обявява Windows 11 SE за системи от нисък класmicrosoft windows 11 se

Обявена е Windows 11 SE, която ще се хареса на студентите. Може ли новата операционна система на Microsoft да се конкурира с ChromeOS?

Microsoft  представи новата операционна система Windows 11 SE , насочена към студентите . Последният опит на Microsoft да победи Chromebook е малко по-различен.

Microsoft създаде нова версия на Windows 11, предназначена за ученици и училища. Windows 11 SE ще се предлага само на евтини лаптопи и ще съперничи на гамата Chromebook на Google.

Функции на Windows 11 SE за студенти

Windows 11 SE използва различен подход към версията на Windows за училища и е подобен на посоката, в която Microsoft е тръгнала първоначално, преди да бъде отменена с Windows 10X . Windows 11 SE ще се предлага само на нови евтини устройства и само за клиенти на училища и образование.

Докато Windows 11 SE е естествено оптимизиран за Microsoft Edge, Office и облачните услуги на Microsoft, той не се ограничава само до приложения на Microsoft.

Прочети Още: PUBG New State, пуснат за iOS и Android: Какви са системните изисквания?

„ Windows 11 SE поддържа и приложения на трети страни, включително Zoom и Chrome , защото искаме да дадем на училищата избор да използват това, което работи най-добре за тях “, казва Пейдж Джонсън, ръководител на маркетинга в образованието на Microsoft . 

Windows 11 SE няма да се доставя с Microsoft Store. Вместо това Microsoft позволява определени приложения на трети страни за ИТ администратори да бъдат предоставени на SE устройства. Този списък с приложения в момента включва Chrome и Zoom, но Microsoft все още не е споделила окончателния списък с одобрени приложения.

Разделът Widgets на Windows 11 също беше премахнат на SE, тъй като Microsoft го разсейва в класна стая. Microsoft Edge също ще бъде конфигуриран да приема разширения за Chrome, които са изключени по подразбиране в Windows 11.

Windows 11 SE също така архивира документи в OneDrive по подразбиране с поддръжка офлайн, за да улесни учениците да използват своя лаптоп с Windows 11 SE извън класната стая.

Windows 11 SE се предлага само на евтини лаптопи, продавани в училища. Acer, Asus, Dell, Dynabook, Fujitsu, HP, JK-IP, Lenovo и Positivo произвеждат лаптопи с Windows 11 SE през следващите месеци.

Microsoft дори има свой собствен Surface Laptop SE за $249, който поставя началото на Windows 11 SE . Базовият модел се предлага с процесор Intel Celeron, 4 GB RAM, 64 GB eMMC съхранение и 11,6-инчов (1366 x 768) дисплей.

Подобни публикации

  1. Потребителите на Windows ще могат да пътуват във времето
  2. Shazam достигна функцията, която потребителите чакаха от години
  3. Проблем при VPN връзките спряха да работят в Microsoft Windows 11!
  4. Функция, която е налична в Google от години: достъпна за потребители на Microsoft!
  5. Приложения, които харчат най-много интернет

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.