Проблем и решение при промяна на началната страница на Google Chromekak da smenim nachalnata stranitsa v chrome

Проблем и решение при промяна на началната страница на Google Chrome

Има някои стъпки, които можете да предприемете, за да коригирате проблема с превключването на началната страница на Google Chrome. Ето какво трябва да направите, за да разрешите проблема!

Как да коригирате проблема с превключването на началната страница на Google Chrome?

За съжаление различни вредни приложения за начална страница, които заразяват компютрите ни през интернет, продължават да бъдат кошмарът на потребителите на Google Chrome и понякога може да бъде много трудно да се премахнат тези добавки за начална страница. И така, как да коригирате проблема с превключването на началната страница на Google Chrome?

Тъй като получихме обратна връзка от много от нашите потребители, че не могат да деинсталират началната си страница или приложенията на търсачката, подготвихме ръководство, което ви показва как да се отървете от целия този зловреден софтуер.

Ако следвате стъпките в нашето ръководство, можете да се отървете завинаги от заразените начални страници на Google Chrome. Ако желаете, нека започнем нашата операция незабавно, без повече шум.

Как се коригира проблема с превключването на началната страница на Google Chrome?

  • Деинсталирайте програми за начална страница.
  • Почистете системата с AdwCleaner.
  • Променете някои настройки на Chrome.
  • Изчистване на прекия път на Google Chrome.

Има решения по-горе, които могат да коригират проблема с превключването на началната страница в уеб браузъра, който има огромна популярност по целия свят. Можете да намерите подробности за съветите в списъка по-долу.

Деинсталиране на домашни програми

Когато влезете в менюто „Деинсталиране на програма“ от контролния панел, ще се появят всички програми, инсталирани на вашия компютър. Ако има програма na други приложения за начална страница от този списък, ние щракваме върху тях веднъж и ги премахваме, като щракнете върху бутона за премахване по-горе. Вероятно заразените приложения за начална страница няма да изчезнат само с тази стъпка, но тъй като направихме първата стъпка, нека незабавно продължим с другите ни стъпки.

Почистете системата с AdwCleaner

Приложението AdwCleaner е едно от идеалните приложения за почистване на този тип вируси, заразяващи браузъри, като първо изтегляме програмата на нашия компютър чрез връзката по-долу. След като програмата бъде изтеглена, ние я стартираме веднага. Този процес ще отнеме много кратко време, тъй като не изисква инсталация. Когато се появи главната страница на AdwCleaner, затваряме всичките си уеб браузъри и натискаме бутона „Сканиране“ на главния екран на програмата.

Процесът на сканиране ще бъде завършен в различно време в зависимост от състоянието на вашата система. Когато приключи цялото сканиране, този път натискаме бутона „Почисти“ и изчакваме системата ни да бъде почистена. След процеса програмата ще иска да рестартира компютъра ви, което, разбира се, позволяваме.

Във всеки случай, когато компютърът ви се рестартира, можете да разгледате статията, в която отговорихме на въпроса Как да нулирате Google Chrome и да нулирате браузъра. Ако проблемът ви е разрешен, можете да пропуснете този процес или да нулирате Chrome, за да получите чист браузър.

Ако не искате да нулирате браузъра си, можете да изберете инструмента за премахване на вируси в браузъра. Ако се чудите как да използвате този инструмент, можете да прегледате статията, в която отговорихме на въпроса как да премахнете зловреден софтуер в Chrome.

Променете някои настройки на Chrome

Понякога, въпреки всичко направено, може да не е толкова лесно да се отървете от приложения, които променят търсачките или променят началната страница. Следователно може да се наложи да повторите всички операции ръчно. За целта кликваме върху трите реда в горната дясна част на Google Chrome и след това влизаме в секцията „Настройки“.

Когато отворим секцията Настройки, кликваме върху „Настройки“ от лявото меню и активираме опцията „Показване на началния бутон“ в панела „Външен вид“ на екрана, който се появява. След това щракнете върху бутона „Промяна“, който се появява тук.

Ако системата ви е заразена с приложение за начална страница, то ще се появи в този раздел. След като изтрием или други адреси на начални страници от тук, продължаваме, като щракваме върху „OK“.

Този път избираме „Разширения“ от лявото меню и отиваме на екрана с разширения. В секцията Разширения, ако има разширения, които не познавате, не използвате и които изглеждат рискови за очите ви, трябва да ги премахнете, като щракнете върху иконите на кошчето до тях.

След като премахнем разширенията, стигаме отново до панела „Настройки“ отляво и натискаме бутона „Управление на търсачките.“ под секцията „Търсене“ тук.

Премахваме всички адреси на търсачките на екрана на търсачките, като натискаме бутона „X“, който ще се появи до тях. Разбира се, Google трябва да остане. Сега ни остава само една следваща стъпка.

Изчистване на прекия път на Google Chrome

Понякога промените в началната страница могат да бъдат причинени от промени, направени в преките пътища на Google Chrome. За целта щракнете с десния бутон върху прекия път на Google Chrome на работния плот и въведете „Свойства“.

Ако има интернет адрес в края на местоназначението, намиращо се срещу панела „Дестинация“ в менюто „Свойства“, изчистваме този адрес оттук и след това натискаме бутона „OK“.

Всички процеси на почистване вече трябва да са завършени. Ако искате да се отървете от целия вреден софтуер, като стартирате общо сканиране за вируси, злонамерен софтуер и шпионски софтуер на целия си компютър, можете да се възползвате от нашата статия с ръководство, където отговаряме на въпроса как да почистите вируса, който заразява компютъра.

В тази статия обяснихме методите за решение, които могат да се приложат за проблема с превключването на началната страница на Google Chrome. Методите в нашето ръководство могат да ви помогнат да разрешите проблема, пред който сте изправени. Ако искате да използвате различен браузър, можете да прегледате списъка с браузъри, които работят напълно с акцент върху поверителността .

Подобни публикации

  1. Рестартирането вече не е необходимо за актуализации на Windows 11
  2. Нови стилове за форматиране на текст пристигнаха в WhatsApp
  3. Функция за деактивиране на реакции, идващи към каналите на WhatsApp
  4. Гласовите и видео разговори на X вече са достъпни за всички потребители!
  5. Влизане в фейсбук без парола от телефона

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.