Най-добри практики за работа от разстояние

rabota ot vkashti

След новия тип епидемия от коронавирус COVID-19 , повечето от компаниите изпратиха своите служители по домовете си. Най-добрите практики, които трябва да се използват при отдалечена работа, бяха показани сред много важните детайли по отношение на повишаване на ефективността и ефективността у дома. В тази статия сме събрали най-добрите практики, които да използвате, когато работите от дома .

Ако нямате предишен опит да работите от дома и ще се сблъскате с подобно преживяване за първи път, очевидно е, че софтуерът, както и хардуерът, който използвате, са много важни. Много различни подробности – от отчитане на времето до установяване на комуникация, от планиране на работа до споделяне на работа, вече могат да се обработват чрез добре проектирани приложения. 

Най-добри практики за отдалечена работа

Сред най-добрите практики, които трябва да използвате, докато работите отдалечено, има софтуер, който предлага различни подробности. Ще ги съберем под различни заглавия точно отдолу и ще се опитаме да говорим за приложения с малки обяснения.

Комуникационни приложения, подходящи за работа от дома

Отслабване: Предоставяйки услуга за съобщения в реално време, Slack предлага важни възможности на своите потребители, тъй като е проектиран за професионален бизнес живот. Приложението, което има възможност за създаване на групи, изпращане на файлове и организиране на съобщения, е сред най-предпочитаните. Приложението, което може да се използва безплатно, предлага по-модерни детайли в платените си версии.

Hangouts Chat: Hangout Chat, разработен от Google, всъщност е само едно от изпитанията за приложения за незабавни съобщения на компанията. Въпреки това, тъй като е подготвено директно за професионалния бизнес живот, подробности като удобството на видео разговора и удобството за създаване на групи правят приложението предпочитано.

Приложения за проследяване на времето, които ще се използват при отдалечена работа

Toggl: Ако трябва да следите времето си до минути, Toggl е приложението за вас. Toggl, където можете да правите различни планове с неговите платени опции, вече се използва от много хора, защото ви позволява да експортирате данните си.

Часове: Друг забележителен аспект на Hours, който е и друго приложение за запазване на времето, е, че той предлага разширени опции. В приложението можете да използвате и планирате времето си по ваше желание.

Най-добри практики за фокусиране

Гората: Помодоро може да бъде посочен като една от техниките за фокусиране и да не се смущава от никой друг. Красивата част на приложението Foresty, която можете да използвате за това, е, че ако завършите задачата си, тя ще засади фиданка за вас. Например; Ако кажете, че ще учите за половин час през деня и завършите тази задача, без да гледате телефона си, можете да гарантирате, че фиданките са засадени с тези точки.

Ако търсите приложения за по-подробни фокуси освен Foresty, можете също да разгледате тези приложения за екосистемата на Apple, като Be Focused или Focus Keeper .

Приложения за видеообаждане, които могат да се използват, докато работите от дома

Всъщност много приложения днес позволяват видео разговори. Потребителите могат да срещнат много опции като WhatsApp, грешка в Messenger, 3G видео повикване. Все пак най-подходящият сред тях е Skype, който е с нас от доста време.

Skype: Skype, което е първото име, което идва на ум, когато говорим за видео разговори, се превърна в истинско бизнес приложение след поддръжката на Microsoft. С професионалните опции, които предлага, можете лесно да провеждате срещите си през Skype. Освен това е възможно да се извършват видео разговори по гореспоменатите Slack и Hangout Chat.

Най-добри практики за сътрудничество

Google Docs: Google Docs , платформата за редактиране и споделяне на файлове, подготвена от Google, се откроява с споделянето на всичко по интернет. Можете да редактирате формат на Excell, който сте споделили с колегата си едновременно, или можете да редактирате друг текст, който сте подготвили в Word по подобен начин.

Microsoft Office 365: Office 365, което е едно от приложенията, които поставят бизнеса за редактиране на файлове в нашия живот, е приложение, което разкрива почти всички файлови формати, които използваме, когато описваме Документи. Поради факта, че той е разработен в продължение на много години, понякога не можете да отидете без да се учудите на подробностите, които предлага. Ако купувате всички тези приложения с пакета Office 365, Microsoft ви предлага и онлайн възможности, които ще бъдат много полезни за вас.

Най-добри практики за споделяне на файлове

Има различни приложения, които можете да изберете да споделяте приложенията, които организирате на различни места, или лесно да ги изпращате едно на друго. Първият от тях е Google Drive, който споменахме по-горе, докато другите алтернативи са следните.

WeTransfer:  WeTransfer е интернет базирана услуга за прехвърляне на компютърни файлове. Компанията е основана от Bas Beerens и Nalden в Амстердам. Основната услуга е безплатна и повече функции са достъпни за премиум акаунти.

Dropbox: Друго приложение за споделяне на файлове, Dropbox се откроява с лесната си употреба и лесното споделяне на файлове с голям размер. Това е едно от най-предпочитаните приложения в споделянето на файлове.

Най-добрите практики за презентация при отдалечена работа

Въпреки че PowerPoint идва на ум, когато става дума за презентация, това не е единствената ни възможност; Възможно е да се правят презентации с много различни приложения. Докато едно от най-полезните от тях е презентационното приложение, представено в Google Документи, друг успешен вариант е следният.

Основна информация: Keynote, приложение за презентация, подготвено от Apple като Pages, е сред детайлите, обичани от много потребители с различните си графични опции и възможности за превключване на страници.

Приложения за архивиране, които можете да използвате, докато работите от дома

Всъщност е полезно да използвате тези приложения на работното си място: Можете да се възстановите от всяка лоша ситуация, която може да се случи с вашия компютър или смарт устройство в средата на всеки проект, който правите. Отново споменатите по-горе Google Drive и Dropbox са сред програмите, които могат да се използват за тази работа.

Google архивиране и синхронизиране: Благодарение на приложението Google, което работи съвместно с приложението Диск, можете да съхранявате приложенията, които редактирате в локални файлове, докато ги съхранявате на облачни сървъри. Приложението, което периодично изпраща вашите файлове до сървърите, често може да спаси живота.

Microsoft OneDrive: OneDrive, едно от приложенията, които се доставят с Windows 10, е програма за архивиране на друг облачен сървър. 

Acronis True Image: Не искате да архивирате чрез облачни сървъри или ако искате вашите файлове да са по-сигурни. Acronis True Image е най-полезното приложение, което можете да архивирате на локалния си диск или на CD, DVD или USB.

Най-добрите приложения за споделяне на екрана

Най-лесното нещо, ако колега има проблем с компютъра си, докато е в офиса, е да станете от бюрото си и да отидете при него. Но това не е възможно при работа от дома; след това можете да изпробвате различни приложения за споделяне на екрана.

TeamViewer: TeamViewer , който се използва от много години и може да се брои сред най-важните участници в тази тема, може да предложи страхотни подробности като споделяне на екрана и управление на отдалечен сървър. Ако искате да решите проблем чрез споделяне на екрана, определено трябва да разгледате приложението TeamViewer.

 

Подобни публикации

  1. Instagram вече ще цензурира снимки с голота в DM
  2. Какво представлява динамичният остров, който познаваме с iPhone 14 Pro?
  3. YouTube с нов дизайн за мобилни устройства и мрежа
  4. 9 неизвестни функции на Twitter
  5. TikTok имитира някои функции на BeReal!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.