Най-обходената от хакерите игра е разкритаigra hacker razkrita

Според изследванията на Kaspersky е определена играта, която хакерите сърфират най-много. Въпреки че в света има повече от 3 милиарда играчи, троянски коне представляват голям риск.

Обявена е най-посещаваната от хакерите игра . Според ново изследване на Kaspersky, бързото нарастване на броя на хората, които играят компютърни игри, е довело до престъпниците, които се обръщат към този пазар. Хакерите се опитват да се насочат към все повече играчи в техните онлайн атаки.

След като страните по света бяха поставени под карантина през 2020 г., броят на онлайн играчите скочи рязко. Всъщност в края на март 2020 г. броят на активните потребители и едновременните потребители, които активно играят игри в Steam, достигна рекорд за всички времена. Този рекорд беше разбит за пореден път през март 2021 г. и платформата беше достигнала приблизително 27 милиона потребители.

Прочети Още: Как да заснема скрито видео на Android?

Тъй като онлайн игрите стават все по-популярни, киберпрестъпниците търсят начини да се възползват от тази тенденция за лична изгода. Изследователите на Kaspersky откриха ежедневно 54% ​​увеличение на броя на антивирусните откривания за сайтове, използващи темата на играта . 

Дори след като полицейският час настъпи през пролетта, броят на уеб атаките, използващи темата на играта, продължи да нараства, достигайки рекорден връх от около 2 500 000 през ноември 2020 г. След спада в началото на 2021 г. броят на уеб атаките отново се увеличи, достигайки 1 125 010 през април 2021 г., което е 34% увеличение спрямо март тази година.

Хакерите разглеждат най-вече тази игра

Въпреки че най-популярната игра сред играчите е Minecraft, беше заявено, че най -популярната игра, използвана като стръв, е Counter Strike: Global Offensive . През лятото на 2020 г. имаше и остър скок в  Dota . Най-често срещаните заплахи, пред които са изправени тези злонамерени връзки, използващи темата на играта, бяха различни троянски коне. Тези троянски коне бяха скрити в популярни игри, както и в програми за измама, актуализации и разширения.

Мария Наместникова , ръководител на екипа за глобални изследвания и анализи на Kaspersky Russia , каза:

„В момента има безпрецедентен брой играчи в света – близо 3 милиарда – и това се оказа чудесен начин да се отпуснете срещу продължаващата пандемия. Разбира се, това означава, че кибернападателите ще продължат да се ангажират с индустрията и като се има предвид, че все повече хора играят игри на работните си устройства, това излага ресурсите на компанията в риск. 

Играчите все още могат да се насладят да играят с увереност. Те просто трябва да следват основните най-добри практики за киберсигурност. „

Подобни публикации

  1. Три нови цветови опции идват в PlayStation 5!
  2. Как да коригирате грешката Valorant Group Not Ready?
  3. Infinix ще представи GT 10 Pro модел с Cyberpunk дизайн на GameX
  4. До 85% отстъпка за игри на Ubisoft
  5. EA SPORTS FIFA 23 не се отваря, какво е решението?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.