НАСА изброява събития, които ще се случат в небето през ноемвриnasa noemvri

Ноември ще бъде домакин на много събития в космоса. НАСА е изброила всички тези събития в едно видео. Ето подробностите!

От НАСА подчертаха важността на ноември и споделиха какво ни очаква. Този месец ще бъде вълнуващ месец за наблюдателите на небето, с пълно лунно затъмнение, масивна звезда и три големи метеорни потока, на които да се насладите.

Разгледай Още: Netflix пуска нов абонамент за реклами на ниска цена: Ето цената!

Пълно лунно затъмнение

Пълното лунно затъмнение ще настъпи рано сутринта във вторник, 8 ноември, когато Земята блокира пряката светлина на Слънцето от достигане до Луната и ще бъде видимо за хората в Северна Америка, Тихоокеанския регион, Австралия и Източна Азия.

Хората в източната часова зона на САЩ и Канада ще трябва да станат рано от леглото, ако искат да станат свидетели на това събитие, тъй като затъмнението ще започне малко след 4 сутринта.

Пълното затъмнение ще настъпи в 11:15 часа българско време.

Спика е гигантска звезда, която има 10 пъти по-голяма маса от нашето Слънце и е 12 000 пъти по-ярка. За НАСА, „За наше щастие, той е на 260 светлинни години.“ казва.

Въпреки че е много далеч от Земята, можете да видите светлината на Спика, като погледнете небето един час преди изгрев слънце в неделя, 20 ноември. За да го забележите, трябва да погледнете на югоизток и да забележите тънък полумесец. Spica ще привлече вниманието ви с ярката си синкава светлина.

Метеоритен поток Леонид

Годишният метеорен поток Леонид се състои от парчета прашни отломки, оставени от кометата Темпел-Тътъл, докато обикаля около Слънцето.

Този метеорен поток може да се наблюдава през целия ноември, но най-доброто време за надникване е, когато достигне пика си след полунощ в петък, 18 ноември.

НАСА казва, че можете да видите до 20 метеора на час в небето, но заявява, че около 35% от Луната ще бъде пълна тази нощ, така че нейната светлина може да ви попречи да видите по-слабите метеори.

Въпреки това метеорите на Леонид са ярки с ивици, които обикновено продължават няколко секунди, така че все още трябва да има много видимо движение.

За да откриете метеорния поток Леонид, е полезно да се опитате да го наблюдавате на тъмни места, далеч от светлинно замърсяване.

Подобни публикации

  1. Ново изследване: Може да има живот на Меркурий, най-близката планета до Слънцето!
  2. Китайски учени разработиха подкожно безжично зарядно!
  3. Устройство за гълтане, което може да измерва сърдечната и дихателната честота!
  4. Плашещи изследвания: Нивото на кислород на Земята може да падне в бъдеще и да задуши всички нас!
  5. Революционно изобретение от учени: Устройство за четене на мисли!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.