Настройки за поверителност на Instagram, които всеки потребител трябва да направи



nastroiki instagram

Настройки за поверителност на Instagram, които всеки потребител трябва да направи

Обсъдихме настройките за поверителност, които всеки потребител трябва да направи в Instagram, една от популярните платформи за социални медии. Ето пълните настройки за поверителност! Instagram може да се използва като личен акаунт, както и като бизнес и блог акаунт. Тъй като това е платформа, където се откриват фалшиви акаунти в допълнение към истинските акаунти, трябва да се внимава много, когато се използва.

Настройките за поверителност трябва да бъдат направени по най-добрия начин в платформата, където фалшивите и спам акаунтите са широко разпространени. По този начин можете да направите профила си в Instagram по-сигурен.

4 Настройки за поверителност на Instagram

  • Коригиране на коментари към публикации
  • Изключете функцията за състояние на движение
  • Изключете автоматичното архивиране в Instagram истории
  • Използване на функцията „Близки приятели“.

1. Настройване на коментари към публикации

В рамките на настройките за поверителност на Instagram може да се коригира кой ще коментира публикациите. Ако акаунтът ви е публичен, определено ще получите нежелани коментари. Особено когато в публикациите са включени популярни хаштагове, нежеланите коментари се увеличават повече.

Тези, които не искат да променят настройката за поверителност на акаунта в Instagram, могат да ограничат секцията за коментари. Могат да се избират коментари само за публикации на следвани хора или приятели.

Ограничаването на коментарите за публикации в Instagram може да се настрои по следния начин;

  • Кликнете върху иконата „Профил“ в долния десен ъгъл на главния екран на Instagram.
  • Докоснете областта „три реда“ и „Настройки“, разположена в горния десен ъгъл.
  • Кликнете върху „Поверителност“ и след това върху „Коментари“.
  • Като щракнете върху стрелката до „Разрешаване на коментари“, коментарите могат да бъдат филтрирани към последователи само с следвани хора. По този начин досадните акаунти на тролове лесно се блокират.

2. Изключване на функцията за състояние на движение

Дали даден акаунт в Instagram е онлайн или не, се вижда лесно от функцията за състояние на активността. Със състоянието на активността другите последователи могат лесно да разберат дали акаунтът е онлайн или кога последно е влизал в него.

Вижда се състоянието на активността на хората, с които сте взаимодействали чрез истории или сте се свързали чрез DM. Ако не искате да се появявате онлайн в Instagram, можете лесно да изключите тази функция. Функцията за състояние на движение се изключва по следния начин;

  • Кликнете върху иконата „Профил“ от долния десен ъгъл на главния екран на платформата.
  • Докоснете тройната линия, разположена в горния десен ъгъл.
  • Първо кликнете върху „Настройки“, след това върху „Поверителност“.
  • Натиснете „Статус на движение“ и след това щракнете върху стрелката до него.
  • Никой потребител няма да види, че сте онлайн, след като функцията за състояние на активността е изключена.

3. Изключете AutoArchive на Instagram Stories

Историите в Instagram се архивират автоматично по подразбиране. Всяка публикация, споделена от секцията с истории на платформата, автоматично се включва в областта на архива.

Архивираните публикации се съхраняват в системата. Ако не искате да виждате и помните предишните си публикации, можете да изключите функцията, която автоматично запазва истории. Освен това, като изключите тази функция, се предотвратява архивирането на фирмени данни, принадлежащи на Facebook. За да изключите функцията за автоматично архивиране в историите на Instagram, трябва да следвате следните стъпки;

  • Кликнете върху иконата „Профил“ в десния ъгъл на главния екран на Instagram.
  • Натиснете трите линии в горния десен ъгъл.
  • Докоснете областта „Настройки“ и „Поверителност“.
  • Първо „История“ и след това „Запазване в архив“ са изключени.

4. Използване на функцията за близки приятели

Личните спомени могат да се споделят с функцията „Близки приятели“. За целта трябва да се следват следните стъпки;

  • Натиснете иконата „Профил“ в долния десен ъгъл на главния екран на Instagram.
  • Докоснете тройната линия в горния десен ъгъл и натиснете раздела „Близки приятели“.
  • Можете бързо да намерите близките си приятели от лентата за търсене на платформата и да ги запазите във функцията.
  • В областта, където е секцията „Истории на Instagram“, има опцията „Близки приятели“. Можете лесно да щракнете върху тази опция.

След тази статия, в която уточняваме настройките за поверителност на Instagram, можете също да разгледате нашата статия, озаглавена Проблем и решение с бял екран на Instagram – 2023.

Подобни публикации

  1. Как да инсталирате безплатен Windows 11?
  2. Пуснато приложението Vision Pro на TikTok
  3. Миграцията на потребителите на телефони с Android към iPhone
  4. Лаптоп с подвижен екран идва от Lenovo!
  5. Какви са характеристиките на Xiaomi Mi 11T?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.