Нов изкуствен интелект, изследващ вашето здраве от основателя на Spotify!izkustven intelekt zdrave spotify

Нов изкуствен интелект, изследващ вашето здраве от основателя на Spotify!

Даниел Ек, основателят на Spotify, навлиза в здравната индустрия с нова технология за изкуствен интелект. Ето подробностите! Основателят на Spotify Даниел Ек навлиза в здравната индустрия. В публикация, споделена в LinkedIn, Ек е посочен като съосновател на Neko Health, стартираща компания, която е специализирана в предоставянето на сканирания на тялото с изкуствен интелект, както беше съобщено по-рано от европейските новинарски издания Sifter и Tech.eu.

„След четири години интензивни изследвания и разработване на продукти, ние официално стартираме Neko Health днес. Компанията е основана от Hjalmar Nilsonne и Daniel Ek с визията да създаде здравна система, която може да помогне на хората да останат здрави чрез превантивни мерки и ранно откриване. ” са включени изявления.

Според преведена версия на уебсайта на Neko Health, неинвазивният скенер за цялото тяло на шведската компания може да открие и измери растежа на родилни петна, обриви и старчески петна. Той също така използва отделен скенер за откриване на аномалии в сърдечната функция, кръвното налягане и сърдечната честота.

Neko Health ще сканира тялото ви с изкуствен интелект

izkustven intelekt zdrave spotify
Neko казва, че 360-градусовият телесен скенер на компанията е оборудван с над 70 сензора, които събират „повече от 50 милиона точки от данни за кожата, сърцето, вените, дишането, микроциркулацията и други .“ След това тези данни се анализират от „самообучаваща се система, захранвана от AI“, която обяснява резултатите за лекари и пациенти. Клиентите получават резултати при уговорката си и дори могат да преглеждат и проследяват резултатите си в придружаващо приложение.

Твърде рано е да се каже какво въздействие може да има Neko Health върху здравната индустрия, но звучи обещаващо. Подобни технологии са се появявали и в миналото. Facebook и Нюйоркският университет се обединиха, за да направят MRI сканирането по-бързо с помощта на изкуствен интелект, а изследователите са разработили AI технология, която предсказва риска от сърдечни заболявания чрез сканиране на ретината ви, но Neko Health използва тази технология в по-голям и по-достъпен мащаб, и е вълнуващо да разгледаме неговия потенциал.

Подобни публикации

  1. Нашите работни места са в опасност: тук идва Worker Robot Digit
  2. Характеристики, цени и дата на пускане на Oppo Find X6
  3. Как да увеличите живота на батерията на телефони с Android?
  4. Тестване на ChatGPT функции за Siri
  5. Поддръжката за изкуствен интелект идва в LinkedIn

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.