Нов изкуствен интелект, изследващ вашето здраве от основателя на Spotify!izkustven intelekt zdrave spotify

Нов изкуствен интелект, изследващ вашето здраве от основателя на Spotify!

Даниел Ек, основателят на Spotify, навлиза в здравната индустрия с нова технология за изкуствен интелект. Ето подробностите! Основателят на Spotify Даниел Ек навлиза в здравната индустрия. В публикация, споделена в LinkedIn, Ек е посочен като съосновател на Neko Health, стартираща компания, която е специализирана в предоставянето на сканирания на тялото с изкуствен интелект, както беше съобщено по-рано от европейските новинарски издания Sifter и Tech.eu.

„След четири години интензивни изследвания и разработване на продукти, ние официално стартираме Neko Health днес. Компанията е основана от Hjalmar Nilsonne и Daniel Ek с визията да създаде здравна система, която може да помогне на хората да останат здрави чрез превантивни мерки и ранно откриване. ” са включени изявления.

Според преведена версия на уебсайта на Neko Health, неинвазивният скенер за цялото тяло на шведската компания може да открие и измери растежа на родилни петна, обриви и старчески петна. Той също така използва отделен скенер за откриване на аномалии в сърдечната функция, кръвното налягане и сърдечната честота.

Neko Health ще сканира тялото ви с изкуствен интелект

izkustven intelekt zdrave spotify
Neko казва, че 360-градусовият телесен скенер на компанията е оборудван с над 70 сензора, които събират „повече от 50 милиона точки от данни за кожата, сърцето, вените, дишането, микроциркулацията и други .“ След това тези данни се анализират от „самообучаваща се система, захранвана от AI“, която обяснява резултатите за лекари и пациенти. Клиентите получават резултати при уговорката си и дори могат да преглеждат и проследяват резултатите си в придружаващо приложение.

Твърде рано е да се каже какво въздействие може да има Neko Health върху здравната индустрия, но звучи обещаващо. Подобни технологии са се появявали и в миналото. Facebook и Нюйоркският университет се обединиха, за да направят MRI сканирането по-бързо с помощта на изкуствен интелект, а изследователите са разработили AI технология, която предсказва риска от сърдечни заболявания чрез сканиране на ретината ви, но Neko Health използва тази технология в по-голям и по-достъпен мащаб, и е вълнуващо да разгледаме неговия потенциал.

Подобни публикации

  1. Redmi Buds 5 Pro Характеристики и цена с 38 часа живот на батерията
  2. Как да изтеглите телевизионни сериали и филми на Netflix?
  3. Функцията за сканиране на документи на Google Drive идва на iPhone!
  4. Google предложи милиарди долари на Epic Games, за да добави Fortnite към Play Store!
  5. Потвърждаването на имейл идва в WhatsApp!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.