Отговорът на Мета на твърденията на Китай за дезинформация!kitay dezenformatisa

Твърденията на Китай за дезинформация бяха обяснени от Мета. Според компанията човекът, представящ се за швейцарски учен, всъщност не е жив.

Твърденията на Китай за дезинформация бяха отречени от Мета. Обявявайки, че кампанията за дезинформация за COVID-19 се е разраснала във Facebook миналото лято, Мета каза, че Уилсън Едуардс, швейцарски биолог, е казал на СЗО (Световната здравна организация) на Съединените щати, че COVID-19 произхожда от Китай. Той посочи, че той разпространява твърденията, че е бил принуден.

Повечето от акаунтите, които споделят за въпросния иск, са фалшиви акаунти, според Мета. Други бяха сметките на служители на компании, свързани с Китай.

Прочети Още: Samsung Galaxy A (2022) ще бъде в челните редици на водоустойчивостта

Обвиненията на Китай за дезинформация са отхвърлени

Facebook каза в изявление, което направи в сряда, Уилсън Китай за биолог в огнището на коронавирус в Съединените щати казва, че Едуардс се опитва да убеди, че се опитва да обвинява, но че всъщност това е измама и наистина дали такъв биолог е казал .

Претенции бяха разрешени да се разпространяват от 24 юли до 10 август. Интересното беше, че Едуардс всъщност беше фалшив биолог. Facebook премахна акаунта на Едуардс до 10 август, след като посолството на Швейцария в Пекин потвърди, че няма запис на гражданин на име Уилсън Едуардс.

Профилът е създаден само 12 часа преди неоснователните, фалшиви твърдения да започнат да се публикуват както във Facebook, така и в Twitter. Мета оприличи нарастващата дезинформационна кампания в Китай с огледална зала.

В отчета беше посочено, че ресурсите на СЗО и плановете на изследователите да проучат къде и как се е появил новият тип коронавирус са повлияни от натиска от Съединените щати. В действителност не се знае точно къде, кога и как се е появил COVID-19 в момента.

Мета заяви, че в резултат на разследването е разкрито, че почти никоя от споделената информация в акаунта на име „Wilson Edwards“ не е вярна и че кампанията, организирана с този акаунт, произхожда от Китай, но до голяма степен е неуспешна.

Компанията заяви, че повечето от тях са фалшиви, но някои са истински, и че този акаунт, както и други акаунти, създадени за подобна цел със създаването на акаунта, е създаден, за да укрепи мрежа от акаунти, които подхранват фалшиви новини, свързани с Китай.

Споделяйки подробностите от изследването на китайските проучвания за дезинформация, Мета предположи, че фалшивият акаунт на биолог е само един от поредицата акаунти, които влияят негативно на потребителите по целия свят.

Подобни публикации

  1. Събитието Xiaomi 2023 приключи: Какво беше представено?
  2. Нова промяна в мобилното приложение на YouTube
  3. Threads се развива: Налични са много нови функции
  4. TikTok получи едно от най-големите наказания напоследък!
  5. Невероятна иновация от Google Translate

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.