Как да използвате смартфона като модем?telefon modem kak da

Използване на смартфон като модем

Обяснихме как да направите метода за използване на вашия смартфон като модем. Благодарение на ръководството, което подготвихме, можете да приложите метода, който ви интересува.

Може би се чудите как да направите метода за използване на телефона като модем. В тази статия обяснихме какви стъпки трябва да се следват, за да използвате смартфони като модеми. Благодарение на ръководството, което подготвихме, можете да завършите този процес за кратко време.

Незаменим продукт на технологията, смарт телефоните се променят и развиват всеки ден. Докато технологията напредва толкова бързо, може да пропуснем някои трикове относно устройствата.

Незаменимата нужда на смартфоните е интернет. Трудно е да не полудеете, когато нямате ADSL-базиран интернет или външен интернет пакет. Можете да помолите ваш приятел да сподели своя интернет с метода, който ще обясним по-долу.

Ако мислим за различни ситуации; Много лоша ситуация е, че можете да излезете с вашия лаптоп и да не можете да намерите интернет, но можете да използвате интернет пакета на вашия смартфон на вашия лаптоп. Накратко, можете да превърнете своя смартфон в безжичен модем и да разпространявате интернет до всички устройства с Wi-Fi достъп.

Започваме процеса на преобразуване на телефона в модем. Стъпките по-долу обикновено се изпълняват по един и същи начин за всички устройства.

Какви са стъпките за използване на телефона като модем?

 • Включете вашия смартфон.
 • Въведете настройките.
 • Отворете категорията „Безжични и мрежи“.
 • Влезте в секцията „Мобилна мрежа“.
 • Активирайте функцията „мобилни данни“.
 • Отворете отново категорията „Wi-Fi и мрежи“.
 • Влезте в секцията „Тетъринг и мобилна гореща точка“.
 • Влезте в менюто „Mobile Wi-Fi hotspot“.
 • Докоснете „Конфигуриране на гореща точка“.
 • Задайте име и парола на мрежата.
 • Отворете отново предишното меню и активирайте функцията.
 • Щракнете върху иконата Wi-Fi в долния десен ъгъл на диспечера на задачите.
 • Намерете създадената от вас мрежа и щракнете върху нея.
 • Натиснете бутона „Свързване“.
 • Въведете паролата за мрежата.
 • Кликнете върху бутона „Напред“.

Може да се нуждаете от интернет връзка, докато работите по проект или правите домашни на лаптоп. В такъв случай, ако има проблем с интернет връзката, трябва да имате интернет връзка, за да продължите заданието или проекта.

Има начин за осигуряване на интернет връзка. Можете да използвате вашия смартфон като модем. По този начин можете да се свържете с мобилното си устройство през вашия лаптоп. Обърнете внимание, че при този метод ще използвате интернет на телефона си.

Когато използвате телефона си като модем, трябва периодично да проверявате квотата за мобилни данни. Ако превишите лимита, може да се сблъскате с високи телефонни сметки. И така, какви стъпки трябва да се следват, за да се приложи този метод?

За въпросния метод първо въведете настройките на вашия смартфон. Отворете категорията „Wi-Fi и мрежи“ на страницата с настройки. Влезте в секцията „Мобилна мрежа“ през категорията, която сте отворили. След това активирайте функцията „Мобилни данни“.

Уверете се, че функцията за Wi-Fi мрежа е изключена, преди да активирате мобилните си данни. След като активирате мобилните си данни, отворете отново категорията „Wi-Fi и мрежи“. След този процес влезте в секцията „Тетъринг и мобилна гореща точка“.

Преди да активирате функцията, която ви позволява да използвате вашето устройство като модем, трябва да направите някои настройки. В този контекст влезте в менюто „Мобилна Wi-Fi гореща точка“. След това посочете името на мрежата и паролата. Отворете отново предишното меню и активирайте функцията.

След като активирате споменатата функция, мобилната мрежа ще бъде създадена. В следващата стъпка трябва да се свържете към създадената от вас мрежа. За да направите това, първо щракнете върху иконата Wi-Fi, разположена в долния десен ъгъл на диспечера на задачите.

Щракването върху иконата Wi-Fi ще отвори списък с мрежи, разположени близо до лаптопа. Намерете създадената от вас мрежа от падащия списък и щракнете върху нея. След този процес натиснете бутона „Свързване“. След това въведете мрежовата парола и след това щракнете върху бутона „Напред“. Това ще завърши процеса на свързване в мрежа.

След като се свържете към споменатата мрежа, можете да видите колко устройства са свързани на вашия смартфон. За да деактивирате създадената от вас интернет мрежа, трябва отново да следвате същите стъпки и да изключите въпросната функция.

Не забравяйте да зададете парола по време на фазата на работа в мрежа. Ако не зададете парола, хората във вашия квартал могат да имат достъп до вашата интернет мрежа. В резултат на това вашата интернет квота ще се изчерпи за много кратко време. Невключването на парола също представлява голяма заплаха за сигурността.

В тази статия обяснихме как да приложите метода, който ви позволява да използвате мобилното си устройство като модем. Можете да използвате вашето устройство като модем, като следвате стъпките по-горе в ред. Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Как се прави регистрация в сайта на Sinsay?
 2. Как да блокирам сайт с Google Chrome?
 3. Как да поправим визуални проблеми във видеоклипове на Windows 11?
 4. Как да намерите изгубен молив на Apple?
 5. Какво e TikTok Studio? Какво предлага TikTok Studio?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.