Правилно ли е да сложим в ориз телефона си, който е паднал във водата

kakvo e ip sertifikasi

Наистина ли е вярно, че като въртяща се легенда на почти всички устни, е необходимо падащият телефон да се вкара в ориз?

Правилно ли е да депозираме телефона, който е паднал във водата – Ако сте пуснали смартфона си във вода и сте проучили какво можете да направите по този начин, почти навсякъде сте попаднали на няколко предложения, че трябва да поставите телефона в ориз.

Едно от нещата, които оризът не може да направи, за да добави вкус към нашите ястия, е да запази мобилния си телефон. В някои случаи това може дори да доведе до задълбочаване на проблема.

Правилно ли е да депозираме телефона, който е паднал във водата

Ако се чудите защо поставянето на телефона ви в ориз след намокряне няма да работи, ще разгледаме по-подробно тази подробност.samsung s20 fe 5g

Първо, първото нещо, което трябва да знаете, е, че  корозията се случва моментално, когато телефонът влезе в контакт с вода. В някои случаи той не съвпада с важни компоненти, а в някои случаи причинява сериозни проблеми. Ако сте успели да задържите смартфона си на плота, върху ориз или нещо подобно, след като се е намокрил, тогава може би си мислите, че това е свързано с мястото, където сте го държали. Това, което вероятно ще кажете, е, че инвестирах в ориз и той ще помогне .

Но не, не стана. 

Дори ако телефонът ви изглежда работи, вие сте изправени пред окислени връзки за спойка, които стават по-слаби и по-крехки. Още по-лошото е, че тази ситуация ще продължи да се разпространява в устройството. Ако нямате възможност да отворите устройството и да поправите вътрешността му, това, което можете да направите, е да извадите устройството от водата възможно най-скоро, да го изключите незабавно и ако е възможно да отделите батерията. Повече не.

Но как се роди тази легенда?

The Verge провежда ретроспективно изследване по този въпрос до 1946 г. Съответно, репортер е отговорен за цялата тази суматоха. Репортер на Washington Post казва в доклад, който е направил през 2007 г., че е пуснал телефона си BlackBerry във вода, след това го е сложил в ориз и телефонът е излязъл непокътнат. 

Всъщност нямаше много смисъл да се предлага неолитно зърно за проблема с напредналите технологии .

Дори в това ръководство, което е категорично против поставянето на телефона ви в месинг, ние по някакъв начин допринасяме за интернет разговори, които свързват термините „мокър телефон“ и „ориз“. Не забравяйте, че оризът е храна, а не инструмент. Трябва да спрете да пускате телефона си във вода върху ориз.

Подобни публикации

  1. Приложенията за Android вече ще работят на всяко устройство
  2. Adidas представя безжични слушалки със светлинно зареждане
  3. Ревю на хартия за Huawei MatePad
  4. Характеристиките и цената на Samsung Galaxy Z Flip 4
  5. Xiaomi работи върху телефон с 200MP камера

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.