Правилно ли е да сложим в ориз телефона си, който е паднал във водата

kakvo e ip sertifikasi

Наистина ли е вярно, че като въртяща се легенда на почти всички устни, е необходимо падащият телефон да се вкара в ориз?

Правилно ли е да депозираме телефона, който е паднал във водата – Ако сте пуснали смартфона си във вода и сте проучили какво можете да направите по този начин, почти навсякъде сте попаднали на няколко предложения, че трябва да поставите телефона в ориз.

Едно от нещата, които оризът не може да направи, за да добави вкус към нашите ястия, е да запази мобилния си телефон. В някои случаи това може дори да доведе до задълбочаване на проблема.

Правилно ли е да депозираме телефона, който е паднал във водата

Ако се чудите защо поставянето на телефона ви в ориз след намокряне няма да работи, ще разгледаме по-подробно тази подробност.samsung s20 fe 5g

Първо, първото нещо, което трябва да знаете, е, че  корозията се случва моментално, когато телефонът влезе в контакт с вода. В някои случаи той не съвпада с важни компоненти, а в някои случаи причинява сериозни проблеми. Ако сте успели да задържите смартфона си на плота, върху ориз или нещо подобно, след като се е намокрил, тогава може би си мислите, че това е свързано с мястото, където сте го държали. Това, което вероятно ще кажете, е, че инвестирах в ориз и той ще помогне .

Но не, не стана. 

Дори ако телефонът ви изглежда работи, вие сте изправени пред окислени връзки за спойка, които стават по-слаби и по-крехки. Още по-лошото е, че тази ситуация ще продължи да се разпространява в устройството. Ако нямате възможност да отворите устройството и да поправите вътрешността му, това, което можете да направите, е да извадите устройството от водата възможно най-скоро, да го изключите незабавно и ако е възможно да отделите батерията. Повече не.

Но как се роди тази легенда?

The Verge провежда ретроспективно изследване по този въпрос до 1946 г. Съответно, репортер е отговорен за цялата тази суматоха. Репортер на Washington Post казва в доклад, който е направил през 2007 г., че е пуснал телефона си BlackBerry във вода, след това го е сложил в ориз и телефонът е излязъл непокътнат. 

Всъщност нямаше много смисъл да се предлага неолитно зърно за проблема с напредналите технологии .

Дори в това ръководство, което е категорично против поставянето на телефона ви в месинг, ние по някакъв начин допринасяме за интернет разговори, които свързват термините „мокър телефон“ и „ориз“. Не забравяйте, че оризът е храна, а не инструмент. Трябва да спрете да пускате телефона си във вода върху ориз.

Подобни публикации

  1. Операционната Система HarmonyOS 2 Пристига На Още 25 Телефона
  2. Huawei Mate V ще дойде с V-молив
  3. Опцията за изтриване на акаунт е задължителна в приложенията за iOS!
  4. iPhone 14 може да работи извън кутията с пропуск
  5. Нова актуализация за проблем с отключването на iPhone с Apple Watch!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.