Как да прехвърля данни от стар iPhone към нов iPhone?prehvarlqane na danni ot star iphone na nov iphone

Как да прехвърля данни от стар iPhone към нов iPhone?

Данните от стария iPhone могат лесно да бъдат прехвърлени на нов iPhone чрез няколко метода. Ето процеса стъпка по стъпка за прехвърляне на данни от стар iPhone към нов iPhone! С течение на времето, както при всички електронни устройства, iPhone може да се наложи да бъдат заменени поради неизправности, преминаване към друг модел и много други подобни ситуации.

В такива случаи една от точките, за които потребителите на iPhone мислят, е прехвърлянето на данните от стария към новия. И така, как да прехвърляте данни от стар iPhone към нов iPhone?

Методи за прехвърляне на данни от стар iPhone към нов iPhone

Много важни файлове, снимки и видеоклипове се съхраняват на iPhone устройство, което е използвано в продължение на много години. Когато преминават към ново устройство iPhone, потребителите определено ще искат да прехвърлят тези съхранени данни. За да прехвърлите данни от стар iPhone към нов iPhone, трябва да изпълните следните стъпки:

1. Метод за бърз старт

Можете да използвате метода за бързо стартиране, за да прехвърлите данни от стария iPhone към новия iPhone. За да направите това, първо трябва да се провери дали телефоните са достатъчно заредени. Ако зарядът им е достатъчен, двете могат да бъдат поставени една до друга.

Новият екран на iPhone се плъзга нагоре. На екрана на стария iPhone отидете в секцията „Настройка на нов iPhone“. След като проверите дали Apple ID е правилен, щракнете върху бутона „Продължи“. Междувременно трябва да изчакате, докато анимацията се отрази на екрана от новия iPhone.

След това старият iPhone се държи върху новия iPhone. Тук отразената анимация се чете във визьора. Трябва да изчакате, докато опцията „Край“ се появи на екрана на новия iPhone. Ако не се използва камерата на стария iPhone, трябва да се избере ръчно удостоверяване и да се следват стъпките.

За да прехвърлите данни, паролата на стария iPhone трябва да бъде въведена в новия iPhone. След това на екрана ще се появи опция като „Прехвърляне на данни от вашето устройство“. В този момент щракнете върху опцията „Продължи“, за да започнете процеса на прехвърляне на данни от стария iPhone към новия iPhone.prehvarlyane na danni ot star iphone na nov iphone

2. Метод на iTunes и iCloud

Всеки от методите на iTunes или iCloud може да се използва за прехвърляне на стария iPhone към новия iPhone.

За да прехвърлите данни от стар iPhone към нов iPhone чрез iTunes , трябва да следвате тези стъпки;

 1. Приложението iTunes се изтегля на компютъра и след това се отваря.
 2. Старият iPhone се свързва с компютър.
 3. Изберете устройството чрез iTunes и щракнете върху полето „Архивиране“.
 4. След всички горни стъпки, данните ще бъдат възстановени лесно чрез свързване на новия iPhone към компютъра.

Прехвърляне на стар iPhone към нов iPhone чрез iCloud метод

 • Отидете в областта „Настройки“ от стария iPhone.
 • iCloud Backup се активира чрез щракване върху приложението iCloud.
 • След като архивирането приключи, новият iPhone се включва и данните се презареждат.

3. Компютърен метод

Данните от стария iPhone могат лесно да се прехвърлят на нов iPhone чрез компютър. Първо отворете новия iPhone и влезте в секцията „Приложения и данни“. Щракнете върху „Възстановяване“ от компютър или Mac. Новият iPhone се свързва с компютъра, на който ще се прави архивирането.

След като се свържете с компютъра, изберете iPhone в прозореца „Finder“ и натиснете бутона „Restore“. Всички други настройки трябва да се обработват на iPhone, като се изчака възстановяването да завърши. Устройството обаче трябва да бъде заредено и свързано към Wi-Fi по време на прехвърляне на данни.

4. Метод на WhatsApp

Методът WhatsApp също може да бъде предпочитан за прехвърляне на данни от стар iPhone към нов iPhone. За да прехвърлите данни на WhatsApp от iPhone към iPhone, трябва да следвате тези стъпки;

 • Отворете WhatsApp от стар iPhone.
 • Отидете на „Настройки > Чатове > Архивиране на чата”.
 • Кликнете върху „Архивиране сега“.
 • Новият iPhone е включен и WhatsApp е инсталиран.

По време на инсталирането на WhatsApp на потребителя ще бъде изпратено съобщение, че старите данни ще бъдат възстановени. С потвърждаване на съобщението процесът на прехвърляне на данни приключва.

Подобни публикации

 1. Най-голямото изобретяване от iPhone! Как ще е роботът на Apple?
 2. Голямо развитие за електрически велосипеди
 3. Red Magic представя новия лаптоп Titan 16 Pro
 4. Зукърбърг представя бъдещите AR очила
 5. Как да ъпгрейдна паметта на iPhone? Как да увеличим съхранението на iPhone?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.