Програми за възстановяване на данни за Windows 10vazstanovyavanenadanniwindows10

Най-добрите програми за възстановяване на данни за Windows 10

Събрахме най-идеалните методи и софтуер за възстановяване на вашите файлове от вашия компютър с Windows 10. Ето подробностите!

Понякога може да се почувства, че няма решение в случай на случайно изтриване или загуба на ценни и много важни файлове. Въпреки това, вече е възможно да възстановите особено изтритите файлове с различни методи. Накратко описахме най-добрите програми и софтуер за възстановяване на данни за потребители на Windows 10. Можете да възстановите вашия файл, като изберете софтуера, който ще отговаря на вашите нужди.

Начини за възстановяване на изтрити файлове в Windows 10

Първо, файл, който сте смятали за изтрит, може всъщност да не бъде изтрит. Въпреки че може да изглежда като загуба на време да търсите това в компютъра, това може да ви спести много проблеми. Първото място, което трябва да погледнете, е файлът с боклук на вашия компютър.

Можете да търсите, като напишете името на файла, който искате да намерите, в полето за търсене в горния десен ъгъл на файла. Ако файлът, който търсите, е в кошчето, всичко, което трябва да направите, е да го възстановите на вашия компютър.

Ако файлът, който търсите, не е в кошчето, какво трябва да направите? Във файловия мениджър трябва да потърсите папката, която искате да намерите. Вашият файл може да не е изтрит, може да е преместен в друга папка. Можете да търсите в целия компютър файла, който искате да намерите, като напишете името на файла в лентата за търсене във файловия мениджър. Ако вашият файл е бил преместен, той ще се появи в папката, в която се намира.

Ако не можете да намерите желания файл и при двете търсения. Бихме искали да ви напомним, че има едно последно място, което трябва да погледнете, преди да възстановите изтритите данни. Услугите за съхранение в облак са доста често срещани в наши дни. Ако използвате услуга за съхранение в облак, като Google Drive или Dropbox, или ако сте потребител на Microsoft OneDrive , има голяма вероятност да намерите файл, който сте изтрили тук.

Най-добрите програми за възстановяване на данни

Опитали сте всички начини, които споменахме по-горе, извършили сте всички търсения, но резултатът е отрицателен и не можете да намерите файла, който търсите. След това ще трябва да извършите възстановяване. Файл, който изтриете от вашия компютър, всъщност не се изтрива напълно. На компютъра той остава във фонов режим за известно време. Ето няколко предложения за програми, които могат да извършат фоново търсене вместо вас.

  • EaseUS
  • Recuva
  • DiskDigger

1. EaseUS
EaseUs е инструмент за възстановяване на данни, който работи както на операционна система Microsoft Windows 10 , така и на операционна система Apple Mac OS. Като има платени първокласни функции, приложението има и някои успешни безплатни инструменти, които да ви помогнат да върнете вашите файлове. С EaseUS, който е изключително лесен за използване, можете лесно да намерите изгубените си данни.

2. Recuva
Recuva може да ви помогне да възстановите всички видове изтрити файлове от различни типове дискове, подобни на предлаганите от EaseUS. Има важна разлика между приложението и EaseUS. EaseUS ви позволява да зададете местоположение на файл за възстановяване, вместо да изпращате файла обратно там, откъдето е дошъл.

Когато получите достъп до списъка с файлове, изтрити от търсеното от вас местоположение с Recuva, можете да видите оценка за всеки файл. Тази оценка се отнася до шанса на Recuva да възстанови изгубения файл. Оценки; са описани като отлични, лоши, много лоши и невъзстановими.

3. DiskDigger
DiskDigger е безплатна програма, която предлага много опции, въпреки че няма функция за търсене. Липсата на функционалност за търсене означава, че дори и да можете да възстановите изгубени файлове, ще трябва да прегледате всички изтрити файлове, намерени на определено устройство, за да ги намерите. Това може да отнеме време процес.

DiskDigger може да възстанови повече различни типове файлове, отколкото можете да си представите за напълно безплатна програма. Може да сте в състояние да възстановите изображения, видеоклипове, документи, XML файлове и дори GIF файлове с това приложение.

Подобно на предишните програми, DiskDigger също така прави възможно възстановяването на файлове от различни дискове и устройства, включително вътрешни и външни магнитни твърди дискове и SSD дискове , USB флаш устройства и SD карти.

Както споменахме по-горе, когато изтриете файл, вие всъщност изтривате пътя, а не самия файл, и той всъщност се намира на компютъра, докато друг файл не бъде презаписан. По този начин става възможно възстановяването на изтрити файлове.

Разгледай Още: На държавните служители на САЩ е забранено да използват TikTok

Оценките на Recuva, които споменахме по-рано, дават добра индикация за това колко дълго е бил изгубеният файл и дали някой от тях е бил презаписан. След като решите коя програма искате да използвате, можете лесно да изтеглите приложенията на вашия компютър и да започнете да ги използвате.

Подобни публикации

  1. Какво представлява функцията за проследяване на очите на iPhone?
  2. Стана ясна цената на iPhone SE 4, който ще разтърси пазара на смартфони!
  3. Asus Rog съюзник
  4. Проблемът в iOS 17.5 създаде бъркотия в iPhone
  5. Как да използвам ChatGPT в WhatsApp?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.