На държавните служители на САЩ е забранено да използват TikToktiktok e zabranen v nationalnite sahst

На държавните служители на САЩ е забранено да използват TikTok

Законът „Не на TikTok за правителствените устройства“, внесен от Сената на САЩ, беше одобрен от Сената. Ето подробностите!

Технологичната война, водена от САЩ срещу Китай, продължава с пълна скорост. Много китайски компании, особено TikTok и Huawei, бяха обект на санкции от Съединените щати за предполагаемо извършване на изтичане на данни и шпионски дейности. С приемането на новия закон от Сената, на държавни служители ще бъде напълно забранено да използват TikTok.

Противопоставянето на Китай, което продължава стабилно от администрацията на Доналд Тръмп, беше официализирано със „Закона за забрана на TikTok върху правителствените устройства“. Внесеният в Общото събрание законопроект беше приет без гласуване. Сега всичко зависи от президента на САЩ Джо Байдън.

TikTok е забранен поради опасения за националната сигурност

Противно на изявленията на ByteDance, собственикът на приложението TikTok, най-големият фактор за решението изглежда са твърденията, че непрекъснато събира данни на американския народ. Сенатът, който не иска никаква информация, която може да изтече от телефоните на американски правителствени служители, да бъде използвана срещу Китай, подписа радикално решение.

Разгледай Още: Как да споделям принтер по мрежа?

Законът ще стане официален, ако получи автограф на бюрото на Джо Байдън. След влизането му в сила никой държавен служител няма да може да изтегли TikTok на телефоните си . Тази промяна в закона не пречи на обществеността в САЩ да използва TikTok. Фактът обаче, че правителството вижда TikTok като заплаха, може да накара обществеността в САЩ да се отвърне от TikTok.

Подобни публикации

  1. WhatsApp тества нова функция за актуализации на състоянието!
  2. OpenAI отложи GPT Store до 2024 г
  3. TikTok може да бъде забранен в Турция
  4. iPhone 15 Превъзхожда с Интелигентен Портрет
  5. Google започва да изтрива неактивни Gmail акаунти!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.