Инсталирането на радар детектор в колата може да съсипе огледалатаradar detektor

Помислете два пъти, преди да инсталирате радар детектор в кола. Новото предупреждение на General Motors обхваща хиляди превозни средства.

Знаете ли, че можете да объркате огледалата, когато инсталирате радар детектор в колата? Огледалата, предните стъкла и други типични статични елементи на автомобила вече не са направени от обикновени парчета стъкло.

Електрониката, за добро или лошо, се превърна в част от съвременните автомобили и най-новият Chevrolet Corvette C8 не е изключение от това. Нов бюлетин за технически услуги от General Motors , основният автомобилен производител на Chevrolet Corvette , особено подчертава подобно изявление.

Помислете два пъти, преди да инсталирате радар детектор в кола

Бюлетинът, публикуван в края на ноември, описва как радар детектор може да изкриви страничните огледала на спортен автомобил. За собствениците, които прикрепят радар детектор зад огледалото си за обратно виждане, устройството за следпродажбено обслужване може да променя нивата на напрежение в превозното средство и конкретно да се насочи към страничните огледала.

Това може да доведе до бледи стъклени парченца или обезпокоителен вид на произволно образувани ивици върху стъклото. Електрически конектор може да доведе до пренапрежение на огледалата и да причини видими проблеми с огледалата и това не е проблем, който компанията е покрила в рамките на гаранцията.

Засега всички съвети на GM са техник да изключи радар детектора и да смени страничното огледало, ако е необходимо.

Всички превозни средства са изложени на риск от добавяне на резервни части и компоненти, но GM все още не са сигурни защо. Но вероятно е най-добре да не инсталирате радар детектор на нов автомобил (особено Chevrolet Corvette C8), за да избегнете това, което изглежда като цифрови червеи в страничното ви огледало.

Прочети Още: Астмата предотвратява развитието на мозъчен тумор

Дистанционно стартиране на автомобил Toyota

Базираната в Япония автомобилна компания Toyota ще иска определена сума на такса всеки месец, за да използва някои от функциите на автомобилите, които произвежда . Незаписаните драйвери няма да могат да използват някои функции чрез ключа.

Шофьорите, които закупят нов автомобил на Toyota, ще получат пробна версия, която включва функции като спешна помощ и отдалечена функционалност. Ще се изисква абонаментна такса, за да продължите да използвате такива функции след изтичане на пробния период.

Продължителността на пробния период ще варира в зависимост от пакетите. Например пробният Audio Plus ще се пакетира, докато 3-годишният пакет Premium Audio Plus е 10 години. След изтичането на периода потребителите ще могат да продължат да използват функцията за отдалечено управление, наречена Remote Connect, като плащат определена сума всеки месец.

10-годишният пробен период, който идва с пакета Premium Audio Plus , може да изглежда дълъг, но всъщност не е толкова дълъг. Дотолкова, че проучване на iSeeCars разкри, че средният собственик на автомобил използва колата си около 8,4 години. Собствениците на автомобили с марка Toyota използват автомобилите си от 9 години.

Предполага се, че продажбата на автомобила на друго лице по време на 10-годишния пробен период може да доведе до деактивиране на функцията за дистанционно стартиране, но няма официално изявление по този въпрос.

Подобни публикации

  1. Нов високопроизводителен електрически автомобил идва от Volkswagen!
  2. Запознайте се с новата Dacia Spring
  3. Porsche представя Mission X Concept
  4. Toyota представя нов автомобил с водородно гориво
  5. Hyundai разкрива модела i20, който привлича вниманието с елегантния си дизайн

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.