Астмата предотвратява развитието на мозъчен туморtumor astma

Астмата спира ли мозъчния тумор? Връзката между астмата и мозъчния тумор е доказана за първи път.

Връзката между астмата и мозъчния тумор е доказана за първи път. Твърдение, което беше направено за първи път преди 15 години, наскоро беше тествано върху мишки. Разкрит е интересният път между мозъка и белите дробове.

Невролозите в Съединените щати смятат, че най-накрая разбират защо хората с астма получават по-малко мозъчни тумори. Интересната връзка между астмата и мозъчните тумори за първи път започва да се появява в глобалните епидемиологични проучвания преди около 15 години. Някои експерти обаче отхвърлиха констатациите, тъй като нямаше подходящ механизъм, свързващ белия дроб с мозъка.

Ново проучване показва, че връзката все още може да бъде истинска. През 2015 г. невролозите публикуваха проучване, в което се посочва, че някои деца, които са генетично предразположени към тумори в оптичните мозъчни пътища, не развиват астма със скоростта, която се очаква от общата популация.

По-нататъшни изследвания откриха доказателства, че туморите при тези деца се задвижват от взаимодействие между зрителния нерв и Т клетките в мозъка и определени имунни клетки, известни като микроглия . Като се има предвид, че астмата често се смята за Т-клетъчно-медиирано възпалително заболяване , невролозите започнаха да се чудят как тези имунни клетки свързват двете състояния.

Прочети Още: Обявено е Oppo Air Glass

Астмата спира ли мозъчния тумор?

За да тестват тази идея, те се обърнаха към модели на мишки. След генетично модифициране на мишките, за да бъдат предразположени към тумори на зрителния нерв, те експериментираха с астма при кученца на възраст 4 и 6 седмици. Интересно е, че мишките, предизвикани от астма, не показват мозъчни тумори на 3 и 6 месеца. Мишки без астма показаха очакваното развитие на рак на мозъка.

По-внимателният поглед върху двете групи мишки наистина разкри отчетлива разлика в поведението на Т-клетките. „Ако можем да подмамим Т-клетките да си помислят, че са астматични Т-клетки, когато влязат в мозъка , сега можем да инхибираме образуването и растежа на мозъчни тумори “, каза неврологът Дейвид Гутман от Университета на Вашингтон. 

Според минали изследвания, когато Т-клетките в белите дробове на мишките бяха спрени да произвеждат протеин, известен като декорин , животните показаха по-малко възпаление в дихателната им система. В настоящото проучване мишките с астма също показват повишена експресия на декорин в Т-клетките на далака, лимфните възли и зрителните нерви. Това съвпада с резултатите при хора с астма, където експресията на декорин се повишава по подобен начин в Т-клетките на тялото.

Подобни публикации

  1. Врагът на сънната апнея и диабет ! Има Решение
  2. Как да използвате филтър за синя светлина на PC и Mac устройства?
  3. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  4. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  5. Каква е разликата между PDR и психологията?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.