Разлики между LCD и LEDlcd , led, razlika

В това ръководство ще разгледаме по-отблизо въпроса какви са разликите между LCD и LED. Така че LCD или по-добре LED? Ето и любопитните подробности!

Ако се подготвяте за закупуване на нов телевизор или монитор, ще срещнете два различни типа екран, LCD и LED. Но какви са разликите между LCD и LED ? По-важното е, че е LCD или по-добре LED? В това ръководство ще разгледаме по-отблизо всички подробности, които ви интересуват.

Прочети Още: Какво можете да направите за да освободите място на вашия смартфон?

Въпреки че основно има различно съкращение, LED е специфичен тип LCD, който използва LCD панел, за да контролира къде се показва светлината . И така, ако и двата типа панели се базират на една и съща технология, какви са разликите, които ги отличават един от друг и кой трябва да купите?

Какви са разликите между LED и LCD?

  • LCD панелите използват класическа система за осветление
  • LED панелите използват LED система за осветление
  • Ограничение на ъгъла на видимост на LCD панелите
  • Ограничението на ъгъла на гледане е по-широко при LED панелите

Ако разхождаме телевизори тук, старите модели LCD телевизори използват класическа система за осветление, за да осигурят осветление . От друга страна, моделите LED LCD телевизори използват LED осветление, за да осигурят осветление . Последното е по-изгодно, тъй като осигурява по-малко и по-ефективно осветление.

Първата подробност, която трябва да знаете тук, е ограничаването на ъгъла на гледане на LCD екраните. Така че трябва да гледате директно към LCD екраните от вертикален ъгъл. Ако погледнете отгоре или отдолу, ще видите, че цветовете са напълно обърнати и изображението изчезва. От друга страна, що се отнася до светодиода, ограничаването на ъгъла на гледане е много по-изгодно. На този етап обикновено няма значение под кой ъгъл гледате екрана и цветовете остават качествени и отчетливи.

LED срещу LCD: Кое е по-добро

На този етап ще видите, че има малка разлика в цените между LED и LCD панелите. Ако това няма да принуди бюджета ви, би било много по-логична стъпка да изберете типа LED панел. Така че можем да кажем, че LED технологията е по-добра от LCD технологията.

Разбира се, когато купувате телевизор или монитор, единственото нещо, на което трябва да обърнете внимание, не е панелът на монитора.

– Размер на екрана 

– Тип панел

– Панелна технология

– Резолюция на екрана

– Скорост на обновяване

– Закъснение

– Поддръжка на HDR

– Поддръжка на G-Sync и FreeSync

– Цветово пространство

– Пикова яркост

– Съотношение

Както забелязахте на този етап, има много различни подробности, на които трябва да обърнете внимание при закупуване на монитор за игри. Всъщност изборът на тип панел, който ще направите, ще повлияе значително на разположението на тези функции. Затова трябва да изберете най-подходящия за вас.

И така, какво мислите за информацията, която предоставяме в това ръководство? Кой е вашият избор на тип панел? Не забравяйте да споделите мнението си по този въпрос с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Стана ясна цената на iPhone SE 4, който ще разтърси пазара на смартфони!
  2. Asus Rog съюзник
  3. Проблемът в iOS 17.5 създаде бъркотия в iPhone
  4. Как да използвам ChatGPT в WhatsApp?
  5. Как се прави грис

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.