САЩ ще превозва навсякъде, където пожелае, с ракетни товариroket cargo

Rocket Cargo ще намали пътуването от дни на 90 минути. Американските ВВС имат за цел да летят товари до 100 тона.

Rocket Cargo  ще намали пътуването от дни на 90 минути. Американските ВВС искат да летят с каквото и да било по света, когато пожелаят. Новата програма има за цел да лети товари с тегло до 100 тона около планетата.

Американските военновъздушни сили стартираха  нова програма за ракетни товари с американските космически сили за изпращане на доставки по целия свят.Въздушните сили планират да разгледат програмата за кацане на Луната на НАСА за нови идеи.

Прочети Още: Casper стартира анкета за името на новия модел Excalibur: Присъединете се сега!

Департаментът на ВВС на САЩ обяви, че Rocket Cargo е определен като четвъртата програма на Vanguard за следващото десетилетие като част от трансформационното научно и технологично портфолио, дефинирано в стратегията му „DAF 2030 Science and Technology“.

Rocket Cargo ще намали пътуването, което отнема дни, до 90 минути

Ако проектът, наречен Rocket Cargo, върви по план, той ще се възползва от бързо развиваща се ракетна индустрия, състезаваща се за изпращане на спътници в космоса. Концепция, публикувана от Американската изследователска лаборатория за военновъздушните сили (AFRL), извиква сребърните прототипи на SpaceX.

Служителите на космическите сили и ВВС заявиха в съвместно изявление, че новите възможности разширяват товарния капацитет и значително намаляват разходите за изстрелване. Ето защо те планират да проучат как да използват търговски ракети, за да доставят десетки тонове материал по целия свят, особено до отдалечени райони .

Джон Реймънд, шеф на космическите сили за космически операции, заяви в изявление, че “ Rocket Cargo ще промени коренно логистичната среда, след като бъде извършена. Ще достави доставки на бойците за много по-кратко време от днешното. В случай на конфликт или хуманитарна криза, космическите сили са независим вариант за националното ни ръководство за постигане на стратегически цели от космоса. „ще представи“, каза той.

Този проект изглежда чудесна възможност за потенциално участващи компании. Финансовият бюджет на САЩ за 2022 г.  включва 47,9 млн. Долара за ракетни товари , тъй като военните търсят начини да опаковат товарни контейнери в ракети, които могат да носят между 30 и 100 тона. Той иска да има способността да пренася доставки до отдалечени райони за 90 минути, вместо за часове или дни.

Изглежда, че доста компании ще бъдат на линия, ако уебсайтът на НАСА е индикация. Доставчиците, избрани досега за космически кораби, включват Astrobotic Technology,  Blue Origin , Ceres Robotics, Draper, Firefly Aerospace, Intuitive Machines, Lockheed Martin Space, Masten Space Systems,  Sierra Nevada Corporation , Moon Express, Orbit Beyond,  SpaceX и Tyvak Nano-Satellite Systems е включен.

Подобни публикации

  1. Събитието Xiaomi 2023 приключи: Какво беше представено?
  2. Нова промяна в мобилното приложение на YouTube
  3. Threads се развива: Налични са много нови функции
  4. TikTok получи едно от най-големите наказания напоследък!
  5. Невероятна иновация от Google Translate

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.