САЩ започват разследване на Tesla: Автопилотът ще бъде разследван

saht tesla avtopilot

САЩ започнаха разследване на автопилот срещу Tesla.Надцененият режим на автопилот на Tesla сега е обект на официално разследване от правителството на САЩ.

Разследване на автопилот е открито срещу Tesla от САЩ.САЩ започнаха официално разследване на системата за автопилот на Tesla след близо дузина катастрофи на местата на катастрофата, включващи първи реагиращи.

Американското правителство започна официално разследване на частично самоуправляващата се система на Tesla (известна още като автопилот), като заяви, че има проблеми с откриването на паркирани аварийни автомобили.Националната администрация по безопасност на движението по магистралите обяви разследването в понеделник в изявление на своя уебсайт.

Разследване на автопилот от САЩ до Tesla

Прочети Още: Mortal Shell – Съдържанието На Добродетелния Цикъл Достъпно Безплатно За Ограничен Период От Време

Изследването, проведено от Националната администрация по безопасност на движението по магистралите , обхваща приблизително 765 000 автомобила Tesla Model Y, X, S и 3 за моделните години 2014-2021. Регулаторът, който има правомощията да счита автомобилите за дефектни и да изземва поръчките, заяви, че е започнал разследването след 11 катастрофи, които са довели до 17 наранявания и една смърт.

“ Повечето от инцидентите са станали след тъмно и срещите на сцените на инцидента включват мерки за контрол на място, като например светлини на превозното средство за реагиране, ракети, светеща табла със стрелки и пътни конуси. Автопилот или контрол на движението на всички превозни средства на съответната компания в времето на инцидента „, се казва в документа на агенцията. Беше потвърдено, че те се контролират от Отзивчив круиз контрол .“ бяха включени изявления.

Автопилот, който Tesla тества в продължение на много години; Той е бил открит, докато кола се е търкаляла по магистрала в Калифорния, докато е под контрола на пиян човек, или дори докато шофьорът е шофирал на задната седалка . Правителството на САЩ също изглежда се оплаква, че шофьорите на Tesla често злоупотребяват с автопилота.

Агенцията е изпратила разследващи екипи до 31 произшествия, включващи частично автоматизирани системи за подпомагане на водача от юни 2016 г. Такива системи могат да центрират превозното средство в неговата лента и да го държат на безопасно разстояние от превозните средства отпред. Според данните, публикувани от агенцията, 25 от тези катастрофи са свързани с автопилот Tesla, като са докладвани 10 смъртни случая.

Нито Tesla, нито нейният изпълнителен директор Илон Мъск все още не са отговорили на новината за разследването. Въпреки това, в по-ранен туит,  Tesla заяви, че неговите превозни средства, задвижвани от автопилот, преживяват 0,2 произшествия на милион изминати мили. Средната стойност за шофьорите в САЩ е била 9 пъти по -висока.

Новата актуализация на автопилота започна да се разпространява до електрически Teslas и компанията засега не бърза. Вместо това той се стреми постепенно да разпространява актуализации. По този начин грешките могат да бъдат проверени и за всяко разпространение на актуализации.

Подобни публикации

  1. Кога ще бъде представен първият автомобил Xiaomi
  2. Автономно шофиране от Tesla FSD 10.12
  3. Намаляването на SCT идва при електрическите автомобили
  4. Обявихме партньорството на Audi и Apple Music
  5. Представен е електрически микробус на Volkswagen ID Buzz от 2024 г.!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.