Намаляването на SCT идва при електрическите автомобилиelektricheska kola 22

Отпадна намалението на ДКТ за електрически автомобили, което от известно време беше на дневен ред в парламента. Подготвя се терен за TOGG. Ето подробностите!

Очакваше се закони, подобни на тези, които предоставят стимули и данъчни облекчения за електрически автомобили в Европа и Америка от дълго време , да бъдат приложени. В дните, които оставихме зад гърба си, бяха достигнати последните етапи в регламентите, които включват намаляването на SCT в електрическите автомобили. Очакват се сериозни намаления на акцизите.

Прочети Още: Технологията за проследяване на лъчите идва на мобилни платформи за първи път

Тези разработки разбира се ще осигурят голямо предимство за домашния автомобил TOGG. 90% от TOGG, чиито първи модели се очаква да се появят скоро, е завършен.Целта е да се увеличи предлагането на местни автомобили с въвеждането на данъчни облекчения за електрически автомобили преди излизането на TOGG.

Големи данъчни отстъпки на вратата

Съгласно разпоредбите, направени за електрически автомобили, скоростта на SCT също се променя в зависимост от мощността на автомобила. Моделите с мощност на двигателя под 85 kW се облагат с 10% , а моделите с мощност между 85-120 kW се облагат с 25% . Данъчната ставка за автомобили над 120 kW достига 60% .

Очаква се тези данъчни ставки, които се увеличиха през последните години в резултат на работата в парламента, да бъдат намалени. Специално за автомобили над 120 kW се очаква данъчната ставка да намалее от 60% на 10% . Превозни средства като Hyundai Kona Electric и Renault Zoe , които попадат в този сегмент по отношение на мощността на двигателя, може да изпитат значителни спадове в цените.

Понастоящем превозни средства с мощност над 160 kW или над лимита от 78 хиляди ЛВ , без данъците , се облагат директно с 60%. С предстоящите намаления на SCT това данъчно ниво може да спадне до около 40% .

Към момента няма официална информация кога законът ще влезе в сила. Очаква се обаче скоро да има официални стъпки и изявления. Намаляването на SCT и възможните възможности за стимулиране на електрическите автомобили не са далеч!

Подобни публикации

  1. Skoda интегрира гласовия асистент Laura с ChatGPT в своите автомобили!
  2. Apple обяви нов срок за представяне на своя автомобилен проект
  3. Електрическите превозни средства изпитват трудности през зимата!
  4. Honda направи разлика с новото си електрическо превозно средство
  5. Електрическа кола с мощност 1000 конски сили

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.