Намаляването на SCT идва при електрическите автомобилиelektricheska kola 22

Отпадна намалението на ДКТ за електрически автомобили, което от известно време беше на дневен ред в парламента. Подготвя се терен за TOGG. Ето подробностите!

Очакваше се закони, подобни на тези, които предоставят стимули и данъчни облекчения за електрически автомобили в Европа и Америка от дълго време , да бъдат приложени. В дните, които оставихме зад гърба си, бяха достигнати последните етапи в регламентите, които включват намаляването на SCT в електрическите автомобили. Очакват се сериозни намаления на акцизите.

Прочети Още: Технологията за проследяване на лъчите идва на мобилни платформи за първи път

Тези разработки разбира се ще осигурят голямо предимство за домашния автомобил TOGG. 90% от TOGG, чиито първи модели се очаква да се появят скоро, е завършен.Целта е да се увеличи предлагането на местни автомобили с въвеждането на данъчни облекчения за електрически автомобили преди излизането на TOGG.

Големи данъчни отстъпки на вратата

Съгласно разпоредбите, направени за електрически автомобили, скоростта на SCT също се променя в зависимост от мощността на автомобила. Моделите с мощност на двигателя под 85 kW се облагат с 10% , а моделите с мощност между 85-120 kW се облагат с 25% . Данъчната ставка за автомобили над 120 kW достига 60% .

Очаква се тези данъчни ставки, които се увеличиха през последните години в резултат на работата в парламента, да бъдат намалени. Специално за автомобили над 120 kW се очаква данъчната ставка да намалее от 60% на 10% . Превозни средства като Hyundai Kona Electric и Renault Zoe , които попадат в този сегмент по отношение на мощността на двигателя, може да изпитат значителни спадове в цените.

Понастоящем превозни средства с мощност над 160 kW или над лимита от 78 хиляди ЛВ , без данъците , се облагат директно с 60%. С предстоящите намаления на SCT това данъчно ниво може да спадне до около 40% .

Към момента няма официална информация кога законът ще влезе в сила. Очаква се обаче скоро да има официални стъпки и изявления. Намаляването на SCT и възможните възможности за стимулиране на електрическите автомобили не са далеч!

Подобни публикации

  1. Dacia се забавлява с BMW: Безплатна чанта за вода за всеки!
  2. Първи от Mercedes-Benz в автономното шофиране!
  3. Tesla изтегля 40 000 автомобила: Ето защо!
  4. Кога ще бъде представен първият автомобил Xiaomi
  5. Автономно шофиране от Tesla FSD 10.12

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.