Технологията за проследяване на лъчите идва на мобилни платформи за първи пътtehnologiya za prosledyavane na lachi

Технологията за проследяване на лъчи най-накрая идва в мобилните платформи. Благодарение на новия мобилен графичен процесор, разработен от Arm, мобилните игри ще станат напълно различни.

Arm обявява своята нова водеща графична карта Immoralis днес, включваща хардуерно базирано проследяване на лъчи за първи път на мобилни устройства. Докато компютрите и най-новите конзоли Xbox Series XlS и PS5 бавно се придвижиха към впечатляващи визуализации с проследяване на лъчи, Immoralis-G715 е проектиран да бъде първата графична карта на Arm, която предлага същата производителност на телефони и таблети с Android.

Прочети Още: Apple работи върху стойка за два монитора

Въз основа на Mali, графичен процесор, използван от марки като MediaTek и Samsung , Immoralis е проектиран с 10-16 ядра и обещава 15% увеличение на производителността спрямо първокласните графични процесори Mali от предишното поколение. Arm вижда Immoralis като началото на прехода към проследяване на лъчи в мобилни устройства след успеха му с 8 милиарда Mali GPU, достъпни за потребителите към днешна дата.

Arm има за цел да революционизира индустрията за мобилни игри

Анди Крейгън , директор по продуктов мениджмънт на Arm , обяснява предизвикателството да се въведе проследяването на лъчи в мобилните графични процесори:

„Предизвикателството е, че техниките за проследяване на лъчите използват значителна мощност, енергия и пространство на процесора в цялата мобилна система, но Ray Tracing в Immoralis-G715 използва само 4% от пространството на ядрото на шейдъра и осигурява повече от 300% подобрение на производителността чрез хардуерно ускорение .“

Arm вече предостави софтуерно базирано проследяване на лъчи в миналогодишния Mali-G710 , но обещанието за хардуерна поддръжка означава, че ще започнем да виждаме водещи смартфони с този процесор в началото на 2023 г. Samsung също така обяви хардуерния процесор Exynos 2200 .

„Тъй като нашите партньори са готови, хардуерът е готов и екосистемата за разработчици е готова, ние решихме да предложим хардуерно базирана поддръжка на Ray Tracing в Immoralis-G715“, каза Крейгън . казах. Arm предоставя само няколко примера за проследяване на лъчи на своите мобилни графични процесори днес и все още няма ясен ангажимент от никой от разработчиците на игри. „Вярваме, че тази технология има силно място, но ще отнеме време “, каза Уилямсън . казва той, намеквайки, че „ще видим някои интересни преживявания на мобилни устройства през следващата година “.

Подобни публикации

  1. Издаден отчет за прозрачност на App Store
  2. 30-секундни реклами без възможност за пропускане идват в YouTube!
  3. Любимата функция на Telegram идва в WhatsApp
  4. Какво е Google Bard? Как да използвам?
  5. Tinder актуализира своите насоки на общността

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.