„Слънчев лист“, който събира 13% повече енергия от слънцето!slanchev list koyto sabira energiya ot slanceto

Изобретен „Слънчев лист“, който събира 13% повече енергия от слънцето!

Разработена е концепция за соларни листа с по-ефективен работен механизъм от слънчевите панели, като събира 13% повече енергия от слънцето. Ето подробностите! Изследователи от Обединеното кралство са разработили концепция за нов тип слънчев панел, който те наричат ​​„Слънчев лист“ . Тази технология има форма на лист и може да използва допълнителна топлинна енергия.

Слънчевият лист е описан като хибридна и биологично вдъхновена концепция, която може да улови повече слънчева светлина от средните слънчеви клетки, които се използват в момента.

Изследователите смятат, че това подобрение може значително да увеличи електрическата мощност на слънчевия лист в сравнение със слънчевите панели от предишно поколение. Значителна част от този успех се дължи на функцията за транспирация, открита в новата технология. Транспирацията е система, която най-често се наблюдава при растенията и пренася вода от корените на растението до листата му, позволявайки му да се охлади.

Как работи концепцията за слънчевия лист?

Изследователите смятат, че като имитират това свойство, слънчевите листа могат пасивно да се охлаждат. Този метод на охлаждане помага за намаляване на около 75% от ефекта на затопляне от слънцето, което е голяма част от начина, по който фотоволтаичните клетки като тези, открити в слънчевите панели, губят своята ефективност с течение на времето. Изследователите казват, че може да събере до 13,2% повече от слънчевата енергия в сравнение с конвенционална клетка, тъй като не е загубила своята ефективност .

Слънчевият лист може да се използва и за захранване на предварително загряване за отопление на домашни помещения или дори за топла вода. Възможно е също така лесно да се регулира слънчевото крило при поискване, за да се насърчи повече производство на прясна вода, топлинна енергия и електричество.

Разбира се, това все още е само концепция и не е ясно колко време ще отнеме, преди да видим нещо подобно в реалния свят.

Подобни публикации

  1. Ново изследване: Може да има живот на Меркурий, най-близката планета до Слънцето!
  2. Китайски учени разработиха подкожно безжично зарядно!
  3. Устройство за гълтане, което може да измерва сърдечната и дихателната честота!
  4. Плашещи изследвания: Нивото на кислород на Земята може да падне в бъдеще и да задуши всички нас!
  5. Революционно изобретение от учени: Устройство за четене на мисли!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.