Идват смарт телефони, поддържащи продуктивен изкуствен интелектmediatek ai

Идват смарт телефони, поддържащи продуктивен изкуствен интелект: MediaTek прави първата стъпка!

Известен със своите достъпни процесори, MediaTek включва поддръжка на Llama 2 LLM в своите процесори за продуктивни смартфони, поддържащи изкуствен интелект. Основният конкурент на MediaTek, компанията, известна с производството на достъпни процесори за устройства като смартфони и таблети, Qualcomm наскоро обяви, че генериращият изкуствен интелект в устройството, задвижван от основния езиков модел (LLM) на Meta Llama 2, ще дойде във водещите телефони през 2024, а сега MediaTek Има и разработки в същата област.

Компанията обяви, че си сътрудничи с Meta за подобряване на поддръжката на Llama 2 LLM на телефони, използващи следващото поколение флагмански процесор на MediaTek. За разлика от повечето продуктивни AI, използващи облачни трансфери на данни, използването на моделите Llama 2 от MediaTek ще позволи на продуктивните AI приложения да работят директно на устройството.

Това обещава предимства като по-плавна работа, подобрена поверителност, по-добра сигурност, по-ниска латентност, ниска свързаност и спестяване на разходи.

Meta сътрудничество с MediaTek за предоставяне на ресурси за процесори, поддържани от изкуствен интелект

MediaTek прогнозира, че продуктивни приложения с изкуствен интелект с Llama 2 ще бъдат налични на телефони, използващи новите процесори, които се планира да бъдат пуснати до края на 2023 г.

Новите водещи процесори на компанията ще имат софтуер, оптимизиран да работи с Llama 2 и надграден APU. Това ще осигури подобрена производителност на LLM и AIGC (съдържание, генерирано от изкуствен интелект), като същевременно използва по-малко пространство и DRAM (Dynamic Random Access Memory) честотна лента.

JC Hsu , корпоративен старши вицепрезидент и генерален мениджър на бизнес звено за безжични комуникации , каза: „Благодарение на партньорството ни с Meta, можем да предложим хардуер и софтуер с повече възможности от всякога.“ Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Xiaomi Redmi Pad Pro с 10 000 mAh батерия
  2. Телефонът с 7.000 mAh батерия идва!
  3. Нов стандарт в сензорите за пръстови отпечатъци
  4. Опасности от използването на неправилен калъф за смартфон
  5. Характеристики на OPPO Reno 12 Series

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.