Идват смарт телефони, поддържащи продуктивен изкуствен интелектmediatek ai

Идват смарт телефони, поддържащи продуктивен изкуствен интелект: MediaTek прави първата стъпка!

Известен със своите достъпни процесори, MediaTek включва поддръжка на Llama 2 LLM в своите процесори за продуктивни смартфони, поддържащи изкуствен интелект. Основният конкурент на MediaTek, компанията, известна с производството на достъпни процесори за устройства като смартфони и таблети, Qualcomm наскоро обяви, че генериращият изкуствен интелект в устройството, задвижван от основния езиков модел (LLM) на Meta Llama 2, ще дойде във водещите телефони през 2024, а сега MediaTek Има и разработки в същата област.

Компанията обяви, че си сътрудничи с Meta за подобряване на поддръжката на Llama 2 LLM на телефони, използващи следващото поколение флагмански процесор на MediaTek. За разлика от повечето продуктивни AI, използващи облачни трансфери на данни, използването на моделите Llama 2 от MediaTek ще позволи на продуктивните AI приложения да работят директно на устройството.

Това обещава предимства като по-плавна работа, подобрена поверителност, по-добра сигурност, по-ниска латентност, ниска свързаност и спестяване на разходи.

Meta сътрудничество с MediaTek за предоставяне на ресурси за процесори, поддържани от изкуствен интелект

MediaTek прогнозира, че продуктивни приложения с изкуствен интелект с Llama 2 ще бъдат налични на телефони, използващи новите процесори, които се планира да бъдат пуснати до края на 2023 г.

Новите водещи процесори на компанията ще имат софтуер, оптимизиран да работи с Llama 2 и надграден APU. Това ще осигури подобрена производителност на LLM и AIGC (съдържание, генерирано от изкуствен интелект), като същевременно използва по-малко пространство и DRAM (Dynamic Random Access Memory) честотна лента.

JC Hsu , корпоративен старши вицепрезидент и генерален мениджър на бизнес звено за безжични комуникации , каза: „Благодарение на партньорството ни с Meta, можем да предложим хардуер и софтуер с повече възможности от всякога.“ Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Последната актуализация на Samsung причини проблеми
  2. Представена серия Motorola Edge
  3. Характеристики и цена на Xiaomi Redmi Pad Pro
  4. Характеристики и цена на Samsung Galaxy M15 5G
  5. Характеристики на Motorola Moto G64 5G

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.