Криптиране от край до край идва в Messenger и Instagram!kriptirane na messenger instagram

Криптиране от край до край идва в Messenger и Instagram!

Meta, която работи върху криптиране от край до край в продължение на почти 8 години, сега започна да тества тази функция широко в Messenger и Instagram. Ето подробностите! Meta каза днес, че компанията планира да активира криптиране от край до край за Messenger по подразбиране до края на тази година. Технологичният гигант също така разширява тестването на функциите за криптиране от край до край до „още милиони чатове“.

Компанията разработва функции за криптиране от край до край в Messenger от години , но повечето от тях бяха незадължителни или експериментални. Meta започна да предлага защита за криптиране от край до край за първи път през 2016 г. чрез своя режим на „тайни разговори“.

Докато въведе такава опция за гласови и видео разговори в приложението през 2021 г., компанията след това направи подобен ход, за да въведе криптиране от край до край за групови чатове и разговори през януари 2022 г. През август 2022 г. за първи път започна обширно тестване на криптиране от край до край за индивидуални чатове.

Има нарастващ натиск върху Meta да позволи на компанията или други да активират криптиране от край до край, така че потребителите да нямат достъп до техните съобщения в чата. В Небраска поддържането на индивидуална комуникация стана по-важно, когато момиче и майка й се признаха за виновни по обвинения в аборт през юли, след като Мета предадоха DM на полицията.messenger instagram kriptirane

Meta обяснява предизвикателствата, които изпитва в процеса на криптиране от край до край

В писмо до групата за защита на цифровите права Fight for the Future по-рано този месец, заместник-началникът на Meta по поверителността, Роб Шерман, каза, че те ще въведат криптиране от край до край на своите DM в Instagram след стартирането на Messenger. Той също така отбеляза, че „фазата на тестване отне повече време, отколкото очакваха“ поради инженерни предизвикателства.

В публикация в блог компанията обясни, че е изправена пред значителни трудности при създаването на функции за криптиране за Messenger. Компанията каза, че трябва да се откаже от старата сървърна архитектура и да създаде нов начин за хората да управляват своите чат истории чрез защити като PIN.

Какви са вашите очаквания в това отношение? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Достатъчно ли е 8 GB RAM за Mac?
  2. Новото приложение за споделяне на снимки на TikTok Notes
  3. Характеристики на часовник Smart Band 9 на Xiaomi
  4. Microsoft представи своите компютри, поддържани от изкуствен интелект
  5. Apple Watch ще може да измерва кръвното налягане!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.