Иновативна техника може да зарежда телефони до 100% за 60 секундиsmartfon koyto se zarejda za 60 sekundi

Смартфоните скоро ще се зареждат за 1 минута: но как?

Скоро ще можете да заредите напълно вашия смартфон само за една минута. Нови проучвания отвориха вратите на технологията за супер бързо зареждане. В близко бъдеще може да е възможно да заредите напълно батерията на вашия смартфон само за една минута. Ново проучване на Университета в Колорадо може да отвори вратите за тази технология за бързо зареждане.

Според изследване, публикувано в списание Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), тази иновативна техника може да зарежда телефони до 100% за 60 секунди.

Приключва ли проблемът със зареждането на телефоните?

Тази нова техника се основава на движението на йони през суперкондензатори. Йонът е атом с нетен положителен заряд и суперкондензаторите се използват за съхраняване на енергия по време на силнотокови, краткотрайни цикли на зареждане и разреждане.1 minuta shte se zaredi smartfone napilno do 100

В проучването, ръководено от изследователя Анкур Гупта, беше открито, че скоростта на зареждане и разреждане на енергията може да се увеличи, като се позволи на йоните да се движат по-ефективно.

Гупта отбелязва, че тези техники преди са били използвани за изследване на потоци в порести материали, но не са били напълно проучени в системите за съхранение на енергия. В този контекст скоростта на суперкондензаторите играе критична роля за ускоряване на зареждането и освобождаването на енергия.

Едно от най-големите открития на изследването разкри, че йоните се движат по различен начин от електроните в пресечните точки на наноскопични пори. Установено е, че това движение е различно от това, което би се очаквало от закона на Кирхоф, който се използва за определяне на текущия поток в електрическите вериги от 1845 г.

Благодарение на тази работа движението на йони в хиляди взаимосвързани пори в сложна мрежа може да бъде симулирано и предсказано в рамките на минути. „Това е отправната точка на изследването, открихме липсващата връзка“, каза Гупта. казва.

Все още не е ясно колко време ще отнеме това изследване да бъде интегрирано от лабораторната среда към вашите телефони. Въпреки това, идеята да можете да зареждате батерията на телефона мигновено ще ускори допълнително изследванията в тази област.

Тази технология може да позволи на производителите на смартфони да използват пространството вътре в устройствата по-ефективно, като използват батерии с малък капацитет и добавят необходимите компоненти за подобрени изчислителни възможности и възможности за данни.

Подобни публикации

  1. Научете как водата може да ремонтира вашия екран мигновено!
  2. Как да знаете часа, дори ако батерията ви е изтощена в iOS 18?
  3. Представена е VisionOS 2! Ето функциите
  4. Представен iOS 18: Вълнуващи функции!
  5. Забравете MacBook, iPhone и iPad! Бъдещето на Apple ще бъде това устройство

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.