Представен е първият в света лаптоп без екран: колко ще струва?laptop bez ekran

Представен е първият в света лаптоп без екран: колко ще струва?

Беше представен първият в света лаптоп без екран. Какво обещава този лаптоп без екран, наречен Spacetop G1? Първият в света лаптоп без екран беше представен, но ситуацията всъщност е много по-различна, отколкото си мислите. На теория няма конкретен екран, но компанията предлага този екран като виртуална реалност.

Apple Vision Pro и много други очила за виртуална реалност са тежки и могат да причинят дискомфорт поради продължителна употреба за работа. Причината за това се крие във факта, че цялата технология е вградена в слушалките.

Компания, наречена Sightful, решава този проблем по много умен начин с новия си лаптоп без екран, наречен Spacetop G1. В комбинация с очила за виртуална реалност, работещи със собствена операционна система, този лаптоп без екран напълно премахва тежките неща от вас и гарантира, че няма да носите тежест върху главата си, освен теглото на класически чифт очила.

Има 100-инчов виртуален екран, достъпен през очила

bez ekran laptop s ochila

Почерпвайки малко вдъхновение от маркетинговия жаргон на Apple, компанията нарича своя продукт „лаптопа за ерата на пространствените компютри“. Sightful казва, че неговите лаптопи предлагат 100-инчов виртуален екран, когато са сдвоени с очилата за виртуална реалност на Xreal.

От хардуерна страна Spacetop G1 идва с процесор Qualcomm Snapdragon QCS8550, 16 GB RAM и 128 GB памет, които обикновено се намират в мобилните устройства. Тези функции са напълно достатъчни, тъй като се харесват на по-бизнес ориентираните потребители.

Очилата, които идват със Spacetop G1, идват с чифт 1920×1080 OLED дисплеи с 90Hz честота на опресняване, 50-градусово зрително поле и 42 PPD (пиксела на градус) и специална поддръжка на лещи с рецепта. Той също така включва 6W система високоговорители с отворено ухо на Xreal.

Въпреки че Spacetop G1 няма функции от висок клас на своята цена, той има цена от около 1900 долара. Не е известно дали продуктът ще бъде предложен за продажба на българския пазар малко по – късно.

Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Научете как водата може да ремонтира вашия екран мигновено!
  2. Как да знаете часа, дори ако батерията ви е изтощена в iOS 18?
  3. Представена е VisionOS 2! Ето функциите
  4. Представен iOS 18: Вълнуващи функции!
  5. Забравете MacBook, iPhone и iPad! Бъдещето на Apple ще бъде това устройство

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.