Потребителите на Windows ще могат да пътуват във времетоwindows recall

Потребителите на Windows ще могат да пътуват във времето: Очаква се нова функция за изкуствен интелект!

Microsoft обяви нова функция, поддържана от изкуствен интелект, наречена Recall. Благодарение на функцията потребителите могат да имат достъп до предишните си компютри. На събитието Copilot AI и Surface на Microsoft през май беше обявена функция, задвижвана от AI, наречена Recall. Тази функция е предназначена да помогне на потребителите да намерят всичко, което са гледали на своя компютър в миналото.

При обявяването на тази функция беше изяснено, че тя може да се използва само на нови и бъдещи компютри Copilot+. Въпреки това, някой, използващ псевдонима Albacore, пусна конзолно приложение за Windows, наречено Amperage в Github. Това приложение ви позволява да стартирате функцията Recall дори на по-стари компютри, които не се поддържат официално.

Възможно ли е възстановяване на стара информация?

Този инструмент може да активира Recall само на компютри, захранвани от базирани на Arm64 чипове. Това означава, че устройството трябва да се захранва от един от чиповете Qualcomm Snapdragon, Microsoft SQ или Ampere.

Освен това потребителите трябва да се уверят, че работят с Windows 11 версия 24H2 компилация 26100.712. Тъй като няма стари или нови бета версии, които нямат компонентите, необходими за активиране на тази функция. Очаква се обаче бъдещи версии да могат да включват Recall и за компютри AMD и Intel Copilot+.

Recall работи, като прави моментни снимки, докато потребителите разглеждат своите компютри, съхранява ги локално и след това използва собствени мултимодални малки езикови модели за разпознаване на текст, изображения и видеоклипове.

Когато потребител иска да намери нещо, което е виждал преди, било то изображение, уебсайт, документ или имейл. Recall може да търси във времевата линия. Според Microsoft системата може да работи дори ако потребителите въвеждат недвусмислени улики, дори ако не помнят точните фрази или обяснения. Освен това, тъй като тези моментни снимки се съхраняват локално и офлайн, се гарантира, че потребителските данни остават поверителни и защитени.

Подобни публикации

  1. Shazam достигна функцията, която потребителите чакаха от години
  2. Проблем при VPN връзките спряха да работят в Microsoft Windows 11!
  3. Функция, която е налична в Google от години: достъпна за потребители на Microsoft!
  4. Приложения, които харчат най-много интернет
  5. Оптимални програми за сваляне на видео без загуба на качество

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.