Spotify поднови споразумението си с лидера на подкаст индустрията!spotify podcast sporazumenie

Spotify поднови споразумението си с лидера на подкаст индустрията!

Spotify поднови споразумението си с Джо Роугън, една от важните звезди на подкаст индустрията. Ето подробностите! Джо Роугън, голямата звезда на подкаст индустрията , поднови споразумението си със Spotify. Новата многогодишна сделка също така ще позволи неговото шоу, което в момента е ексклузивно за стриймъра, да бъде разпространявано в YouTube, Apple и други подкаст платформи.

Финансовите условия на сделката не бяха оповестени от Spotify, но The Wall Street Journal съобщи, че сделката се оценява на 250 милиона долара, включително дял от приходите. Стойността на предишната му сделка, която изтече, се оценяваше на между 100 и 200 милиона долара.
Новата сделка няма да държи Джо Роугън обвързан със Spotify.

Всъщност това споразумение изтече много по-рано. Неидентифициран източник, смятан за служител, заяви, че Роган е щастлив да работи със Spotify и ще поднови споразумението си.

Въпреки че Джо Роугън може да публикува съдържанието си само в Spotify, той успя да има подкаст №1 в света. Въз основа на аудиторията на тяхното съдържание с новото споразумение, изглежда вероятно аудиторията да се увеличи, особено като се има предвид, че е изборна година в САЩ. В съответствие с новото споразумение на Rogan, Spotify вече няма да има подкасти, специфични за платформата, тъй като неговото съдържание ще бъде достъпно на всички платформи.

Това бележи края на основна промяна в стратегията за Spotify. Компанията постави голям акцент върху ексклузивните сделки за подкасти преди няколко години като начин да заключи потребителите в своята платформа. Очевидно тази стратегия не е била достатъчно успешна и компанията сега превръща тези споразумения в споразумения за рекламни продажби. Какво мислите по този въпрос? На коя платформа обичате да слушате подкасти най-много? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Край на обажданията за измами и залагания
  2. WhatsApp функция за управление на медиите
  3. Приложение, което превръща iPhone в камера Leica!
  4. Иновации, които всички очакват с нетърпение: Какво се случва в X?
  5. Сега ще трябва да направите това, за да използвате WhatsApp

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.